Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana części?

TrokersPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy odpowiedni dział.
Ale mianowicie, to jest specyfikacja mojego komputera: 
http://scr.hu/2na8/nfdxj

Chodzi o to, że w minecraftcie mam średnio 250-300fpsów normalnie, a podczas nagrywania około 150-250 fps. Z czego widać różnice jeżeli chodzi o grę bez nagrywania i z nagrywaniem. Gra jest mniej płynna i gorzej mi się gra. 
Oczywisice nie jest to nagrywanie w jak najlepszej jakości - 30 fps, 60 quality. Jeżeli ustawiam większe ustawienia to mam ścinki, i około 70-90 fpsów.
Moje pytanie brzmi: Co musiałbym wymienić, żeby móc nagrywać w 60 fps 100 quality(jak najlepsze filmy) i w jakim to będzie koszcie.
Przede wszystkim pewnie windowsa, a dalej? 

Pytam się o to dlatego, że mam kanał na yt 500 widzów i bardzo dużą frajdę sprawia mi nagrywanie. Niestety moje filmy podupadają z jakością i z płynnością w porównaniu do innych filmów. 
Z góry dzięki
Opublikowano

70-90 fps to są ścinki? Co ty piszesz, 60 już jest git.

Po pierwsze to zmień tego niewspieranego XP na Windows 8.1 lub 10.

To porównaj sobie czyste 200-300 fps z 60 fpsami.

A ogolnie chodzi mi o to, że przy nagrywaniu mam jakieś ścinki, nie tyle o fpsy. 

­

Opublikowano

Po pierwsze to zacznij od zmiany systemu z tego niewspieranego XP na Windows 8.1/10, nawet trial wgraj jak nie możesz kupić.

Wuj poleca win 7. Może być czy lepiej 8?

­

Opublikowano

To porównaj sobie czyste 200-300 fps z 60 fpsami.

A ogolnie chodzi mi o to, że przy nagrywaniu mam jakieś ścinki, nie tyle o fpsy. 

­

A masz monitor, który odświeży ci tyle klatek?

Wina ścinek przy nagrywaniu spowodowana jest często źle ustawionym programem albo po prostu procesor ci nie wyrabia.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...