Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2000zł

RushAndGoToWin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najpierw jedziesz z wypełnieniem wzoru, a potem pogadamy

- Jaki posiadasz budżet na kupno?

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?

- Czy komputer będzie rozbudowywany?

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera)

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu?

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.

Opublikowano

Najpierw jedziesz z wypełnieniem wzoru, a potem pogadamy

Do 2000zł, ewentualnie trochę więcej, mój sprzęt jest byle jaki, problemem tego jest to, że kiedyś mi się spalił procesor i karta, a komputer nie jest już od dawna na gwarancji, wtedy mi chodziło gta 4 na full fps. 

Co do rozbudowania, to narazie nie sądzę, chciałbym sobie pograć, bo grająć np w gta  v, mam denerwujące lagi na najmniejszych ustawieniach, jakims cudem przeszedlem 1% fabuly, far cry 3 przeszedlem calego, mimo to ze byly lekkie lagi oraz wywalalo mi gre czasami bo procesor nie wyrabial podobno.

Komputer w przyszlosci uzyje do nagrywania gier itp

Zastanawiam się, czy warto wymienić kartę i procesor, bo tak mialem bardzo dobry komputer, narazie mi cs:go działa tylko na ponad 100fps, inne gry odpadają niestety.

1920x1200 monitor posiadam, nie, nie chce zadnej myszki, klawiatury, sluchawek, bo posiadam to wszystko.

Głownym atute: Moze chodzic glośno, jedynie żeby nie lagowały mi gry te nowsze z lepszą grafiką bez żadnych zacięć i innych rzeczy

@edit, tak do swiat bozego narodzenia zamierzam kupic

Załączam aktualne zdjęcia z mojego komputera

post-1439035-0-42561000-1445955739_thumb.png

post-1439035-0-16179500-1445955759_thumb.png

Mam nadzieję, że wszystko opisałem, pozdrawiam.

Opublikowano

@Velociraptorus

@edit, tak do swiat bozego narodzenia zamierzam kupic

Przyjdź tydzień lub dwa przed świętami. Ceny mogą się troszke pozmieniać.

Jakie masz te ramy? ddr2/ddr3 i jakie taktowanie? Można je wykorzystać do nowego pc. I w ilu kościach jest to 4gb ramu

Opublikowano

@Velociraptorus

Przyjdź tydzień lub dwa przed świętami. Ceny mogą się troszke pozmieniać.

Jakie masz te ramy? ddr2/ddr3 i jakie taktowanie? Można je wykorzystać do nowego pc. I w ilu kościach jest to 4gb ramu

Wiedz, ze nie mam pojecia o czym mówisz, o to tobie chodzi? DDR2 4GBYTES, sprawdzilem w programie cpu-z 

Opublikowano

Czyli cały komputer od nowa składamy, ale to i tak przyjdź tydzień przed kupnem, teraz nie ma to sensu.

Będzie promocja w sklepach?

@edit, mam zlozyc komputer? tylko ze ja nie wiem czy da sie tak na raty :)

Opublikowano

Tak.

A złożylibyście mi komputer, do 2000zł, żeby mi uciągnał gta v bez lagów? :) Nie potrzebuję monitora,myszki,klawiatury,podkladki,glosnikow, posiadam wszystko z tych rzeczy, do grania żeby się nadał, i jak jest

możliwość to do nagrywania jakiś gier :)

@edit, na raty z morele

Opublikowano

Komputer za 2 tysiące na pewno nie uciągnie ci najnowszych gier na najwyższych, raczej średnie ustawienia.

Powiedz jeszcze jaki masz dysk (sATA, czy ATA, pojemność etc. co wiesz), zasilacz (marka, model, moc, sprawdź ściągając obudowę), nagrywarkę (czy masz i nie potrzebujesz nowej).

Chodzi o to, że to zawsze parę groszy, które można przeznaczyć na kupno czegoś lepszego. Bo dysk to ponad 200zł, a za tyle możesz wziąć lepszą grafikę.

Co do komputera to proponował bym też zastanowienie się nad kupnem używanych części, przykładowo procesor za 880zł można kupić za 700zł (i5-4570 teraz jest za 660zł), a procesory od tak się nie psują i jeżeli jest w dobrym stanie (zewnętrznym) i działa to nic mu nie ma prawa dolegać. Natomiast odradzam używanych dysków i ramu.

Zastanawiał bym się także nad kupnem używanej grafiki ponieważ jest dużo praktycznie nowych kart graficznych sprzedawanych za śmieszne pieniądze.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Komputer za 2 tysiące na pewno nie uciągnie ci najnowszych gier na najwyższych, raczej średnie ustawienia.

Powiedz jeszcze jaki masz dysk (sATA, czy ATA, pojemność etc. co wiesz), zasilacz (marka, model, moc, sprawdź ściągając obudowę), nagrywarkę (czy masz i nie potrzebujesz nowej).

Chodzi o to, że to zawsze parę groszy, które można przeznaczyć na kupno czegoś lepszego. Bo dysk to ponad 200zł, a za tyle możesz wziąć lepszą grafikę.

Co do komputera to proponował bym też zastanowienie się nad kupnem używanych części, przykładowo procesor za 880zł można kupić za 700zł (i5-4570 teraz jest za 660zł), a procesory od tak się nie psują i jeżeli jest w dobrym stanie (zewnętrznym) i działa to nic mu nie ma prawa dolegać. Natomiast odradzam używanych dysków i ramu.

Zastanawiał bym się także nad kupnem używanej grafiki ponieważ jest dużo praktycznie nowych kart graficznych sprzedawanych za śmieszne pieniądze.

A do ilu warto byłoby dopłacić, aby uciągnął mi takie gry jak Gta V itp? Żebym nie miał poniżej 60fps

Załączam zdjęcie z programu cpu-z

post-1439035-0-56352100-1446409358_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...