Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Global po powrocie...

Cutler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Tak jak w temacie mam zamiar wracać na Global po baaardzo długiej przerwie i mam odnośnie tego parę pytań..

Wcześniej takie info jeszcze - Sprawdziłem konta i okazuje się, że mam mentala 67 lvl z militarem, ze skilami m3/m4  ( defa łącznie z silnym mam chyba 640? czy coś takiego.. w każdym bądź razie ponad 600 ) Riba 34 śr i jakieś tam śmieszne eq ze statami troche pod hp ( koło 11k hp mam ). Mam Bufke 46 lvl ze skilami m2 i dropka bodego 35 lvl ze skilami m1 i póki co jeszcze bez boja...  Postacie są na serwerze NEGROS  ( nie wiem jaki to był serwer przed fuzją ) 

I teraz mam pytanie.

1. Czy po takiej mega przerwie jest sens wracać i sobie naprawdę bardzo powolutku ( praca więc ogarniczenie dość mocne czasowo ) klepać te postacie? 
2. Jeśli jest sens wracać by się trochę rozerwać to czy na Negrosie da się jak za starych czasów pochodzić na dt z ludźmi, poklepać się w m1 itp. czy raczej ten serwer umarł i już nic z takich rzeczy nie ma miejsca? 
3. Czy może ktoś powiedzieć ( bo aktualnie wiem tylko że mam 1kk łącznie ze wszystkich postaci ) jak mogę cokolwiek tymi postaciami zarobić ( bo totalnie nic z tej gry nie pamiętam ) ? 
4. Czy dropienie medali konnych na 35 lvl jest bardzo uciążliwe? chodzi mi tu o to, czy lepiej jest samemu dropić ( bez rękawicy złodzieja ) czy ten czas lepiej jest przeznaczyć robiąc coś innego pod zarobek i potem kupić medale? 
5. Wczoraj odnośnie medali konnych, przejrzałem wszytkie sklepy i ani jednego medalu konnego w sklepach nie było - czy to znaczy, że tam już nie przychodzą nowi gracze / nei grają gracze z małymi lvl'ami? czy może coś się zmieniło w robieniu konia i teraz inaczej idzie też zrobić bojowca?  Lub może idzie mieć teraz też wierzchowca w grze ( nie mówię o IS ) i przez to ludzie konia nie robią? 

Opublikowano

Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji i podjąłem decyzję by nie wracać na Globala.

Wiadomo po pracy każdy chce się rozerwać grając w metina a dojść do czegoś na globalu będzie Ci trudniej niż na prywatnych serwerach.

Znajdź sobie serwer prywatny, który będzie spełniał Twoje wymogi a będziesz z tej decyzji bardzo zadowolony.

Ja osobiście chciałem wybrać Rayen2, lecz wystąpił tam problem z Biologiem więc odpuściłem a dla Ciebie najlepszy będzie Vesteris.

Opublikowano

Nie nie, prywatne serwery odpadają a tym bardziej Polskie bo to jeden syf. Z prywatnych to tylko i wyłącznie WoM by wchodził w grę, ale mi tutaj nie chodzi by szybko coś osiągnąć, tylko bym mógł mieć boja głównie i dropkiem 35 jeździć sobie na metki do czasu aż nie wbije skili ( czyli bardzo długo - wiem ^^ ). Kwestia jest tylko tak jak pisałem w pytaniach jak zarobić, czy dropić samemu czy yy nie wiem co o.O ( brak pomysłów ). 

No i serwer globalny jest dla mnie o tyle lepszy, że nawet jak ktoś będzie nołlajfił 24/7 to i tak ma ograniczenie w wbijaniu skili co jest akurat dla mnie na korzyść. Na każdym lepszym privie to ten kto nołlajfi potrafi wybić się niesamowicie nad innych graczy, a na globalu jednak są pewne ograniczenia, których nawet  grając 24/7 się nie przeskoczy. ( chyba że ktoś właduje kilkaset złotych na samym początku ale to wiadomo, że wszędzie się tacy znajdą. ) 

Opublikowano

Powiem tak jeżeli grasz dla przyjemności to owszem opłaca się zacząć grę jaki by global nie był stary klimat jednak został chociaż dużo się zmieniło.

Opublikowano

Czekaj na nowy serwer.

Polecam czytanie ze zrozumieniem... 

Powiem tak jeżeli grasz dla przyjemności to owszem opłaca się zacząć grę jaki by global nie był stary klimat jednak został chociaż dużo się zmieniło.

A odnośnie tego bojowca, to czy też była jakaś zmiana, że tak opustoszone jest m1 z medali ? Nikt nic nie spamuje o medalach konnych, ani o pomocy na boja a widzę że są niższe lvl'e. Czy zostały wprowadzone jakieś wierzchowce które idzie dropnąć i przez to tak ciężko o medale konne? 

Opublikowano

Polecam czytanie ze zrozumieniem... 

A odnośnie tego bojowca, to czy też była jakaś zmiana, że tak opustoszone jest m1 z medali ? Nikt nic nie spamuje o medalach konnych, ani o pomocy na boja a widzę że są niższe lvl'e. Czy zostały wprowadzone jakieś wierzchowce które idzie dropnąć i przez to tak ciężko o medale konne? 

Na negrosie medale w noc po 250k a w dzień po 200k schodzą ze sklepu. Polecam kuć postać [tu nie wiem czy ten body da rade] na trudny loch. Mi z rękawicą na 43 za spota rekord 5 medali, ale to już zależnie od farta. Do tego odłamki smoczego kamienia, jeden po 100k i dzwonki do handlarki po ~ 50k.

Co do zarobku, na Twoim lvl sporo go nie ma, ja bym bodym wbił 40lvl, aby mógł wejść do dt. W dt masz drop - odłamek smoczego kamienia - 100k

Wszystkie inne ulepki po 150k sztk [od razu ci nie pójdą, ale powoli bd schodzić, jak to się mówi czas to pieniądz]. Dodatkowo kupowanie taniej sprzedawanie drożej - szukaj małży po 1kk, a sprzedawaj po 1.5kk. Mi na Negrosie tak schodzą, więc to świetny zarobek. Chyba tyle, wiadomo w międzyczasie rybki, metki w m2. Chyba tyle, jak masz jeszcze pytania co do Negrosa pytaj postaram się odpowiedzieć.

Na Negrosie medale często nocami stoją, ale często ich nie ma przez co po 250k ci zejdzie w nocy jeden. [mi cały sklep zszedł] A serwer jeden z lepszych tych co są, najwięcej luda. To jest stary Solar jbc :)

// medale lepiej kupić niż samemu dropić, chyba że masz łapke i dajesz rade w trudnym lochu.

Z lorda dodatkowo te pety lecą po 1kk :)

­

6823214443099701049127.gif

Opublikowano

Jeśli dobrze zrozumiałem i chodzi Ci o Globala czyli naszego polskiego Metina :D to moim zdaniem się wracać nie opłaca . Wróciłem niedawno i za 200kk kupiłem ribka sr 40,   3% orki , 20% diabły , 3% nieumarłe i kd mob i kryt +4 :) moim zdaniem to tanio :) medale nie schodzą zbytnio, ale to już też zależy gdzie grasz ;) ja pykałem na ETOLINIE :) , bardzo dużo graczy ubyło ;) 

Polecam zagrać na : RAVII S2 lub Ascarialu :)

Opublikowano

Na negrosie medale w noc po 250k a w dzień po 200k schodzą ze sklepu. Polecam kuć postać [tu nie wiem czy ten body da rade] na trudny loch. Mi z rękawicą na 43 za spota rekord 5 medali, ale to już zależnie od farta. Do tego odłamki smoczego kamienia, jeden po 100k i dzwonki do handlarki po ~ 50k.

Co do zarobku, na Twoim lvl sporo go nie ma, ja bym bodym wbił 40lvl, aby mógł wejść do dt. W dt masz drop - odłamek smoczego kamienia - 100k

Wszystkie inne ulepki po 150k sztk [od razu ci nie pójdą, ale powoli bd schodzić, jak to się mówi czas to pieniądz]. Dodatkowo kupowanie taniej sprzedawanie drożej - szukaj małży po 1kk, a sprzedawaj po 1.5kk. Mi na Negrosie tak schodzą, więc to świetny zarobek. Chyba tyle, wiadomo w międzyczasie rybki, metki w m2. Chyba tyle, jak masz jeszcze pytania co do Negrosa pytaj postaram się odpowiedzieć.

Na Negrosie medale często nocami stoją, ale często ich nie ma przez co po 250k ci zejdzie w nocy jeden. [mi cały sklep zszedł] A serwer jeden z lepszych tych co są, najwięcej luda. To jest stary Solar jbc :)

// medale lepiej kupić niż samemu dropić, chyba że masz łapke i dajesz rade w trudnym lochu.

Z lorda dodatkowo te pety lecą po 1kk :)

­

Oooo super ! Dzięki za konkrety, to w sumie w takim razie pomyślę nad dobiciem 40 lvl'a w takim razie, skoro tak się sprawy mają. 

Na małżach widzę teraz tez elegancko idzie zarobić, także chyba wolę poświęcić czas na łowienie niż branie się faktycznie za dropienie tych medali, bo no tak jak mówisz tym moim dropkiem bodym to cięzka sprawa.. musiałbym mieć naprawdę zasne eq no i jednak bojowiec do trudnego to już by się przydał, także na razie spróbuję z łowieniem ^^ 

Co do samego serwera to właśnie wczoraj widziałem, że ch1 busy i tylko na tym serwie tak widziałem, więc też się poniekąd cieszę, że tam mi postać przypadła :P  No a skoro to jest stary Solar to coś mi powoli zaczyna świtać jak to było ;p 

Jeśli dobrze zrozumiałem i chodzi Ci o Globala czyli naszego polskiego Metina :D to moim zdaniem się wracać nie opłaca . Wróciłem niedawno i za 200kk kupiłem ribka sr 40,   3% orki , 20% diabły , 3% nieumarłe i kd mob i kryt +4 :) moim zdaniem to tanio :) medale nie schodzą zbytnio, ale to już też zależy gdzie grasz ;) ja pykałem na ETOLINIE :) , bardzo dużo graczy ubyło ;)

Polecam zagrać na : RAVII S2 lub Ascarialu :)

Wiesz co wracam na globala tak jak pisałem wyżej, ze względu bardziej na stare czasy. Wiem, że się zmieniło w kij, bo doszło bardzo dużo rzeczy, ale jakby nie było Global zawsze będzie Globalem i wiem, że nie zamkną go z dnia na dzień. Natomiast co do serwerów które poleciłeś, to oba jak dla mnie są totalnym syfem. Ravia przez Isamu i tą jego '' armie dzieci '' które sobie wychowuje, a Ascarial doskonale wiem jakie przekręty robili, przez to skończyłem tam gre ho ho ho temu. Jak jest teraz to nie wiem i nie interesuje mnie to.  ( Wiem że na Pl'u też są na pewno jakieś przekręty, ale jeszcze się nie spotkałem by ktoś jawnie się tym szczycił w przeciwieństwie co do Ascariala... ) 

Opublikowano

Oooo super ! Dzięki za konkrety, to w sumie w takim razie pomyślę nad dobiciem 40 lvl'a w takim razie, skoro tak się sprawy mają. 

Na małżach widzę teraz tez elegancko idzie zarobić, także chyba wolę poświęcić czas na łowienie niż branie się faktycznie za dropienie tych medali, bo no tak jak mówisz tym moim dropkiem bodym to cięzka sprawa.. musiałbym mieć naprawdę zasne eq no i jednak bojowiec do trudnego to już by się przydał, także na razie spróbuję z łowieniem ^^ 

Co do samego serwera to właśnie wczoraj widziałem, że ch1 busy i tylko na tym serwie tak widziałem, więc też się poniekąd cieszę, że tam mi postać przypadła :P  No a skoro to jest stary Solar to coś mi powoli zaczyna świtać jak to było ;p 

Wiesz co wracam na globala tak jak pisałem wyżej, ze względu bardziej na stare czasy. Wiem, że się zmieniło w kij, bo doszło bardzo dużo rzeczy, ale jakby nie było Global zawsze będzie Globalem i wiem, że nie zamkną go z dnia na dzień. Natomiast co do serwerów które poleciłeś, to oba jak dla mnie są totalnym syfem. Ravia przez Isamu i tą jego '' armie dzieci '' które sobie wychowuje, a Ascarial doskonale wiem jakie przekręty robili, przez to skończyłem tam gre ho ho ho temu. Jak jest teraz to nie wiem i nie interesuje mnie to.  ( Wiem że na Pl'u też są na pewno jakieś przekręty, ale jeszcze się nie spotkałem by ktoś jawnie się tym szczycił w przeciwieństwie co do Ascariala... ) 

I to się ceni. Śmieszy mnie stękanie ludzi, że bez is to bez is tamto etc... jak się chce można mieć wszystko :P

Rybki elegancka sprawa :)

Nic tylko życzyć powodzenia, a jak pisałem to napiszę jeszcze raz polecam szukać okazji na rynku jak już uzbierasz coś yang :)

­

6823214443099701049127.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...