-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Precision
Precision
Witam!
Chciałem przedstawić swój problem publicznie, ponieważ sam już nie mam pomysłu i moje zdolności się wyczerpały
Posiadam laptopa HP 2000 na którym był wgrany Windows 8.0 -> 8.1 -> 10
Nie bardzo spodobał się mojej żonie Windows 10. Posiadam oryginalną Vistę i Windows 7 więc wybrałem 7 ponieważ na kazdym swoim urzedzeniu posiadam ten system i jest niezawodny.
Na początek:
System Windows 8.0 jest zabezpieczony niesamowicie, na początek nie mogłem dostać się do bootmenu, później do swoich partycji, gdy mi się to udało miałem problem z zainstalowaniem windowsa 7 ponieważ styl partycji był GPT anie MBR, po dłuższym czasie udało mi się zmienić styl partycji i zaczęła się instalacja systemu, po udanej instalacji jak zawsze komputer się restartuje. Po restarcie laptop umiera na oknie windowsa 'Trwa uruchamianie systemu windows" i tak przez 6 godzin.
Użyłem narzędzia do naprawy i w /cmd wpisałem
-> bootrec /fixboot
-> bootrec /fixmbr
-> bootrec /rebuildbdc
Żadna z tych komend nie postawiła systemu na nogi.
Wiem że oszukałem Microsoft i słyszałem również to że nie wolno reinstalować systemu od 8.0 w dół co innego jakbym posiadał Viste/Xp czy Win 7 ale chcę ten system i mam nadzieje że ktoś z was podsunie pomysł jak naprawić laptopa.
Posiadam dostęp do pendrive 32GB/ płyt dvd-rw/ Hirensa i innych programów. Proszę o wszystkie pomysły bo może coś pominąłem w moim temacie bo już tyle wykombinowałem że sam sie gubię
Pozdrawiam Robert
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.