Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawdziwy Samsung czy podróbka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zastanawiam się nad kupnem nowego telefonu i jako, że na iPhone'a mnie po prostu nie stać 5S, a używanego nie chcę, zastanawiałem się nad Samsungiem Galaxy S5. Wyłapałem tą aukcję http://allegro.pl/samsung-galaxy-s5-sm-g900f-gold-pl-nowy-kurier-i5740300269.html i jest w na prawdę małej cenie. Jest to prawdziwy Samsung czy jakas podróba? I kolejne pytanie. Czy opłaca się kupować jeszcze Huaweia P8 Lite i czy nie wyszedł już P9? Jeśli P9 byłby w cenie podobnej do Samsunga lepiej kupić S5 czy P9?

Opublikowano

Imho może być oryginalny. Zawsze możesz poprosić o IMEI, to mogę Ci sprawdzić, czy taki telefon istnieje w bazie samsunga.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Polecam S5 kumpel ma i jest bardzo zadowolony ;) Wybrałbym S5 + tak to oryginał, jeśli to na prawdę te zdjęcie.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Tamten link jest już nie ważny. Znalazłem lepszą aukcję http://allegro.pl/samsung-galaxy-s5-i9600-eu-gw-pl-4-kolor-16gb-i5701391417.html i ma 100% pozytywów, mówią że opis zgodny z produktem itd. tylko on jest z zagranicy. To mnie jakoś nie przekonuje. Czy z zagranicy = podróbka czy tylko dłuższy czas czekania na dojście produktu?

Opublikowano

Po 1 telefon może dochodzić nawet i 2 miesiące po 2 może być uszkodzony. Nie polecam takiego zakupu. Lepiej zapłacić trochę więcej, a mieć spokojną duszę.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Po 1 telefon może dochodzić nawet i 2 miesiące po 2 może być uszkodzony. Nie polecam takiego zakupu. Lepiej zapłacić trochę więcej, a mieć spokojną duszę.

Jak mówiłem - 100% pozytywów i jak coś jest gwarancja więc i to się nie martwię.

pewnie refurbished

Co to znaczy, że odnowiony?
Opublikowano

Stan przedmiotu opisany jest jako nowy, nie odnowiony

Sprzedawca pisze, że tel jest od producenta, czyli z Korei, a nie Chin.

Nie wiem czemu ktoś tu ma problem z tym, że telefon jest zza granicy. 

Opublikowano

Czyli normalnie mogę go kupić, tylko, że będę dłużej czekał na przyjście, tak? Bo przecież Samsung to koreańska firma :p
Opublikowano

ogólnie tak. Zakup jak każdy inny, zawsze istnieje ryzyko, że ktoś zrobii Cię w balona.

Opublikowano

ogólnie tak. Zakup jak każdy inny, zawsze istnieje ryzyko, że ktoś zrobii Cię w balona.

Ale to już raczej na każdej aukcji na Allegro. Ale ja jednak zaryzykuję, bo gość ma 100% pozytywów z ponad 1800 opinii. Do zamnknięcia i Jimmiemu bardzo dziękuję ;)
Opublikowano

a gdzie ma ci napisac ze odnowiony? wiekszosc takich telefonow to refurby, moga byc na nieoryginalnych czesciach, moga nie dzialac tak jak zwykle modele

gdyby byl oryginalny mialby gwarancje producenta, a ma jedynie serwisowa, to oznacza ze bedziesz musial wysylac w razie czego telefon do azji

­

Opublikowano

a gdzie ma ci napisac ze odnowiony? wiekszosc takich telefonow to refurby, moga byc na nieoryginalnych czesciach, moga nie dzialac tak jak zwykle modele

gdyby byl oryginalny mialby gwarancje producenta, a ma jedynie serwisowa, to oznacza ze bedziesz musial wysylac w razie czego telefon do azji

Ale jakiej Azji? Telefon jest od PRODUCENTA, czyli Korei, a po drugie coś tam pisał, że gwarancja jest w Polsce w ich salonie. \

@Edit

A tak w ogóle dlaczego tam jest napisany Android 4.4 a nie 5.0? To po prostu niezaktualizowanie czy po tym można rozpoznać, że to jest podróba? Z tego co wiem to SGS5 ma już Lolipopa i zaczynam się bać, bo nie zapłacę 1600 zł za telefon, a akurat SGS5 przypadł mi bardzo do gustu :c

Opublikowano

Pisałem do typa. Powiedział, że telefon jest odnawiany, tylko, że budowany z powrotem na oryginalnych częściach i jest nowy, ale nie fabrycznie nowy. Mam go brać? Z tego co czytałem, to ludzie nie narzekają na te odnowienie, a jeśli nawet coś się zepsuje to typ mi pisał, że gwarancja jest na terenie RP.

Opublikowano

Z odnowionym bym się zastanowił. Prawdopodobnie telefon już nie będzie wodoszczelny. Odnawiane telefony rzadko kiedy są testowane czy przechodzą ten wodoszczelności. Nowe części będziesz miał tylko z wierzchu, płyta główna będzie stara. Zależnie od źródła skąd pochodzą odnawiane telefony bywa, że duża ich liczba była po zalaniu lub silnych strzałach. Jednak jeśli dostajesz gwarancję na telefon to OK  :)

Opublikowano

Pisałem do typa. Powiedział, że telefon jest odnawiany, tylko, że budowany z powrotem na oryginalnych częściach i jest nowy, ale nie fabrycznie nowy. Mam go brać? Z tego co czytałem, to ludzie nie narzekają na te odnowienie, a jeśli nawet coś się zepsuje to typ mi pisał, że gwarancja jest na terenie RP.

Nie bierz odnawianych. Zero starania o jakość, tanie części, nie są sprawdzone do końca. To są złomy włożone w nową obudowę. Szkoda kasy. Lepiej kup sobie normalny telefon z PL.

Opublikowano

Dobra. Do zamknięcia. Może uda mi się kupić S5 do 1400 zł i może uda mi się przekonać mamę, żeby mi dołożyła ;-;

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

Masz napisane, że jest gwarancja serwisowa, więc już z tym możesz mieć problemy w razie ewentualnego uszkodzenia czy awarii. Dodam, że problem w przypadku Samsunga jest nawet wtedy, gdy ma on gwarancję producenta. Co nie zmienia faktu, że lepiej dołożyć i miec spokojną głowę. A nie zastanawiałeś się nad innymi telefonami ;]?

Opublikowano

Masz napisane, że jest gwarancja serwisowa, więc już z tym możesz mieć problemy w razie ewentualnego uszkodzenia czy awarii. Dodam, że problem w przypadku Samsunga jest nawet wtedy, gdy ma on gwarancję producenta. Co nie zmienia faktu, że lepiej dołożyć i miec spokojną głowę. A nie zastanawiałeś się nad innymi telefonami ;]?

Zastanawiałem, ale jednak SGS 5 to jest telefon ten najlepszy za te pieniądze które mogę dać. Do max 1200 zł wybiorę prawdopodobnie po prostu używanego SGS 5. Masz może inną propozycję?

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

Nie rozumiem twojego założenia brakuje ci 200zł poproś mamę, pożycz albo poczekaj z zakupem :) Nie warto kupować używki, jeśli brakuje ci 200 zł no stary :v Kup z polski uwierz mi, że zaoszczędzi to wielu kłopotów.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Nie rozumiem twojego założenia brakuje ci 200zł poproś mamę, pożycz albo poczekaj z zakupem :) Nie warto kupować używki, jeśli brakuje ci 200 zł no stary :v Kup z polski uwierz mi, że zaoszczędzi to wielu kłopotów.

Ale już mówiłem - 1200 zł to max i tyle. Nie mam zamiaru wydawać więcej, chyba że już na samą dostawę :)

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

Kolego a ja polecę Ci LG G3 za 1389zł w salonie, nówka funkiel, ciężko znaleźć bo już jest g4 ale ja np. w Lesznie dostałem nowy, sprawdzaj i dzwoń po salonach bo często są powystawowe bądź właśnie też składaki aczkolwiek telefon godny polecenia. Jeśli masz w gotówce to we Wrocławiu przy autostradzie jest salon mgsm i tam dostaniesz telefon nowy za 1280zł z gwarancją. Jest tam chyba także sgs5. 

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...