Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Overwatch - będzie płatny czy może jednak F2P?

cuxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Overwatch bedzie gra w 99% darmowa. Mozliwe, ze beda jakies mikroplatnosci pokroju "skiny/ubrania", ale gra po becie bedzie raczej ogolnodostepna i f2p. 

Opublikowano

Overwatch bedzie gra w 99% darmowa. Mozliwe, ze beda jakies mikroplatnosci pokroju "skiny/ubrania", ale gra po becie bedzie raczej ogolnodostepna i f2p. 

Skąd taki pomysł? Sam blizzard nie wie jeszcze czy gra będzie b2p, p2p czy f2p.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

To, że już teraz można kupić Overwatcha w pre-orderze, nie oznacza, że gra będzie b2p. Tak samo było w przypadku HOTS'a- początkowo dostępna była wersja pudełkowa, a aktualnie jest f2p.

Wydaje mi się, że będzie jak z HOTS'em, bo mikropłatności to zdecydowanie lepszy interes.

Opublikowano

Według gram.pl będzie B2P :)

Taką samą opinię widziałem też na innym portalu, więc chyba jednak b2p się potwierdziło. W dodatku na wczorajszym panelu developer OV wypowiedział "buy" (w sensie tego, co otrzymamy kupując grę- skiny, bohaterów).

Jak wspominałem wcześniej, to tylko przypuszczenia, a Blizzard w ostatniej chwili może wszystko zmienić.

Opublikowano

Taką samą opinię widziałem też na innym portalu, więc chyba jednak b2p się potwierdziło. W dodatku na wczorajszym panelu developer OV wypowiedział "buy" (w sensie tego, co otrzymamy kupując grę- skiny, bohaterów).

Jak wspominałem wcześniej, to tylko przypuszczenia, a Blizzard w ostatniej chwili może wszystko zmienić.

Zmienią może dodatki. Wejdź na blizzardowski sklep, to zauważysz różnicę.

40 euro za zwykłą grę.

60 euro za grę z dodatkami.

A 120$ za kolekcjonerkę.

Opublikowano

Zostało potwierdzone, że gra będzie B2P:

DECYZJĘ O PRZYJĘCIU TAKIEGO MODELU BIZNESOWEGO PRZYJĘLIŚMY NA PODSTAWIE TEGO, CO UWAŻALIŚMY ZA NAJLEPSZE DLA GAMEPLAYU. JEŻELI GRASZ W OVERWATCH, TO WIESZ, ŻE SZYBKA ZMIANA POSTACI W ŚRODKU MECZU JEST WAŻNĄ CZĘŚCIĄ GRY – TO NAPRAWDĘ DYNAMICZNA ZABAWA. TO, CO WYRÓŻNIA OVERWATCH NA TLE INNYCH GIER, TO PŁYNNOŚĆ W DOBORZE SKŁADU ZESPOŁU W ZALEŻNOŚCI OD TEGO, CO AKURAT ROBIĄ PRZECIWNICY.

WIELE Z MODELI FREE-TO-PLAY, KTÓRE TESTOWALIŚMY, OKAZYWAŁO SIĘ BEZUŻYTECZNYMI, GDYŻ GRACZE NIE MIELI DOSTĘPU DO ODPOWIEDNIEJ ILOŚCI BOHATERÓW, ABY UCZYNIĆ STRATEGIĘ DOBORU SKŁADU ZESPOŁU WAŻNYM ELEMENTEM. NAPRAWDĘ NIE CHCIELIŚMY ZMIENIAĆ RDZENIA, NA KTÓRYM OPARTA JEST ROZGRYWKA, CZY NAWET OGRANICZAĆ GO W JAKIŚ SPOSÓB, TYLKO DLATEGO, ŻEBY GRA MOGŁA POJAWIĆ SIĘ JAKO FREE-TO-PLAY.

https://overwatch.pl/news/overwatch-nie-bedzie-free-to-play

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...