Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 nie czyta Gran Turismo 6

LuisexRRR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, tak jak w temacie, mam gran turismo, nówkę sztukę i problem polega na tym, ze to jedyna gra, której moja konsola nie czyta płyty... co moze być przyczyną? nie posiadam konsoli od nowości ale od ponad roku to jest jedyna gra, w ktorej przypadku konsola poprostu nie widzi płyty, słychać "kręcenie" ale po chwili staje i nic sie nie dzieje.. prosiłbym o pomoc jakąś, poradę co zrobić

BoskiKris - nazwa na PSN, pozdrawiam.

Opublikowano

Jeśli jest, to jedyna gra, której nie czyta konsola, to obstawiam uwaloną płytę.

Nie wiem gdzie ją nabyłeś ale postaraj się aby wymienili Ci na nowy egzemplarz.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jakim prawem może to być wina lasera, skoro tylko i wyłącznie tej gry nie czyta, żadnej części... może to poprostu jest wina jakiegoś pliku w systemie który jest uszkodzony, cokolwiek ..

Opublikowano

Jakim prawem może to być wina lasera, skoro tylko i wyłącznie tej gry nie czyta, żadnej części... może to poprostu jest wina jakiegoś pliku w systemie który jest uszkodzony, cokolwiek ..

Uszkodzony plik, który nie czyta tylko GT5 i GT6... proszę Cię.

Czytałeś w ogóle ten temat z podanego linka? Innym też nie działało GT5 i GT6, zmienili laser i gry śmigają. Przecież to samo było w przypadku PS2 i rozregulowanego lasera gdzie gry nie odpalały.

Ale spoko... skoro twierdzisz, że to wina zepsutego pliku w konsoli, to wejdź w recovery menu i sprawdć uszkodzone/brakujące pliki w systemie (opcja 3). Albo po prostu postaw GameOS na nowo.

Jeśli, to nic nie da... to może wtedy przyjmiesz do wiadomości, że jednak to może być wina lasera.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...