Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie na temat usług kurierskich

UglyPanda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym stworzyć tutaj czysto teoretyczną dyskusję na temat pewnej sprawy, a mianowicie wyobraźmy sobie, że zamawiamy ze strony internetowej laptopa dajmy na to jakiegoś macbooka za 6000 złotych. Następnie ustalamy dostawę kurierem za pobraniem gdzieś gdzie nie mieszkamy najlepiej na wsi na jakiś losowy dom. Oczywiście jako numer telefonu dajemy nowy numer który kupimy jako starter w kiosku. Następnie kurier podbija my do niego i "bierzemy" za darmo tego lapka (szczegółów nie trzeba wyjaśniać) następnie idziemy do wcześniej przygotowanej miejscówki w której mamy wykopany dół i torbę z ciuchami nowymi. Wrzucamy lapka i stare ciuchy i zostawiamy torbę tam na 2 tygodnie czy coś, a po przebraniu się bierzemy i dzwonimy po taksę i w chate. Potem wracamy bierzemy lapka do domu i opychamy go legalnie na allegro. 

Cały plan wychodzi mniej więcej tak i wymyśliłem go sam. Oczywiście nie będę tego robić, ale samemu nie mogę wszystkiego ogarnąć i chciałbym się dowiedzieć jakie są wady czyli namierzenie sprawcy itd. wszystko z innego ip by się zamówiło. 

Opublikowano

Jeśli moralnośc Ci pozwala - zrób tak, może Ci się uda.

ale moim zdaniem za bardzo kombinujesz, nie lepiej po prostu zarobić i legalnie kupić?

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

Sądze że macbooka by jakos namierzyli czy cos,wkoncu to Apple ; P

No właśnie to mnie interesuje, ale laptop byłby całkowicie nowy więc to raczej bez szans na dodatek allegro ma od zajebania ich więc luzik

Opublikowano

Jeśli kurier byłby w zmowie z tobą to jest o wiele lepszy patent sprzed lat.

Na wymyślone dane bierzesz abonamenty z telefonami. Kurier przychodzi pod wskazany adres i podpisuje umowę bez sprawdzenia dokumentów bo jest w zmowie. W ten sposób masz telefon za 2 k na sprzedaż. Zanim go zablokują to zdążysz go opchnąć. Nie wiem czy na pewno to dalej działa ale w latach mniej więcej 2008- 2010 działało bo wiem że parę osób poszło za to siedzieć. 

Oczywiście wszystko jest czysto teoretyczne i ja do niczego nie namawiam./

Opublikowano

Jeśli moralnośc Ci pozwala - zrób tak, może Ci się uda.

ale moim zdaniem za bardzo kombinujesz, nie lepiej po prostu zarobić i legalnie kupić?

Dokładnie, kurier nie odda ci laptopa bez pieniędzy, chyba że jest upośledzony.

Opublikowano

Już chyba łatwiej jest włamać się do czyjegoś domu i coś ukraść. 

Tutaj nie mam pewności ile zarobię i ile osób spotkam, a tutaj jeden człowiek i 6 tysięcy (oczywiście mogę inny sklep znaleźć który wyślę coś za 10k za pobraniem)

Opublikowano

a jak ci się nie uda to możesz wpisać sobie kradzież z rozbojem do cv i przy dobrych wiatrach wyrok w zawiasach 

dobra praca w przyszłości murowana

serio, jak już kraść to miliony

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

No, ale sami popatrzcie co tutaj może pójść nie tak? Najgorzej będzie okraść samego kuriera na dodatek na stronie mogę wybrać dostawę w godzinach od 18-22 to jest już w ogóle beka, bo jak przyjedzie o 20 do jakiegoś śmiesznego lasu który jest 10km od komisariatu to już w ogóle. Gorzej z samym zamówieniem itd. ale jakoś to mnie nie martwi tylko sam fakt, że mogą mnie dojechać podczas całej akcji.

Opublikowano

Tutaj nie mam pewności ile zarobię i ile osób spotkam, a tutaj jeden człowiek i 6 tysięcy (oczywiście mogę inny sklep znaleźć który wyślę coś za 10k za pobraniem)

A myślisz że złodzieje wchodzą sobie do pierwszego lepszego domu (w którym ktoś może być), czy może jednak obserwują go przez jakiś czas by wiedzieć kiedy wkroczyć do akcji?

Oczywiście mówię o myślącej ich części.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

bierzesz sobie dajmy na to ze wybierzesz sobie jakis tam randomowy adres na wsi, myslisz ze nikt nie zobaczy zajscia? no k***a odbiorka w lesie, skoro mieszkasz w lepiance (a po tym co przeczytalem, sadze ze tak jest) to moze sie zgodzi xD

spokojnie cie namierza jak bedziesz chcial sprzedac lapka na allegro, chyba ze znow fake dane, to nie wiem kto by cos takiego kupil od swiezaka

­

Opublikowano

Znajda Cie predzej czy pozniej dodatkowo kurier moze a raczej na pewno posiada jakies srodki do obrony :) kolejna sprawa to laptop moze byc jakos zabezpieczony czy cos no i co najlepsze swiadkowie :)

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

1 kurier Cie zobaczy

2 na pewno beda mieli w bazie adres mac tego lapka, wiec po podlaczeniu do neta namierza tego kto go ma, jeżeli komuś bys go sprzedał ten który kupił nakierowałby na Ciebie policje

3 chcesz to zrobic na wsi gdzie wiekszosc ludzi sie zna, zamówienie taksówki w okolice lasu też jest podejrzane, każdy zwykle na wsi ma swój samochód

4 predzej niż policja złapali by Cie mieszkańcy wsi  po tym jak kurier wezwałby pomoc 

cos takiego nie ma szans powodzenia, za dużo szczegółów pominałeś xD

ae1d1005fe.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...