Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miejsca, które warto zwiedzić w Hiszpanii

Gość qwe23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich baardzo cieplutko! :-)

Znacie może jakieś urokliwe miejsca w Hiszpanii (z wyjątkiem Bilbao, Logrono, Miranda de Ebro), z którymi warto byłoby się zapoznać? Położenie nie ma szczególnego znaczenia, tym nie jestem ograniczona - chodzi o to, żeby nie było zbyt wielkiego tłoku, żeby było co zwiedzać i ewentualnie przenocować w dość korzystnej cenie.

Jestem otwarta na propozycje, zapraszam!

Opublikowano

Może Lloret de Mar, Barcelona? ;-)

Oooo, właśnie, Lloret! Plaża w Lloret z Pamiętników z Wakacji. Że ja nie skojarzyłam... :D

A Barcelona też obowiązkowo, bo stamtąd powrót do Polski. Dzięki przepiękne!

Czekam na kolejne propozycje, najlepiej na trasie Logrono - Barcelona, żeby nie było potrzeby odbijać za bardzo :-)

Opublikowano

Miałam przyjemność spędzić trochę czasu w (nie)sławnym Lloret de Mar i przyznam, że byłam pod wrażeniem. Miasteczko typowo turystyczne, więc tłok niestety jest, jednak nie brakuje ustronnych miejsc, gdzie można spokojnie pospacerować oraz zabytków. Bardzo polecam ogrody Św. Klotyldy oraz ogród botaniczny. Ja osobiście byłam zachwycona, bo uwielbiam takie miejsca.

343571445782585822568.jpeg

474111445782585822568.jpeg

193351445782694822568.jpeg

c:

Opublikowano

Napisz na czym Ci najbardziej zależy - na zabytkach przyrodniczych czy antropologicznych, a może o sam relaks i urodziwe plaże ;)

Opublikowano

Napisz na czym Ci najbardziej zależy - na zabytkach przyrodniczych czy antropologicznych, a może o sam relaks i urodziwe plaże ;)

Najbardziej zależy nam na gotyckich katedrach i lokalnych muzeach, ale to już w zasięgu mojego lubego. Chodzi nam o miejsca, które po prostu są urokliwe, romantyczne i naprawdę warte odwiedzenia - bez znaczenia czy jest to park, fontanna, pomnik, plaża czy kamieniczka. Sęk w tym, żeby ktoś kto o tym mówi faktycznie wiedział coś o tym miejscu - dlatego napisałam na forum, a nie wygooglowałam. Po to, żeby można było ewentualnie dopytać o szczegóły :-)

Opublikowano

Też byłem w Lloret. Ciekawe miasto, plaża i ta ścieżka co się idzie wzdłuż plaży:) Wiadomo że nie tylko to ale to najbardziej utkwiło mi w pamięci.

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

­Jeśli szukasz dobrego klubu w barcelonie polecam GOGO Kappa

Bardzo zabawna propozycja. Taka impreza, zostaję do środy :-P

Jeśli chodzi o clubbing to wybieramy się do Lloret, więc żadnych klubów w Barcelonie ani nigdzie indziej odwiedzać nie mamy zamiaru, a GOGO już na pewno, śmieszku.

W każdym razie dzięki, trasa już zaplanowana.

Temat do zamknięcia :-)

Opublikowano

A wyspy kanaryjskie się liczą :) ?

Niestety nie w tym kierunku i za daleko, ale teraz przynajmniej mamy gdzie sylwestra planować :D

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za propozycje! :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...