Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót do DO po kilku latach. Czy warto ?

Duficzek443

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DO... Jak sobie przypomnę, gdy w to grałem to aż się łezka w oku kręci. Przechodząc do sedna, swoją przygodę z DO zacząłem w roku 2007-2008 i trwała mniej więcej do roku 2011. W tym czasie doszedłem 4-5 razy do FE (jak na tamte czasy). Ostatnio coś mnie tak tknęło i sobie znowu założyłem konto i zacząłem grać. 

Jak się pewnie domyślacie w ogóle nie ogarniam gry w obecnej postaci, stąd też moje pytanie, czy warto w obliczu tylu nowości itp... zaczynać od 0 a jeśli tak to w ogóle jak zacząć ? Chciałbym jednak od początku nie popełnić jakiejś gafy i czegoś nie popsuć, więc jak od najniższego szczebla piąć się w górę ku chwale i bogactwu ?  :D  Na co wydać otrzymane 15k urki czy w ogóle nie inwestować na razie, i tego typu dylematy początkującego  :((

vnm1k.png

Opublikowano

Myślę że lepszym rozwiązaniem byłoby kupić od kogoś konto już rozbudowane. Zapłacisz +/- do 300zł, ale chociaż masz konto rozbudowane, już z PP, z lvl etc. A tak to te 300zł musiał byś ładować na tym nowym koncie w same początkowe gówna :)

Opublikowano

Gówno prawda, każdy gada bo jest po prostu leniwy i nie ma sposobu/czasu. Na PL3 osiągnąłem starą FE z lekko rozbudowanym profilem pilota i petem w miesiąc, na innych serwerach typu PL2/PL1 myślę, że da radę osiągnąć to w mniej więcej 3-4 miesiące.

Opublikowano

UP.

Żeby być w dobrym klanie najpierw trzeba być dobrym graczem i coś sobą reprezentować  <.<  

Kupno ? No ok tylko czego szukać ? I w jakiej cenie? Powiedzmy, że nie interesuje mnie konto za pizdyliard zł, taka obecna FE, tylko w miarę dobre konto jak na obecne czasy, które sam będę mógł rozwijać. Za ile mniej więcej takie konto dostanę ? I czy moglibyście mnie naprowadzić czego szukać ? Jak już mówiłem trochę tego obecnie nie ogarniam  :pls:

vnm1k.png

Opublikowano

Odnośnie kupna czegoś to wyszukałem sobie na allegro jakieś konta na "start" w podobnej cenie, pytanie brzmi, które najbardziej opłaca się kupić ? 

http://allegro.pl/konto-darkorbit-pl1-i5751056994.html

http://allegro.pl/darkorbit-goliath-pl1-i5757670377.html

http://allegro.pl/konto-darkorbit-tanie-gg-54859681-i5755778247.html

Czy jednak warto dołożyć i kupić jakieś lepsze za +/- 200 zł ?

vnm1k.png

Opublikowano

ten środkowy najlepszy. Gdy kupujesz to kupujesz full elitke z grubymi laserami, inaczej nie ma sensu. Tylko pytanie po co, skoro można mieć to samo na prywatnym serwerze za darmo.

Opublikowano

Bo prywatny to prywatny, wiadomo ile postoi ? Mało ludzi i w ogóle nie ten klimat co jednak na normalnym serwerze. Prywatny to jednak fajny byłby w stylu dawnego serwera testowego, gdzie się dostawało vege + full wyposażenie i tam ludzi od groma grało tylko latałeś i się tłukłeś, a rozwijać konto na privie ? To już wolę na normalnym.

vnm1k.png

Opublikowano

Bo prywatny to prywatny, wiadomo ile postoi ? Mało ludzi i w ogóle nie ten klimat co jednak na normalnym serwerze. Prywatny to jednak fajny byłby w stylu dawnego serwera testowego, gdzie się dostawało vege + full wyposażenie i tam ludzi od groma grało tylko latałeś i się tłukłeś, a rozwijać konto na privie ? To już wolę na normalnym.

Rozwijanie konta w sensie intensywne strzelanie w alieny przez tydzień do bycia w pełni ulepszonym ma przecież sporo zalet. Przede wszystkim, twoje konto jest twoje, samemu do tego doszedłeś, osiągnąłeś jakiś cel i możesz być z siebie zadowolony. Po drugie, w innym przypadku gra by się za szybko nudziła. Przyjdziesz, pobijesz innych i pójdziesz. A co z alienami? czy kazdy będzie chciał latać od rana do wieczora tylko po to, żeby szukać innych graczy i bezcelowo ich niszczyć? Czy nie lepsza jest różnorodność - podział na słabych graczy, którzy rozwijają się bijąc alieny i tych silniejszych, doświadczonych, którzy mogą sobie pozwolić na grę w inny sposób, organizować zasadzki i utrudniać grę początkującym? Żeby być lepszym od innych trzeba najpierw na to zapracować. W przeciwieństwie do tego kiepskiego, niedopracowanego serwera UberOrbit, wspomiana wyżej Andromeda potrafi bronić się przed bigpointem prawnie i jak widać - z sukcesem, bo jeździ na rowerku już od maja, a konta nigdy nie przepadną. Mówisz, że mało ludzi? Zdziwiłbyś się, no ale przecież skąd możesz o tym wiedzieć, skoro nawet nie spróbowałeś tam grać. Dobre jest to, że każdy każdego zna, pracujesz nad swoją reputacją - a nie jak na normalnym darkorbit, gdzie wszyscy latają anonimowo i większość to flaxy które są zupełnie bezbronne (inaczej jest na Andromedzie).

Opublikowano

Po tym jak zaproponowałeś mi zagrać na andromedzie to wszedłem i zagrałem, i szczerze nie spodobały mi się te upgrade'y itp... nie można normalnie do hangaru wejść ustawić sobie konfiguracji w ogóle jak do dronów wsadzić cokolwiek po ich kupieniu? Czy się sprzęt sam tam zakłada ? Nieee, może byłoby to fajne gdyby zachowali jakiś realizm z DO. Gdzieś w tamtym roku o tej porze był fajny prywatny serwer nazywał się chyba DarkPlanets czy coś takiego,też się zaczynało od 0 ale niestety serwer niedługo po tym jak się zacząłem rozkręcać został zamknięty a sami twórcy mieli "lekki" problem z BP... 

vnm1k.png

Opublikowano

Po tym jak zaproponowałeś mi zagrać na andromedzie to wszedłem i zagrałem, i szczerze nie spodobały mi się te upgrade'y itp... nie można normalnie do hangaru wejść ustawić sobie konfiguracji w ogóle jak do dronów wsadzić cokolwiek po ich kupieniu? Czy się sprzęt sam tam zakłada ? Nieee, może byłoby to fajne gdyby zachowali jakiś realizm z DO. Gdzieś w tamtym roku o tej porze był fajny prywatny serwer nazywał się chyba DarkPlanets czy coś takiego,też się zaczynało od 0 ale niestety serwer niedługo po tym jak się zacząłem rozkręcać został zamknięty a sami twórcy mieli "lekki" problem z BP...

kolejna osoba która chce dłużej wpatrywać się w hangar niż w klienta gry, w mapę. Takie podejście mają nooby dla których ważniejsza jest grafika i ogólna estetyka gry niż sama gra. Mechanizm ulepszania jest o wiele wygodniejszy i działa w ten sam sposób co przenoszenie działek laserowych. Nawet ma zaletę, ponieważ te 31lf3 to każdy głupi szybko kupi, sztuką jest ulepszyć dmg na maxa, gdy każdy następny poziom kosztuje więcej uridium. Z takimi argumentami to bierz swój kajak i wiesz co
Opublikowano

Darkorbit kiedyś było czymś... pięknym, noce katowane, klany, cała społeczność, teraz to tylko kolejna gówniana gra w której wszystko sprowadza sie do trzepania z ludzi kasy, jakies zje*** skiny, nowe chu*** statki, brak klimatu, wszyscy tylko wkur*** podczas gry.. Nie warto mordo tam wracac. Dark Orbit R.I.P [*]

giphy.gif

Opublikowano

@Duficzek443 jeżeli jednak nie będziesz chciał wracać do DO, a chcesz jakiś prywatny serwer, to łap link.

www.mpcforum.pl/topic/1477803-spis-prywatnych-serwer%C3%B3w/

Zrobiłem taki w miarę opis tych serwerów, więc możesz sobie wybrać coś, co będzie odpowiadać choć w 50% Twoim upodobaniom :)

Opublikowano

kolejna osoba która chce dłużej wpatrywać się w hangar niż w klienta gry, w mapę. Takie podejście mają nooby dla których ważniejsza jest grafika i ogólna estetyka gry niż sama gra. Mechanizm ulepszania jest o wiele wygodniejszy i działa w ten sam sposób co przenoszenie działek laserowych. Nawet ma zaletę, ponieważ te 31lf3 to każdy głupi szybko kupi, sztuką jest ulepszyć dmg na maxa, gdy każdy następny poziom kosztuje więcej uridium. Z takimi argumentami to bierz swój kajak i wiesz co

Nie mam nic do prywatnych serwerów... Tylko niech zachowują klimat DO ! Jak już mówiłem, grałem na serwerze DarkPlanets i jak powstanie tego typu serwer to zagram na nim jako pierwszy. 

vnm1k.png

Opublikowano

Nie mam nic do prywatnych serwerów... Tylko niech zachowują klimat DO ! Jak już mówiłem, grałem na serwerze DarkPlanets i jak powstanie tego typu serwer to zagram na nim jako pierwszy.

klimat nie jest w hangarze tylko na mapach. To jest jedyny serwer na którym poczujesz cofnięcie się w czasie do 2009,2010 roku i to się liczy, a nie to, że nie ma ikonek generatorów i działek. A serwery takie jak DarkPlanets istnieją, wystarczy poszukać. Tyle że nie zaczniesz od zera, dostaniesz połowę wyposażenia, miliony uridium. Poczekaj może na uberorbit, zobaczymy jak wypaczą prawdziwy klimat (nie to co ty uważasz za klimat) darkorbit.
Opublikowano

Pewnie, klimat DO po 1-2 krychy latają a po 1-3 to już w ogóle uj wie co, nie ma normalnego systemu gwiezdnego i mobów... Może faktycznie poczekam na UO.

lekkie zmiany które na grę nie wpływają... Znowu sugerujesz się grafiką i estetyką gry. Gdyby zamiast krystallona była lordakia to coś by się zmieniło? Czy może powinni wprowadzić dwie pełne galaktyki ze wszystkimi mobami na tak mały serwer? zastanów się trochę zanim cokolwiek napiszesz

Opublikowano

Czepiam się i czepiał będę. Jest na tym serwerze coś co mnie odpycha, jakoś darkplanets mi pasowało. Po prostu serwer mi nie leży i za chiny nie zagram na nim !

PS: Nie cytuje się postu wyżej  ;)

vnm1k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...