Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Youtube, a zarabianie

--carlos--

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc i odpowie na moje pytanie :P

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób pewien youtuber zarabia na "sklejaniu" filmików. Dokładniej chodzi o: https://www.youtube.com/user/MineJaszczur

Przecież w kryteriach zarabiania na youtubie wyraźnie pisze, że muszą to być filmiki twojego autorstwa. 

Więc w jaki sposób może on zarabiać na tym? Może wystarczy to tak obrobić w programie, aby nagranie mogłoby być twojego autorstwa i zostało uznane?

Mam nadzieję, że podpowiecie mi coś na ten temat :D

1377863814-U611928.png

Opublikowano

A w przypadku jeśli będę nagrywał mecze piłki nożnej lub innego sportu(po prostu skróty najciekawszych momentów w meczu)  i wrzucał na mój kanał zmontowane przeze mnie to również zostanie to uznane?

1377863814-U611928.png

Opublikowano

A w przypadku jeśli będę nagrywał mecze piłki nożnej lub innego sportu(po prostu skróty najciekawszych momentów w meczu)  i wrzucał na mój kanał zmontowane przeze mnie to również zostanie to uznane?

Tak.

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Opublikowano

Istnieje coś takiego, jak dozwolony użytek. Możesz użyć fragmentów czegoś, aby stworzyć coś nowego. Jednak, gdy ktoś zgłosi roszczenia do Twojego filmu YT bez mrugnięcia okiem zablokuje Twój film lub zabierze Ci z niego dochody. Notice and Takedown w dzisiejszej wersji jest chore i nadużywane... niestety.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Powinno być uznawane ale jak kiedyś się bawiłem w najlepsze akcje to z 2 razy mi zablokowali i musiałem usuwać np.od któreś do któreś minuty musiałem usunąć kawałek filmu.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...