Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xena - Survival w Unity3D

PanKejk65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robię grę Survival o nazwie Xena w Unity3D i potrzebowałbym pomocy.

Do czego? 

- Do grafiki (częściowo)

- Do komend (pomoc w komendach, czyli naprzykład będę potrzebował komende do podnoszenia itemków to napisze do niego)

Jeśli gra by wyszła i by była płatna (w co do końca nie wierze) to płaciłbym tym osobom.

Język, którego byśmy używali to C#

Na jakie platformy?

-Windows

-Android

-Linux (może)

-Mac (może)

-Windows Phone (może)

Opublikowano

Od wszystkiego? Pisałem POMOC a nie zrobienie wszystkiego za mnie. Niby co mam więcej napisać? Napisałeś więcej, może napisz co?

Chodzi mi oto czy masz jakiś pomysł na grę , czy ogranicza się na tym że ma być survival .

Opublikowano

Kolego, a Ty wgl masz już coś zrobione? Wyjechałeś z tym, ot tak. Pokaż czy coś chociaż zacząłeś robić, a nie. I jak kolega up napisał to Ci chyba chodzi o skrypty? Bo nie rozumiem. ;)
Po za tym komu będzie się chciało angażować w wielkie niewiadome? Jakieś fundusze masz?

2llc60j.jpg

Opublikowano

@UP1,2,3 Oczywiście, że mam fundusze. Zdjęć aktualnie nie pokaże bo laptop w serwisie. Na prawdę? Pomyliłem się a tu już shitstorm. Mam zrobione modele do gry, pare skryptów, pomysł na grę mam. Coś jeszcze?

Opublikowano

Jak planujesz rozwiązać sterowanie? Android oraz Windows(PC) są diametralnie różnymi środowiskami ze względu na sterowanie. Masz już gotowy projekt oraz wszystkie założenia gry?

Kilka słów o projektowaniu sterowania znajdziesz na moim blogu - projektowanie-gier.pl

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W Polsce bez działalności będzie problem ze sprzedawaniem :D

Jak planujesz rozwiązać sterowanie? Android oraz Windows(PC) są diametralnie różnymi środowiskami ze względu na sterowanie. Masz już gotowy projekt oraz wszystkie założenia gry?

Kilka słów o projektowaniu sterowania znajdziesz na moim blogu - projektowanie-gier.pl

Unity3D oferuje takie opcje i można je bardzo łatwo zastosować.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

WItam, myślę że twoja gra może mieć duży potencjał marketingowy. Aktualnie pracuję nad projektem platformy z grami (coś jak steam). Chciałbym  ci zaproponować mozliwość sprzedaży twojej gry na tejże platformie. Jeśli jesteś chętny lub potrzebujesz więcej info zapraszam na skype mistrz461

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...