Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reinkarnacja.

megaziomus2014

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Każda religia jest wygodną praktyką, bo dobrze ufać, że po śmierci jest coś więcej niż nicość"

Opublikowano

To jak wytłumaczysz to że liczba osób stale sie zwiększa a nie utrzymuje na tym samym poziomie ?

co

#top

zapewne czegoś takiego nie ma jak wszystkiego związanego z religiami i wstawaniem z umarłych xD jednak jest to dla mnie że tak powiem... najbardziej prawdopodobne, tylko że wtedy po prostu zaczynasz nowe życie bez świadomości poprzedniego :P

ae1d1005fe.png

Opublikowano

To jak wytłumaczysz to że liczba osób stale sie zwiększa a nie utrzymuje na tym samym poziomie ?

W sumie słaby troll.  :s

Pogląd ciekawy, ale nieracjonalny, jak większość poglądów religijnych.

­

c:

Opublikowano

Co myślicie o Reinkarnacji? Ciekawy pogląd..

Nie mam zdania...

A na jaki temat ta Reinkarnacji? 

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Opublikowano

"Każda religia jest wygodną praktyką, bo dobrze ufać, że po śmierci jest coś więcej niż nicość"

Dobrze napisane. Niektórzy ludzie muszą w coś wierzyć, żeby nie popaść w depresję i nie stracić sensu życia, etc.

Ja natomiast myślę, że zjawisko takie jak reinkarnacja nie istnieje, a szkoda - chciałoby się w to wierzyć, bo może kolejne życie byłoby bardziej udane. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano
Fred z "Chłopaki nie Płaczą"

W prostych słowach - chodzi o to, że po śmierci człowiek odradza się pod inną postacią, na przykład - jako zwierzę. Może własnie rozjechałeś kogoś ze swojej rodziny, wujka albo stryjka. Śmieszy Cię reinkarnacja, Twoja broszka. Ale to stara i mądra religia [...].To, kim będziesz w przyszłym życiu, zależy od tego, jakie życie prowadziłeś do tej pory. Jedni po śmierci przyjmują postać tygrysa, sokoła albo lamparta.

A jeśli chodzi o mnie, to uważam to za tak samo prawdopodobne jak zmartwychwstanie. Szanuję, bo są ludzie, którzy żyją dzięki nadziei na odrodzenie, ale sama raczej nie wierzę w tego typu cuda. Jeśli tak jest to i tak jako kot, pies czy żuk gnojak nie będę niczego pamiętała z poprzedniego życia (bo idąc tym tropem pewnie w tym momencie byłabym już kolejnym wcieleniem siebie) co jest kompletnie bez sensu. Już lepiej użyźnić glebę dla potomnych, o :-)

Opublikowano

Według mnie istnieje.

Ludzie wracają do życia jako nowe osoby, co nie zmienia faktu że mogą powstawać całkowicie nowe życia.

fPySbep.jpg

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego, po śmierci w mojej opinii jest tylko nicość, prawdopodobnie po prostu przestajemy czuć, tracimy nasza świadomość a nasze ciało powoli ulega rozkładowi. i tyle. :)

Opublikowano

Według mnie istnieje.

Ludzie wracają do życia jako nowe osoby, co nie zmienia faktu że mogą powstawać całkowicie nowe życia.

To gdzie one powstają ?

79160594027661829163.png

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego, po śmierci w mojej opinii jest tylko nicość, prawdopodobnie po prostu przestajemy czuć, tracimy nasza świadomość a nasze ciało powoli ulega rozkładowi. i tyle. :)

Możesz to rozwinąć? Bo to bardzo ciekawa koncepcja. Co się dzieje z naszą świadomością własnie, z naszym umysłem. Leżymy sobie i mamy tego świadomość i tak rozmawiamy z sąsiadem co leży koło nas, czy jak? ;)

Ja nie wierzę w reinkarnację, aczkolwiek nie wykluczam. Nie wykluczam reinkarnacji tak samo jak nieba, piekła, albo leżenia bezczynnie dwa metry pod ziemią aż do kompletnego zgnicia. Wszystko możliwe, a ja na razie wolę cieszyć się życiem. Choć bliżej jest mi do wersji chrześcijańskiej. ;)

hYYRv6d.png

Opublikowano

Też reinkarnacja przemawia do mnie najbardziej... Rodzimy się jako zupełnie nowy człowiek nie pamiętając poprzedniego wcielenia. Chociaż są przypadki gdzie jakieś dziecko doskonale zna wszystkie ulice, miejscówki danego miasta a nigdy w nim nie było. Tak samo jak niektórzy umieją od zawsze gadać po jakimś języku jakby za poprzedniego życia go doskonale znało. Było też kilka przypadków jak np. Jakiś koleś z żona pojechał gdzieś na jakieś pole gdzie kilkaset lat temu odbywała się jakaś bitwa. Zaczęła go bardzo mocno boleć szczęka i ogólnie jakby będac na tym polu miał wizję tej bitwy... Potem okazało się że jest on potomkiem jakiegoś generała z tamtej bitwy który zginał przez strzał w szczękę. To była bitwa gdzieś w Angli nie pamiętam dokładnie bo dawno temu o tym słyszałem  (nie, nie przeczytałem tego na onet) Ogólnie wiem że jest to napisane bardzo chaotycznie ale chciałem tylko wam uświadomić że takie przypadki istnieją.

Opublikowano

Był przypadek, że chłopiec z rodziną pracował na farmie i był tam jakiś psychol i ich zabił. Po tym jakiś chłopiec w nowym ciele namówił rodziców aby tam pojechali. Ten psychol się przyznał że to on ich zabił i wtrącili go do więzienia.  Więc możliwe. To kiedyś było w jakiś angielskich newsach.

Opublikowano

Spotkałem się z różnymi autentycznymi historiami i znakami, że przykładowo zegary zatrzymywały się w godzinę śmierci. Sam byłem świadkiem takiego stanu rzeczy. 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...