Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno kilku rzeczy

Ytrew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym kupić 4 rzeczy:

Laptop do 1500 zł taki żeby poszły gry typu minecraft, metin czy lol - dla młodszej siostry czasem sam na nim pogram więc żeby strzelanki typu cs czy grp chodziły na low w tych 60 fps, nie znalazłem żadnego ciekawego

Dla siebie chcę kupić dysk ssd i monitor tylko nwm co pierwsze bo mam na razie budżet na 1 rzecz a 2 kupię za 2 miechy

Dysk do 250 zł odczyt i zapis żeby realnie były powyżej 350 MB/s, 128 GB

Monitor czarny 1920x1080 do 250 zł bez zarysowań przebarwień itp z wejściem hdmi albo dvi

Wszystko na gwarancji (oprócz monitora ale chcę mieć możliwość zwrócenia go) rzeczy dla mnie mogą być używane a dla siostry nowe.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Dysk to polecam Intel (w sumie to oni zapoczątkowali tą technologię), a także są to jedyne dyski (z tego co wiem), które kopiują w locie (chodzi o problem występujący przy kopiowaniu przy wielu małych plików, normalny dysk (np. mój Crucial M500) kopiuje je wszystkie pojedynczą, przez co nie wykorzystuje swojego potencjału, natomiast intel w tym przypadku kopiuje plików tyle ile tylko da radę, wykorzystując pełną przepustowość). Oczywiście mogę się mylić, że tylko intel posiada tę zdolność.

Tutaj dobry dysk Intel 320 160GB : http://allegro.pl/intel-ssd-160gb-320-series-2-5-sata-ii-i5750822720.htmlza 220zł

A jeżeli zależy ci na większej przepustowości, to za Intel 530 120GB musisz dać około 300zł, jednak moim zdaniem się to zwraca.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...