Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się grać na Metin2.pl?

cuxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sens zawsze jest priv może szybko paść a pl tyle lat on. Bez is wiele teraz nie zdziałasz ale zawsze można się pobawić. Co do graczy to całkiem sporo

Opublikowano

Według mnie warto jeszcze pograć na pl'u. @Elitos ja bez IS dobiłem 3x66lvl i lecę dalej. Do tego poziomu można spokojnie grać bez ładowania kasy, czas pokaże jak będzie dalej :D Jak powiedziałeś, ludzi jest całkiem sporo, na Etolinie można zobaczyć napis Busy (szczególnie w niedziele)

Opublikowano

Bez is mozna sie pobawic.Pd kupisz od graczy.Z rekawicami mozesz sie umowic ze jak wypadnie z metka to mu zaplacisz,a ty podniesiesz.Na etolinie polecam jinno sporo osob.Duzo teraz eventow robią zeby ludzie nie odeszli.Jestem od 2009 roku do teraz na bierząco

/niereg. sygna

Opublikowano

Opłaca się grać ze względu na to że PL stoi już kilka dobrych lat a prywatne serwery upadają szybko (nie wszystkie).
Na globalnym serwerze można grać bez IS ale lepiej już na początek kupić sobie trochę yangów :)

Pozdrawiam.

4692515714.png
Opublikowano

Graj na globalu !  Nie jest zle, jak dla mnie to serwer easy :<  Juz gram okolo 3-4 dni I mam 56 poziom dodam ze od 0 nic nie mialem z innego konta itp bez buffa itp. Samemu od zera tak jade delikatnie. 

Graczy jest sporo nie powiem, znudzic sie nie znudzisz iz osob troche jest.

Dodam ze Wypad na DT z ekipa na Globalu to jest frajda, na privie nie ( tam wszystko samemu dasz rade)

Opublikowano

Moim zdaniem ulatwili globala bo kazdy moze miec eq +9 5x bon skrzynie ucznia,nowe mapki etc zmianki na 70 lvl .Teraz bd event swiateczny za miesiac.Wiec sie mozna dorobic

/niereg. sygna

Opublikowano

Moim zdaniem ulatwili globala bo kazdy moze miec eq +9 5x bon skrzynie ucznia,nowe mapki etc zmianki na 70 lvl .Teraz bd event swiateczny za miesiac.Wiec sie mozna dorobic.

/niereg. sygna

Opublikowano

Graj na globalu !  Nie jest zle, jak dla mnie to serwer easy :<  Juz gram okolo 3-4 dni I mam 56 poziom dodam ze od 0 nic nie mialem z innego konta itp bez buffa itp. Samemu od zera tak jade delikatnie. 

Graczy jest sporo nie powiem, znudzic sie nie znudzisz iz osob troche jest.

Dodam ze Wypad na DT z ekipa na Globalu to jest frajda, na privie nie ( tam wszystko samemu dasz rade)

Bo PL to easy. Kiedyś nie ulepszałeś sobie tygrysiej na +8 bodziami, nie latałeś w eq 5b na 35 lvlu... Kiedyś to był poradnik jak wbić 50lvl w tydzień. A teraz wyexpiasz na BO 6 postaci do 30 lvla i masz 30 bodzi.

A DT na PL'u też samemu zrobisz, FuBu już kilka lat temu bez zbroi robił DT Run.

Ja tam PL'a nie polecam, o ile nie zmienią swojego nastawienia do graczy (gracz=pieniążki).

­

tenor.gif

Opublikowano

Bo PL to easy. Kiedyś nie ulepszałeś sobie tygrysiej na +8 bodziami, nie latałeś w eq 5b na 35 lvlu... Kiedyś to był poradnik jak wbić 50lvl w tydzień. A teraz wyexpiasz na BO 6 postaci do 30 lvla i masz 30 bodzi.

A DT na PL'u też samemu zrobisz, FuBu już kilka lat temu bez zbroi robił DT Run.

Ja tam PL'a nie polecam, o ile nie zmienią swojego nastawienia do graczy (gracz=pieniążki).

­

Ja bym tutaj nie porównywał FuBu z większością graczy, bo nie każdy ładuje tyle hajsu w IS co FuBu władował. A jeśli jest mowa o zwykłym graczu i nie ma zamiaru wydawać kasy na IS to wcale tak szybko się nie dorobi by samemu zrobić dt + jeszcze jest kwestia czasu by wbić skile na odpowiedni poziom. 

PL jest ( jak dla mnie ) pod tym względem fajny, że taki 30 lvl może się pobić z innym 30 lvl bez obaw, że on zacznie ze skilami m1 a przeciwnik będzie miał skile P, bo oboje mogą codziennie po 1 ku czytać. ( nie mówię tutaj o graczach którzy stoją xxx lat na 30 lvl bo taką postać sobie zrobili ). Jeśli chodzi o privy to tylko i wyłącznie zagraniczne bo na każdym Polskim tak jak to napisałeś  "  gracz = pieniążki '', poza tym na privie jak ktoś nołlajfi to potem taki zwykły gracz nie ma szans w ogóle konkurować z takimi  ludźmi.  No i dochodzi do tego to, że priv mogą zamknąć z dnia na dzień jak to w wielu przypadkach się już stało więc jest to po prostu marnowanie czasu.  Wiadomo, że PL już nie będzie taki jak kiedyś, ale zawsze jest to PL i jak się ma postać na PL'u z skilami na P to jest zupełnie inaczej niż mieć skile na P na privaach. 

Opublikowano

Jeżeli masz kase czas i chęci to warto zaczynać.

Myślę że z graczami jest średnio.

Global to global :) Polecam

Opublikowano

Jeśli masz czas i chęci to czemu nie ale pamiętaj, że teraz ciężej jest wystartować i szybko się wzbić bez ładowania w IS

Opublikowano

Do tego 75lv na globalu to na spokojnie można bez IS'u, jak trochę wyżej lvle byś chciał to już trochę ciężko, bo na 7pietrze w DT byś trochę musiał posiedzieć żeby na to eq do groty zarobić.

Wg. Mnie opłaca się grać, sam zacząłem od zera i po 1,5 tyg juz jakieś eq jest, bojowiec również. I jeszcze taka podpowiedź jak chcesz na globalu ze wspomagaczami (kamer,cheaty itd.) to wybierz starsze serwery,bo.mniej GM :D

OndteAw.png

Opublikowano

Oczywiście, że na globalnym serwerze ludzie nadal grają. Powiem więcej, nawet ich przybywa lecz  w malutkiej, znikomej ilości. Sens grania jest zawsze ale bez porządnie naładowanego IS'a ciężko będzie coś osiągnąć, lecz dla samej przyjemności gra zawsze ma sens :)

Opublikowano

Cześć.

Jeżeli grałeś kiedyś na Pl'u I Czujesz że coś ciągnie do niego Znowu to zagraj :)

Polecam ci zagrać na serwerze Negros,Najwięcej graczy :)

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...