Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To lepsze od GTA pod względem braku haremu i szybkiemu rozwojowi romansu. Natomiast GTA ma lepiej rozwinięte walki i system broni.

Mimo, że podobne, to i tak ciężko je ze sobą równać, dlatego mowa "To lepsze od tamtego" - jest głupotą.

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

W Rakudai jest pewnego rodzaju harem. No romans w miarę szybko idzie do przodu (przypominam, że główna bohaterka jest tsundere, jedną z lepszych moim zdaniem)­ GTA dropped, ledwo dociągłem do połowy, nie będę więc się jakoś bardzo wypowiadał, ale te pojedynki, które zostały do tej pory tam pokazane, były żałosne. Przynajmniej w GTA bohaterki do najgorszych nie należały. W Rakudai od początku pojedynki już były całkiem, całkiem. Napisanie, że to anime jest lepsze od tamtego nie jest niczym złym (no mi niezbyt wypada bo tak jak wyżej napisałem, obejrzałem z 4 odc. ale w sumie sugerując się zapoznaniem z: kreską, OST, OP i ED, walkami, częścią fabuły już mogę coś napisać o tym. Mój gust mówi, że raczej nie warto kontynuować) w oczach widza jako jednostki. O tym co jest naprawdę dobre decyduje większość... nie jest to też profesjonalna recenzja dla poważnego portalu. Obydwie serie są bardzo podobne :3

Rakudai'owi dałem szansę, zaryzykowałem (tzn. jak na takie animu, których pełno ostatnio wzdłuż i wszerz, pierwszy rzut oka obok GTA totalny s**t, powtarzające się schematy to jednak ma też kilka smaczków i nawet przyjemnie się ogląda) Chyba ostatnie, które obejrzałem z gatunków: ecchi x komedia x szkoła x moce etc. Animce z czasem zaczynają się meega nudzić :P

Hejtować pozwalam, jeśli musicie, ale mega wielki ból dupy raczej niewskazany, ze względu na to, że to moja własna opinia xD

@charlie120

Zazwyczaj na sam koniec jest jakaś walka :) Dzisiaj jak nie zapomnę to obejrzę 11 odc. Jeśliby Ci się chciało, to możesz napisać coś więcej o tym 11 odc. 

Opublikowano

@charlie120

Zazwyczaj na sam koniec jest jakaś walka :) Dzisiaj jak nie zapomnę to obejrzę 11 odc. Jeśliby Ci się chciało, to możesz napisać coś więcej o tym 11 odc. 

W 11 odcinku są poruszane wątki ikkiego oraz jego ojca. Ikki zostaje aresztowany i walczy w więzieniu. Jego ojciec stawia mu ultimatum :D Musi wygrać z Raikiri by dalej być rycerzem jeżeli przegra będzie musiał odejść.

Streszczenie całego 11 odcinka w 4 zdaniach ;d

Będzie niezła rozwałka w 12 odcinku. Aż nie mogę się doczekać. Zawsze muszą urwać w najlepszym momencie. I ten śmiertelny wzrok Ikkiego na koniec ^^

IDcncno.png

Opublikowano

Gdyby nie było ecchi i ujowej muzyki w op to seria miałaby u mnie 8-9/10, a tak to tylko 7/10.

GTA pod względem OST i kreski wygrywa, tak samo ta Julis wydaje mi się ciekawszą bohaterką niż Stella.

Walki są świetnie zrobione, animacja pierwsza klasa, ale brakuje mi takiego przełomowego dramatu

Samo uwięzienie mi jakoś niestarcza, załamanie psychicznie i okaleczanie się byłoby lepsze

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

No więc, mówię jedno, a robię drugie...
Nadrobiłem wszystkie odcinki, i to nawet bez zmuszania się xD Im dalej tym ciekawiej. OST mi się podoba w trakcie walk, kreska oraz animacja no i postacie. Szczególnie na + wychodzi Stella - ciekawy przypadek tsundere :D Oraz Shizuku. Co mnie zdziwiło, to jak romans (o dziwo) idzie do przodu. Nawet w romansach tak nie ma xD Oraz, że faktycznie on jest, a nie jak w niektórych tytułach znaleźć romans tylko w kategoriach...
W końcu jakieś ciekawsze ecchi się trafiło, które ma więcej do zaoferowania niż "przypadkowe potknięcie się".

Gdyby nie było ecchi i ujowej muzyki w op to seria miałaby u mnie 8-9/10, a tak to tylko 7/10.  
GTA pod względem OST i kreski wygrywa, tak samo ta Julis wydaje mi się ciekawszą bohaterką niż Stella.
Walki są świetnie zrobione, animacja pierwsza klasa, ale brakuje mi takiego przełomowego dramatu

Samo uwięzienie mi jakoś niestarcza, załamanie psychicznie i okaleczanie się byłoby lepsze

Bardziej dramatycznie byłoby jakby się zabił xD

gfgdf

Opublikowano

­To co napisał @charlie120 o tym odcinku 11 nie jest takie złe. Jakby oprócz samego

uwięzienia

... umarłaby Stella, próbując

wyciągnąć Ikkiego z więzenia, który przeżywa tam najgorsze chwile? Jest załamany, walczy z innymi

Ikki co prawda

uwolniony

ale widzi śmierć Stelli i final fight z jakimś naprawdę złym i potężnym przeciwnikiem... Przegrywa, ale z pomocą przychodzi Raikiri i Shizuku, razem wygrywają / Shizuku opada z sił, tak samo jak ta od Raikiri, Ikki super power i wygrywa. Przy okazji tego ojca też mogliby uśmiercić, bo czemu nie :) Ja i te moje dziwne scenariusze. W głowie tysiąc pomysłów. To jeden z nich xD

Opublikowano

Skoro o śmierci mowa...

Ja to bym widział tak: Ikki w kiciu, wyczerpany bez jakichkolwiek nadziei. Stella i reszta idzie go ratować niosąc za sobą śmierć i pożogę. Parę osób ginie w tym Shizuku (ku chwale bohaterom), jest lament i płacz, a Alice traci nad sobą panowanie #Worlddestroyermodeactivated (WDMA)mimo to nadal biegną przed siebie niszcząc wszystko na swojej drodze. Spotkali nowych wrogów, więc tylko Stelli cudem udało się ich ominąć - reszta kompani walczy z wrogiem. Trafia na celę Ikkiego, otwiera ją i widzi marnego człowieczka. Padają słówka na podniesienie go na duchu, ale na nic te próby. Stella rozpłakana mówi o Shizuku, Ikki #WDMA v2. Razem biegną do przyjaciół natomiast Ikki nie spodziewanie zawraca, by zemścić się na ojcu i tamtym pionku. Mamy epicką walkę i koniec, bo nie wiem co dalej. Dopiszcie coś...

Btw. Co ciekawe, nie ma tutaj takiego haremu, który znamy z innych serii.

gfgdf

Opublikowano

No i anime skończone. ­Te 2 ostatnie odcinki były według mnie słabe. Ten cały dramat pod koniec... może i pomysł dobry, ale gorzej z wykonaniem. Za szybkoo to się potoczyło. Jakby zrobili 13 odc. lepiej mogłoby to wyglądać. Finałowa walka. Zaczynała się dobrze, a

1 cios i po niej. Bohater był wykończony. Przyjaźń, miłość ponad wszystko, prawie jak FT

To ostatnie sporadyczne ogl. anime sprawia, że doczepiam się braku logiki, #armoro. Coś złego się chyba ze mną dzieje haha. 

Jedna rzecz, która mi się podobała to

oświadczyny

Ocena końcowa = 6-7/10. Myślałem, że pod koniec będzie takie dobre, że będę mógł wystawić wyższą ocenę, ale w gruncie rzeczy 6-7/10 to nie tak źle, jakby nie patrzyć. Na większość tych kreskówek, które ostatnio wychodzą? i to jeszcze z takich gatunków? Bardzo dobrze xD 

Jakie jest Wasze zdanie? ;)

PS. Może dadzą drugi sezon.

Opublikowano

Koniec tak samo zjebany jak przy GTA, spodziewam się drugiego sezonu. Jedyne co lepsze, że

wątek miłosny rozkwitł aż do oświadczyn, tym mnie kupili. :D

Takie 7,5/10 za ten spoiler wyżej. :D

Po za tym, tak... Main kupa, najsłabszy, choć najsilniejsze... ok...

Stella nudna kupa.

Siostra... hem, do usunięcia...

Ta przewodnicząca fajna dupcia, mogłoby się z nią fajnie rozwinąć, bo jej rodzina

to odwieczni rywale Kurogane.

Muzyka... Nic specjalnego, opening nawet w ucho wlatuje, ost oczywiście zdupiony, bo go chyba nie ma, albo go nie słyszałem.

Kreska.. trolololo Stella mogłaby być ładniejsza. :D

Fabuła zruchana, czyli nic nowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...