Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arslan Senki

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

arslansenkilogo.png

Zamożne królestwo Pars ze stolicą w Ekbatanie, rządzone jest przez niepokonanego i przerażającego króla Andragorasa. Arslan jest młodym i nowoczesnym księciem Pars, który mimo swoich starań, nie udają się stać takim królem jak jego ojciec.
W wieku lat 14, Arslan idzie do swojej pierwszej walki i traci wszystko, królestwo zostaje spowite ogniem chyląc się ku nieuniknionemu upadkowi. Jednak przeznaczeniem Arslana jest być władcą, aby tego dowieść musi wyruszyć w podróż, mającą na celu odzyskanie królestwa.

Fabuła bardzo mi się spodobała, bo dawno nie widziałem anime, w którym akcja dzieje się podczas wojny. Tytułowy bohater niestety irytował mnie w późniejszych odcinkach, jednak bardzo przyjemnie się oglądało strategie zastosowane w bitwach. Animacja na bardzo dobrym poziomie, soundtracki genialne (oba openingi endingi są genialne, pasują idealnie).

Polecam, 

Piotr Fronczewski.

Ciekawostka - mangę rysowała autorka FMA (jednak to nie ona jest autorką anime).

Źródło opisu:

http://anime-odcinki.pl/anime/arslan-senki

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Stanąłem na 21 epie, miałem dokończyć jak wyjdą wszystkie odcinki ale..

Jak sobie pomyślę, że mam jeszcze wytrzymać 4 odcinki z tym pizdusiem MC to aż się odechciewa, sama fabuła nie jest zła, akcja też.

Oczywiście poleciano schematami bo jakżeby nasi głowni bohaterowie mogli przegrać lub co gorsza umrzeć. Sic!

Podsumowując, ten tytuł nie jest jakiś górnolotny, ale od kiepskiego raczej mu daleko.

Mogę śmiało polecić osobom, które nie zrażają się na widok bezużytecznego*  głównego bohatera (przez 25 odcinków!) i jeszcze ta końska kita jak u dziewuchy.

* - Dodać trzeba, że gdyby nie jego towarzysze to by własnego zdania nie miał lub gorzej, żyłby w błędnym przekonaniu iż świat to raj, a wojna to takie ćwiczenia z wf'u. Masakra.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Arslan czasami coś sam zdziała. Co prawda ta jego ,,pizdowatość" może irytować, ale z innej strony, 14 latek mega silny? wielki dyplomata? 100% charyzmy? badass? Nie przesadzajmy xD Mi jeszcze zostało kilka odcinków do końca. Kreska ładna / bardzo ładna, fabuła ciekawa, pierwszy opening jest genialny <3 Drugi opek też jest całkiem, całkiem. Animacja momentami kuleje (walki wyglądają lepiej niż w pierwszym sezonie ,,Owari no Seraph") Na chwilę obecną anime oceniam na 8/10 :)

,,Kingdom" nie widziałem, ale nie zdziwiłbym się jakby było lepsze. 

PS. Drugi sezon został zapowiedziany na 2016 :D

Opublikowano

Fabuła bardzo mi się spodobała, bo dawno nie widziałem anime, w którym akcja dzieje się podczas wojny. Tytułowy bohater niestety irytował mnie w późniejszych odcinkach, jednak bardzo przyjemnie się oglądało strategie zastosowane w bitwach. Animacja na bardzo dobrym poziomie, soundtracki genialne (oba openingi endingi są genialne, pasują idealnie).

Polecam, 

Piotr Fronczewski.

Źródło opisu:

http://anime-odcinki.pl/anime/arslan-senki

1)

• Zrobili go coś w tylu tego rudzielca z FSN? Stanąłem na może 6 epie jakiś czas temu i nie wiem, czy wracać.
  • Bitwy są dobrze ukazane? Chociażby krótkie, ale treściwe pojedynki jak w mandze Kingdom?

2)

• Usuń reklamę złodziei. :P

3)

• Witamy w piekle, synu.
Opublikowano

1)

• Zrobili go coś w tylu tego rudzielca z FSN? Stanąłem na może 6 epie jakiś czas temu i nie wiem, czy wracać.
  • Bitwy są dobrze ukazane? Chociażby krótkie, ale treściwe pojedynki jak w mandze Kingdom?

2)

3)

• Witamy w piekle, synu.

1) Well, na temat MC się ciężko wypowiedzieć, bo niby fabuła skupia się na nim, jednak on sam nie ma aż tak wielkiego wpływu na bieg wydarzeń. Tak naprawdę główną rolę odgrywają tam jego towarzysze.

W FSN główny bohater przez kilka odcinków "walczył" i przegrywał/ktoś go ratował, więc ciężko się tu wypowiedzieć xD

Bitwy są genialnie zrobione, głównie jest tam grupowa walka.

2) Złodzieje? Gdzie?

3) Nie rozumiem ;_;

Anime nie jest masterpiece i może być różnie oceniane, jednak jeśli szukasz czegoś wojennego, to ta baja powinna się sprawdzić. Pod względem animacji i soundtracków na pewno się nie zawiedziesz.  

QtiV6xY.gif

Opublikowano

1)

2)

3)

• Witamy w piekle, synu.
Anime odcinki to jedyny normalny online kolego. To nie shinden.

Co do anime. Warto oglądać?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

1) Well, na temat MC się ciężko wypowiedzieć, bo niby fabuła skupia się na nim, jednak on sam nie ma aż tak wielkiego wpływu na bieg wydarzeń. Tak naprawdę główną rolę odgrywają tam jego towarzysze.

W FSN główny bohater przez kilka odcinków "walczył" i przegrywał/ktoś go ratował, więc ciężko się tu wypowiedzieć xD

Bitwy są genialnie zrobione, głównie jest tam grupowa walka.

2) Złodzieje? Gdzie?

3) Nie rozumiem ;_;

Anime nie jest masterpiece i może być różnie oceniane, jednak jeśli szukasz czegoś wojennego, to ta baja powinna się sprawdzić. Pod względem animacji i soundtracków na pewno się nie zawiedziesz.

Bardziej mi chodziło o kontekst intelektualny. Ale skoro kto inny gra pierwsze to ok.

Co do złodziei, chodzi o a-o.

Co do 3, po x czasu widzę Cię w dziele.

Fragmentem o bitwie przekonałeś mnie do dania temu szansy.

Anime odcinki to jedyny normalny online kolego. To nie shinden.

To zapraszam na ANSI. Poczytasz o różnych onlainach i Gamedorze z a-o na czele. Nie mówię nawet o wstawkach, ponieważ w dupie mam złodziei kradnących od złodziei, ale chodzi o tłumaczy. - Powiesz nie, to i tak te osobniki wrzucą.
Opublikowano

Noo warto, niezależnie od tego czy Ci się spodoba czy nie - czasu raczej na tym nie zmarnujesz. Może nie zawsze byłem w napięciu przez cały tydzień, no ale na niektóre odcinki czekałem z niecierpliwością. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie umiem się zupełnie przełamać do kreski tego animca, a chciałabym zerknąć, jednak jeden odcinek i ja czuję się wykończona już. ;_; 

No kreska okropna jak dla mnie i chyba przez to nie dojdę dalej niż do 5 odcinka chyba że animek mocno oczaruje  :c 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...