Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wydostać się z Elohell

Darix0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko,w ramach walki z trollami, mam dla was 100% skuteczny sposób jak się wydostać z Elohell! 3 sposoby aby w końcu cieszyć się swoim goldem, diamentem czy (dla mniej ambitnych) chociaż silverem. posoby są podane od najłatwiejszego.

1. Graj z kumplem z wyższej ligii!

Sposób łatwy i przyjemny.

Jak to działa?

-Ogranicza ilość sojuszników z elohell(czyli potencjalnych trolli!), 

-Daje nam więcej punków za wygraną i zabiera mniej za przegraną, Więc wymaga niższego W/L ratio

Na co uważać?

-Przeciwnicy są z reguły an wyższym poziomie niż dotychczasowi, (no ale skoro dawałeś radę w elohell to z jakimiś goldami nie wygrasz?!)

-Będziesz zawsze lastpickiem więc musisz się nauczyć grać na każdej pozycji.

-Sojusznik z którym grasz ma odwrotną sytuację co do Q/L ratio.

-Granie z kumplem z silver V raczej nie pomoże(Gold III i wyżej jest optymalne)

2. Zacznij od nowa.

Sposób czasochłonny ale też skuteczny, działa wręcz genialnie w połączeniu z 1szym sposobem

Jak to działa?

-System w mniejszym stopniu dobiera Ci sojuszników/p[przeciwników z elohell

-Zaczęcie przygody z rankedami w silver/gold ratuje Cię tymczasowo przed elohell

Na co uważać?

-Brak champów i runek na które tyle zbierałeś, ale przecież wies zjuż jakimi champami Ci się dobrze gra, a tych kilku zdążysz kupić.

-Pierwsze gry są najważniejsze, zje*anie ich spowoduje powrót do punktu wyjścia

Nabijanie 30lvla jest czasochłonne i negatywnie wpływa na skilla(gry z początkującymi, mniejsze przywiązanie do mety etc...)

Jeżeli powyższe sposoby Ci nie pomogły, lub nie chcesz/nie możesz ich stosowaćto JEST JESZCZE 3CI, NIEZAWODNY(!!!) SPOSÓB!

3. skończ pie*rzyć i naucz się grać.

Skasuj swój wątek o trollach, otrzyj smarki z zapłaknej wykrzywionej nienawiści twarzy i trenuj, trenuj, trenuj, czytaj guidy, oglądaj lepszych graczy i trenuj a wszystko się uda.

Jak to działa?

-Elohell nie istnieje, na 5 graczy w teamie 4 twierdzi że przegrali z winy teamu. Tzw, Elohell jest miejscem gdzie można spotkać największe rozbieżności w umiejętnościach, ale tyczy się to nie tylko Twojego teamu!

Na co uważać?

-Nie bądź trollem! Respektuj innych graczy, naucz się grać na każdej linii, nie graj gdy masz laggi, mama zaraz zawoła na obiad czy padają Ci baterie w myszce... Fakt że musissz zjeść schaboszczaka Cie nie usprawiedliwia.

-Teamwork! 

Tak wiem że Twoja akali 28/8/1 jest OP skoro masz takie staty to jesteś pro i przegrałeś przez noob team... Na pewno?! Człeniu wiem jak łatwo niektórym postaciami zdobywać wszystkie możliwe kille, ale Twój team też potrzebuje kasy! Zostaw czasem killa, czy dwa dla innych sojuszników, dzieki czemu nie będą potem bezużyteczni!

Wybierając champa staraj się uzupełniać team? Patrz na stosunek AP-AD, "tankowatość" czy ilość CC.

-Nigdy, NIGDY nie flamuj! Jeżeli ktoś słabo gra to dawaj mu porady, satarj się pomagać np. Gankując a nie ciśnij. flame odbiera przyjemność z gry i prowadzi do porażki. Pamiętaj NAJMNIEJSZE PSY NAJWIĘCEJ SZCZEKAJĄ!

Be the change you want to se in the world.

Opublikowano

Tak wiem że Twoja akali 28/8/1 jest OP skoro masz takie staty to jesteś pro i przegrałeś przez noob team... Na pewno?! Człeniu wiem jak łatwo niektórym postaciami zdobywać wszystkie możliwe kille, ale Twój team też potrzebuje kasy! Zostaw czasem killa, czy dwa dla innych sojuszników, dzieki czemu nie będą potem bezużyteczni!

Wybierając champa staraj się uzupełniać team? Patrz na stosunek AP-AD, "tankowatość" czy ilość CC.

-Nigdy, NIGDY nie flamuj! Jeżeli ktoś słabo gra to dawaj mu porady, satarj się pomagać np. Gankując a nie ciśnij. flame odbiera przyjemność z gry i prowadzi do porażki. Pamiętaj NAJMNIEJSZE PSY NAJWIĘCEJ SZCZEKAJĄ!

Największa głupota jaką słyszałem.

Co się dziwić, jak gold daje porady innym. 

Mój team potrzebuje killi? Pojebało cie? Wystarczy, że ich lejner straci csy i expa + możliwe buffy/drake

Jak ktoś jest rakiem to pozostanie rakiem, nie pomogą mu 2/3 kille, czy nawet 10.

Nie rozumiem też ostatniego zdania, co znaczy nie flejmuj? Ja całe życie flejmowalem, cisnąłem raków i łaków od wszystkiego i jakoś nic mi się nie stało.

Poradnik z dupy trochę, nie polecam.

Opublikowano

bla bla bla bla bla .. :D w brazie- goldzie pickasz pod siebie a nie pod tych rakow co z linia 3/0 przegrywaja :D.Po co na tym elo tank? skoro bedziesz bardzo tankowaty to twoj team sie i tak wywali xD zostaniesz sam z 4k hp i czym ich zabijesz powietrzem?.Ja flamuje caly czas i mam platyne 3 :D.Elo hell istnieje przykładem sa screny umieszczone w 3 league of legends> media wystarczy poszukac eryka ktory dostaje +8 lp za wina i -25-30   za lose xD 

Opublikowano

Albo po prostu nauczyć się grać i wygrywać sam gierki ? (owszem niektóre gry gdzie troll ma 0/20 są wręcz niemożliwe do wygrania)

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

OK, spróbuję może wyjdę w końcu z tego BRONZU FAJF.

Się rozpisałeś, a w poprzednim tucie tak mało  :v  :v

@Sielu nigdzie nie wyjdziesz.

1. Graj z kumplem z wyższej ligii

Wtedy też przeciwnik będzie miał dobraną "lepszą" osobę, chyba że gra na smurfie.

­

3. 

3. skończ pie*rzyć i naucz się grać.

Skasuj swój wątek o trollach, otrzyj smarki z zapłaknej wykrzywionej nienawiści twarzy i trenuj, trenuj, trenuj, czytaj guidy, oglądaj lepszych graczy i trenuj a wszystko się uda.

Ta rada mnie rozwaliła.. :v 

Nie wiem czy dzięki temu poradnikowi summonerzy wyjdą w ogóle z czegokolwiek. Widziałam w tym dziale lepsze poradniki odnośnie ligi. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślałem, że dasz sposób "Graj, Riot Games zrobiło golda dywizja dla noobow, jak tam nie wejdziesz wywal kompa za okno. "

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...