Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel Core Duo 2 2,5Ghz e5200

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, słyszałem że ten procesor da się dobrze kręcić, chciał bym go podkręcić chociaż do 3.0, wchodzę do bios i w tweeak ustawiam zegar, ale kiedy włączam komputer w windows mój komputer właściwości nie pokazuje że go podkręciło.

Kiedy resetuje komputer od nowa i wchodze do bios to on nie zapamiętał moich ustawień, zmieniłem bateryjke od biosu, nie wiem co się dzieje

Procesor: Intel Core Duo 2 5200 @ 2.50 Ghz

Płyta: Gigabyte 945PL-S3 socket 775

Ram 1 kość 2GB DDR 2 (kingston)

Grafika GeForce GT 430 1gb

Proszę o jakiś pradnik jak to podkręcić, wersja biosa F2

Opublikowano

*F10,to chyba było zapisywanie,kiedyś,kiedyś też jak coś robiłem w BIOS`ie to dawałem save settings-jakoś tak to chyba było,ale i tak było coś nie tak.

Ale jak dałem już F10 to już było dobrze..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

daje F10 właśnie, już różne sposoby próbuje ...

Może macie jakiś obrazkowy poradnik do tego biosa jak to ustwić może coś zle włączam że nie zapamiętuje?

Opublikowano

Ja bym ci radził podać płytę główną też, bo nie radzę podkręcać procesorów na jakimś G*wnie. 

Najpierw jednak zaktualizuj BIOS, sprawdź stabilność RAMu i wtedy w BIOSie wciśnij kombinację CTRL+F1 (u mnie tak było) i tak w narzędziu Intelligent Tweaker (M.I.T.) zmieniasz parametry.

PS. zawsze istnieje też możliwość (jeżeli masz dobrą płytę główną) zmiany procesora na Intel Xeon (zamiennik Core 2 Quad, po prostej modyfikacji płyty głównej).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ta płyta jest gówniana jeśli chodzi o większy OC, przy 100-może 200 było by stabilnie a tu od razu wrypane 500 MHz bez żadnych testów czy zmianach innych ustawień. Nie działa OC bo nie uruchamia się po prostu przywracając ostatnią konfigurację czyli OC zrobione jest byle jak 

Trzeba po kolei próbować podkręcać po 100 MHz , podnosić napięcia, operować magistralą i mnożnikami  itp  . Użyj MB Intelligent Tweaker stopniowo podnosząc zegar albo mnożniki lub bawić sie FSB 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...