Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wykrywa słuchawki lecz nie słychać dźwięku.

http://insomnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdy podłączam słuchawki to komputer je wykrywa i wszystko byłoby super ekstra cacy gdyby nie to że nie słychać dźwięku...

Ktoś ma jakiś pomysł? (próbowałem na innych słuchawkach i na głośnikach i wszędzie ten sam problem)

Daje limit za pomoc.

fPySbep.jpg

Opublikowano

(banalne pytanie, ale musze je zadać) Aby na pewno nie masz wyciszonego dźwięku w systemie? 

Poza tym sprawdź ustawienia sterownika od dźwięku, może tam masz coś źle ustawione. Sam tak kiedyś miałem i musiałem coś zmienić w sterowniku, po czym wszystko działało. 

Dodatkowo jeśli zainstalowałeś jakiś program a przed jego instalacją było wszystko w porządku to przywróć system do dnia przed instalacją tego programu.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Może coś z kartą dźwiękową? Wcześniej był taki sam problem, czy wszystko działało jak powinno?

Wcześniej działało.

Wejdź w ustawienia nagrywania i pobaw się tam, może to coś da.

Wolę się nie bawić na ślepo bo zjebie jeszcze bardziej.

(banalne pytanie, ale musze je zadać) Aby na pewno nie masz wyciszonego dźwięku w systemie? 

Poza tym sprawdź ustawienia sterownika od dźwięku, może tam masz coś źle ustawione. Sam tak kiedyś miałem i musiałem coś zmienić w sterowniku, po czym wszystko działało. 

Dodatkowo jeśli zainstalowałeś jakiś program a przed jego instalacją było wszystko w porządku to przywróć system do dnia przed instalacją tego programu.

Na 100% nie jest wyciszony.

Nic nie instalowałem, a w ustawieniach nigdy się nie bawiłem więc nie powinno się samo zmienić.

Jak podpinasz pod przedni panel, to spróbuj pod tylny.

Spróbuję jutro i dam Ci znać.

fPySbep.jpg

Opublikowano

@@http://insomnia

Pobaw się tylko tymi ustawieniami, może Ci coś pomoże. Wchodzisz w "zarządzaj urządzeniami audio", szukasz tego w start. W drugiej części im więcej tym głośniej (na obu paskach), trzecia im więcej Hz tym głośniej. Po pierwsze sprawdź czy w drugim oknie nie masz na 0 któregoś i w 3 spróbuj zwiększyć. Raz miałem taki problem z mikrofonem, że myślałem, że nie działa przez to, że był za cicho i może tak też jest u Ciebie.

43838057514102634379.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...