Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freeline Skates

themce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o62Ojq6.png

Zacznę może od tego, że obecnie o freeline skates w Polsce wie bardzo mała liczba osób i jest to coś nowego, co dopiero wchodzi na polski rynek.

U mnie w trójmieście widziałem tylko jedną osobę, która na tym wywija, więc można trochę poszpanować tym na mieście.

Dodam, że nie znalazłem polskiego artykułu na internecie o freeline skates, dlatego też przedstawię to trochę tutaj.

Za każdy głupi błąd czy jakieś bardzo złe tłumaczenie od razu przepraszam, przejdę w takim razie do rzeczy :)

iskjj1K.png

Freeline skates według wikipedii to para łyżew zaprojektowana aby dać poczucie skateboardingu, snowboardingu, surfingu i rolek w jednym.

Składają się one z dwóch metalowych lub drewnianych płyt z dwoma kołami. Technika poruszania się na freeline skates jest bardzo unikalna i jak dotąd (przeze mnie) niespotkana.

Wygląda to tak, że osoba poruszająca się na tych, że tak powiem rolkach musi poruszać nogami na kształt fali. O wiele lepiej zobrazuje to filmik, który zamieszczę poniżej.

Podam ciekawostkę, że podobno można wywinąć na tym 20km na godzinkę :) Poza tym samo jeżdżenie na freeline skates jest czymś widowiskowym.

Zamieszczam filmik poniżej dla lepszego wglądu.

https://www.youtube.com/watch?v=BlhUt8AJJO8

Podam jeszcze, że oryginalne freeline skates jakiejś dobrej firmy kosztują mniej więcej do 300zł, głównie z powodu markowych części.

Na allegro można dostać freeline skates do 100zł nawet, ale nie obiecuje, że jest to coś wytrzymałego i co bardziej działającego.

Widziałem też, że ludzie sobie upiekszają swoje rolki na przykład zmieniając kolor kółek, a blat na którym się stawia noge na przykład na krzyże i nie tylko.

Wszystko zależy od kreatywności.

Czekam na wasze opinie i jestem też ciekawy czy może ktoś już się wcześniej z tym spotkał albo jeszcze lepiej, sam używa freeline skates.

Peace :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...