Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno nowego RAMu do laptopa

fischbon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na wstępie mowie ze nie jestem za bardzo obeznany w sprawach sprzętowych i mam pytanie w załączniku nr.1 i 2 pokazuje mój aktualny RAM (chyba xD) i nie jestem do końca pewien ale to chyba znaczy ze moja płyta główna obsługuje tylko SODIMM DDR3 (to jest laptop) i w załączniku nr.3 wysyłam zdj. pamieci RAM nad ktorych kupnem sie zastanawiam i czy na pewno beda dzialac w moim laptopie i czy sie różnią czymkolwiek zaznaczone RAMy oprócz producenta jezeli tak to który lepszy?

post-886982-0-03414900-1446317097.png

post-886982-0-50725200-1446317117.png

post-886982-0-64765600-1446317170_thumb.png

Opublikowano

Te screeny są epickie, na drugi raz weź w paincie zaznacz obraz, który chcesz i kliknij przytnij. Co do tematu, to podaj model laptopa, bo może się okazać, że nie będziesz miał miejsca na dodatkową kość.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Naprawdę dzięki bardzo za pomoc. Tak więc jutro się wybieram po nowy ram xD

Możesz też iść z laptopem i zapytać sprzedawcy czy aby na pewno to są te kości, może nawet zamontuje je za Ciebie.

Opublikowano

Bezsensem jest  kupowanie 1666 MHz  z cl 11 , zamiast brać tańsze 1066 MHz lub 1333 MHz z cl 9.

Będą działały tak samo i jedynie będą droższe, podobne rzęchy nie wyciągają więcej jak 1066 MHz 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Więc to jest pewnie pamięć do traktora a nie do laptopu co, ciekawe... trzeba napisać do gościa że w złym dziale wystawił pamieć DDR3 do LAPTOPA 

Opublikowano

Ok kupiłem ram zamontowali mi go na miejscu i przy odpaleniu kompa mam 2 opcje uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia i uruchom system Windows normalnie gdy odpalam narzędzie do naprawy lądują się 2 kreski po czym wszystko znika jest czarny ekran i wiatrak pracuje nieregularnie czekałem 1,5godz i nic się nie zmienia a gdy klikam uruchom normalnie powracam do wyboru tych 2 opcji

Opublikowano

No i ? Kupiłeś kota w worku czy pamięci do traktora?  Nie potrafię zgadnąć co kupiłeś :/ 

Są uszkodzone ( ewentualnie jedna kość ) nie działają bo sa za dobre albo nie współpracują z płytą ;) 

Opublikowano

No i ? Kupiłeś kota w worku czy pamięci do traktora?  Nie potrafię zgadnąć co kupiłeś :/ 

Są uszkodzone ( ewentualnie jedna kość ) nie działają bo sa za dobre albo nie współpracują z płytą ;)

kota w worku :P i oddalem bo tak jak mowisz nie wspolpracowaly ze soba bo ta nowa kosc potrzebowala po prostu mniej vatów i nie działała. Teraz kolejne pytanie w załączniku dodaje informacje że kości działają przy 1,50V i czy ta kość http://www.agito.pl/pamiec-crucial-sodimm-ddr3-4gb-1600mhz-cl11-1-35v-1-5v-ct51264bf160b/jest kompatybilna czy nie

post-886982-0-85265500-1446665468.png

Opublikowano

Wszystkie  DDR3 do laptopów są takie same , to twój problem sobie je sprawdzić czy będą współpracowały z chipsetem laptopa zwłaszcza jek nie są to pamięci zalecane przez producenta 1066 MHz 

Zresztą pewnie masz w czterech literach to co się pisze i kupiłeś 1666 MHZ albo 1333 MHz.

Najodpowiedniejsze do ty tego laptopa są tylko 1066 MHz , zmiana na inne wyższych częstotliwościach  przecież w żaden sposób nie wpływa na wydajność jeśli nie ma jak wpłynąć. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...