Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła wojskowa po gimnazjum - Warto?

Mankells

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w 2 klasie gimnazjum i myślę już o wyborze szkole ponadgimnazjalnej, od małego interesowałem się wojskiem i teraz chciałbym zrobić jakiś większy krok - iść do szkoły wojskowej. Mam kilka pytań co do tego (może ktoś chodzi/chodził i coś wie na ten temat)

1. Co potem jak z pracą itd?

2. Czy trzeba być w zupełni zdrowym? (niestety od małego słabo widzę na jedno oko i to naprawdę słabo, a na drugie widzę świetnie)

3. Czy ciężko się do takiej szkoły dostać? 

4. Czego uczy się w takiej szkole? (nie chodzi mi o przedmioty)

To tyle.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Prawda jest taka, że to zwykłe LO, po którym masz jedynie maturę. Nie wiem czy coś znaczy dopisek "klasa wojskowa". Wydaje mi się, że potem idzie się do szkoły wyższej i dopiero po jej ukończeniu można myśleć o wojsku.

Opublikowano

Prawda jest taka, że to zwykłe LO, po którym masz jedynie maturę. Nie wiem czy coś znaczy dopisek "klasa wojskowa". Wydaje mi się, że potem idzie się do szkoły wyższej i dopiero po jej ukończeniu można myśleć o wojsku.

Zależy, czy mówimy o szkole wojskowej czy o liceum ogólnokształcącym z profilem wojskowym :P

Ja bym szła. Jeśli naprawdę od zawsze się tym interesujesz, to powinieneś spróbować. Szkoły wojskowe są zazwyczaj bardzo rygorystyczne, co za tym - odbierzesz staranne wykształcenie i to pomoże Ci mentalnie przystosować się do klimatu Wyższych Szkół Wojskowych, spośród których też pewnie masz aspiracje wybierać. Najważniejsze to mieć w życiu cel i do niego dążyć, o! :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...