Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oglądanie online czy pobieranie?

TheMadMan9512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zwracam się do was z pytaniem zawartym w nazwie tematu, co wolicie i czy robicie czasem wyjątek w przeciwnym kierunku? Przykładowo oglądając online czy zdarzy wam się pobrać i oglądać anime na dysku?

Dla ściągaczy mam mały smaczek, mianowicie większość anime jest tworzona w 24fps, ale czemu by go nie oglądać w 60fps?

Jak to zrobić? Poczytajcie sobie na stronie

https://www.svp-team.com/wiki/Main_Page

Czekam na komentarze, możecie od razu pisać gdzie oglądacie/skąd pobieracie, na pewno ułatwi to niektórym ludziom życie.  ;)

417711489342956987022.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja oglądam online dlatego, że nie chce mi się ściągać:P Chociaż nie raz zdarzy mi się jakiś odcinek pobrać. Jeśli chodzi o oglądanie online to kiedyś korzystałem z animeon.pl. Niestety trochę ta strona straciła w moich oczach, więc teraz jedynie animezone.pl lub anime-odcinki.pl. A skąd pobieram ? Z nyaa.se ;)

gfgdf

Opublikowano

Nigdy nie oglądałem anime online i nie mam takiego zamiaru.

Anime oglądam:

- na 32 calowym telewizorze LED FULL HD

- wysokiej jakości głośnikach 5.1 z dekoderami sprzętowymi DD i DTS

- odtwarzacz MPC HC + dopasowane polskie napisy

- wyłącznie wersje BD bo najwyższa jakość obrazu/dźwięku  i bez cenzury

Wszystko to podłączone oczywiście do komputera.

Opublikowano

Pobieranie ze względu na tłumaczy.

Każdy onlain kradnie suby tłumaczy. Przynajmniej tę lwią cześć. W dodatku wysuwa żądania. AZ, AO, SHITDEN etc. po jednych pieniądzach.

Jeżeli ktoś chce poznać kulisy tej sprawy, to zapraszam na ANSI.

P.S.

Podczas oglądania i tak pobieracie odcinek. Więc co za różnica, że będzie w tempie a nie w normalnym folderze?

Pobrać można z 

https://animetosho.org/
Opublikowano

Jeżeli masz czas, to ściąganie jest dobre, możesz odpalić kiedy zechcesz, nawet gdy linki wygasną lub nie będziesz miał internetu, równie dobrze możesz za jakiś czas wstawić to anime (jeżeli się przechowa) dla nowego pokolenia, które nigdy nie słyszało o takim tytule. B)

Opublikowano

wolę z dysku. oczywiście lepsza jakość, gdy padnie internet to żadnego problemu żeby oglądać dalej, wygoda jak automatyczne odtwarzanie kolejnego odcinka bez zbędnego klikania.

online także mi się zdarzy obejrzeć, przeważnie jakieś specjale czy teatrzyki, albo dłuższe serie typu ft, naruto, one piece czy inne tasiemce tego typu. nie widzi mi się ściąganie ponad 9000 odcinków.

filmy anime NIGDY nie obejrzałem na onlajnach, zawsze z dysku.

ściągam przeważnie z

nyaa/animetosho

animebytes

bakabt

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Oglądam online, głównie dlatego że na starszych tytułach trudniej znależć seedy + więcej roboty ze sciaganiem subow, czcionek i dobrej wersji anizeli po prostu odpalic na onlajnie.

Opublikowano

Stanowczą większość obejrzałem online. Dla przetestowania rzekomo lepszej jakości download - postanowiłem kiedyś tam pobierać anime.

Cóż, na pewno jest to lepsze od online pod pewnymi względami. Mam lepszy player, moge przewijać anime do dowolnego momentu i czekać całe 0 sekund, mogę oglądać bez internetu, kolory są lepsze, ostrzejszy obraz. Mogę też pobrać wersje bluray, która przy niektórych seriach moze byc wręcz wymagana (tokyo ghoul), bo znacznie pozbawia cenzury, która w wersji tv jest na nieakceptowalnym poziomie oraz czasami wersje  bluray posiadają dodatkowe sceny

Ale wlasciwie na tym kończą się zalety pobranych odcinków. Są, to fakt, ale jednak częściej, znacznie cześciej nadal oglądam online, na stronie animeon,animeshinden, czy animezone, playerze: google, vk albo dailymotion. Dlaczego?

- ciężko czasami znaleźć serie z normalną ilością seedów, bez hardsubów i do tego załóżmy jeszcze bluuray

- jeszcze ciężej znaleźć napisy kompatybilne do serii, którą już znaleźliśy, na animesub są napisy, ale czasami nie ma ich w w ogóle do serii, czasami są np. od odcinka 1 do 6 do horriblesubs, a następne są już kompatybilne z zupełnie innymi pobranymi odcinkami, że tak powiem. No generalnie czasami jest dużo pierdolenia z tym, często wręcz jest niemożliwe, zebym szybko pobrał serie i mial ją z polskimi napisami i nie mial z tym żadnych problemów.

- przyzwyczaiłem się do online, wpisuje tytuł serii, wchodze na strone i juz moge obejrzeć. jest to szybsze. Jeśli serie będą miały odcinki w normalnych playerach, a nie np. player facebook, czy anyfiles to raczej zawsze będę oglądał online, no chyba, że seria będzie z*******a, ale ocenzurowana, wtedy poczekam na bluray.

To w zasadzie wszystko. 

@Edit

a i dodam, ze jakosc wcale nie jest aż tak różniąca się.. Owszem, jak robilem porownania to online wypada gorzej, ale to tez zalezy od serii, na niektorych online będzie mniejsza różnica, ale generalnie zawsze jak jest różnica to nie jakaś ogromna. Raczej dla koneserów duża, mająca ogromne znaczenie.

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

- ciężko czasami znaleźć serie z normalną ilością seedów, bez hardsubów i do tego załóżmy jeszcze bliuray

- jeszcze ciężej znaleźć napisy kompatybilne do serii, którą już znaleźliśy, na animesub są napisy, ale czasami nie ma ich w wogóle do serii, czasami są np. od odcinka 1 do 6 do horriblesubs, a następne są już kompatybilne z zupełnie innymi pobranymi odcinkami, że tak powiem. No generalnie czasami jest dużo pierdolenia z tym, często wręcz jest niemożliwe, zebym szybko pobrał serie i mial ją z polskimi napisami i nie mial z tym żadnych problemów.

- przyzwyczaiłem się do online, wpisuje tytuł serii, wchodze na strone i juz moge obejrzeć. jest to szybsze. Jeśli serie będą miały odcinki w normalnych playerach, a nie np. player facebook, czy anyfiles to raczej zawsze będę oglądał online, no chyba, że seria będzie z*******a, ale ocenzurowana, wtedy poczekam na bluray.

Ad.1 Nie ma problemu za znalezieniem jakiejkolwiek serii. Nie zawsze ściąganie jest szybkie, ale trzeba pamiętać, że jest wiele grup, więc któreś ściąganie na pewno będzie aktywne.

Ad.2 Odnośnie napisów to wystarczy, że są do pobrania (prawie wyłącznie animesub), gdyż zrobić synchro to nie problem. Oczywiście coś trzeba umieć, ale to naprawdę łatwe. Natomiast obecnie w dobie ASS to skrajnie łatwe. Wystarczy aegisub.

Ad.3  Szybkość to jedyna zaleta online (czyli dobre dla osób, które nic nie umieją). Poza tym same wady. O wiele mniej przyjemne oglądanie w przeglądarce, uzależnienie od internetu i gorsza jakość obrazu i dźwięku.

HD online ma niewiele wspólnego z HD ripem, który można ściągnąć. I trzeba pamiętać, że na online prawie nie zamieszcza się wersji BD. Jeśli ktoś preferuje anime wysokiej jakości to na online nawet nie spojrzy.

Opublikowano

Osobiście większość oglądam online bo nie chce mi się czekać tych kilku minut na pobranie. Dodatkowo oglądam na laptoku więc jakościowo nie widzę różnicy. Kolejna sprawa - mały dysk, wolę przetrzymywać na nim muzykę (od 0,5-5gb na album) więc na anime już nie starcza miejsca.  Niemniej jednak na dysku jest ponad 100 odcinków których nie oglądałem - tak na czarną godzinę, godzinę bez internetu. ;) 

Pewnie gdybym miał jakieś tv to zacząłbym ściągać, a tak to nie ma sensu.

HBV27j.png

Opublikowano

Ja pobieram ze względu na to, że czasami są takie chwile, że nie ma co robić, wiec sobie z telefonu odpalam anime. Ogólnie też lubię sobie wieczorem legnąć i 2/3h oglądać anime na tv ;)

Opublikowano

Ja najczęściej oglądam online w jak najlepszej, możliwej jakości. Jak mi net w danym momencie nie pozwala na coś takiego, to nawet to 480 wystarczy. Jak nie ma odcinka na polskich on-lajnach to patrzę czy polskie napisy zostały dodane np. na animesub. Wtedy pobieram napisy z animesub, pobieram odcinek z jakiejś stronki w jak najlepszej, możliwej jakości i oglądam ;)

Co prawda przydałoby się uszanować pracę etc. ale nie przeszkadza mi oglądanie na on-lajnach. Obejrzę tam, gdzie odcinek zostanie szybciej dodany :D

Opublikowano

Leniwy ze mnie człowiek, ale raczej pobieram (z onlajnów :P ) na dysk, ale jeżeli oglądam 1-2 odcinki to online, bo nie muszę czekać aż mi się pobierze.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Pobieranie ze stron online jest moim zdaniem trochę bezsensowne, jakość jest ta sama, ale w sumie niech każdy ogląda jak mu wygodnie ;)

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

Opublikowano

Kiedyś wszedłem na polskiego onlajna, to przywitała mnie gówniana jakość i błędy ortograficzne w napisach. Od tego czasu pobieram. 

s2c77Oa.png

Opublikowano

Tylko raz pobrałem jakiś tam odcinek pokemonów, bo nigdzie nie szło obejrzeć online (wtedy słabo angielski ogarniałem, więc potrzebowałem po polsku).

A online oglądam, bo zazwyczaj oglądam max 1 odcinek dziennie i wychodzi to spontanicznie (w sensie, że nie planuję co obejrzę).

Opublikowano

Pobieranie to strata czasu. Jakoś napisów nie jest specjalnie ważna, a w angielskich onlajnach są zawsze zdatne do oglądania

Tu nie chodzi o jakość napisów, ale samego odcinka

EGd2kyn.gif

Opublikowano

@"Pitbull !"

Ze mnie jest dopiero leniwy człowiek. Odcinek mi się pobierze w 5 minut, a i tak nie chce mi się tego robić xD

Jedynie co mnie wkurza na on-lajnach, to jak każde tłumaczenie jest inne. Dla przykładu: na animezone jest inne niż na anime-odcinki, inne niż na animeon i tak dalej. Które teraz jest dobre? W sumie niech będzie jakie chce, tylko, żeby to nie zmieniało jakoś bardzo kontekstu od tego, co powinno być w rzeczywistości, co tam mówią bohaterowie + błędy, masakra. Te 2 rzeczy bardziej wkurzają nawet niż takie jednorazowe wstawki:

vMzGNLp.jpg

czy ,,Jesteś chytra jak baba z Radomia" 

bo przynajmniej można się od czasu do czasu pośmiać xD

Opublikowano

Pobieranie to strata czasu. Jakoś napisów nie jest specjalnie ważna, a w angielskich onlajnach są zawsze zdatne do oglądania

Strata czasu dla osób, które nie mają żadnych wymagań co do jakości i najważniejsze dla nich to szybko obejrzeć, a nie w dobrej jakości.

Ze mnie jest dopiero leniwy człowiek. Odcinek mi się pobierze w 5 minut, a i tak nie chce mi się tego robić xD

W ogóle pobieranie jednego odcinka i oglądanie też jak dla mnie nie ma sensu.

Pobieram całą serię i dopiero wtedy oglądam.

Tak w ogóle to jak czytam wasze komentarze to w 90 procentach przypadków macie gdzieś jakość (to samo cenzura wam nie przeszkadza), czyli byle tylko szybko obejrzeć.

Bo nie ma co ukrywać, ale szybkie i byle jakie oglądanie = online, a oglądanie w wysokiej jakości = pobrane wersje BD (chociaż nawet TV rip są dużo lepsze niż online).

A to co pisałem wcześniej o dźwięku 5.1 to dla was całkowita abstrakcja jak widzę. :D

Zresztą ja na to trochę źle patrzę bo ilu z was ma duży monitor full hd i dobre głośniki 5.1? Są tu tacy?

Opublikowano

­@armoro

W tym masz trochę racji. Mam gdzieś jakość (w pewnym sensie) Ma być dobra (720p ewentualnie 1080p.. chociaż jak już pisałem wcześniej, bywały dni gdzie na 480 ciągnąłem) i najlepiej bez cenzury jeśli można. Nie musi być bardzoo dobra, czyt. BD

edit.

Jedyne co Ja mam duże to TV 42 cale i w miarę dobre / dobre głośniki. 

Opublikowano

Mam gdzieś jakość (w pewnym sensie) Ma być dobra (720p ewentualnie 1080p.. chociaż jak już pisałem wcześniej, bywały dni gdzie na 480 ciągnąłem) i najlepiej bez cenzury jeśli można. Nie musi być bardzoo dobra, czyt. BD

Tylko, że jakość to nie do końca to samo co rozdzielczość. Jest HD online, ale to gorsza jakość niż zwykłe HD. A wersje BD oprócz najwyższej jakości nie mają również reklam (chociażby niechciane napisy pojawiające się na ekranie) i cenzury.

Jedyne co Ja mam duże to TV 42 cale i w miarę dobre / dobre głośniki.

Oglądasz na tym anime? Głośniki stereo czy 5.1?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...