Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Support

Nevastia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bard, Thresh i Alistar.
Braum jest silny, ale Bard/Thresh i alistar maja lepsze cc, bo kazdy z tej 3 maja praktycznie stuna przy odpowiednim combo. :)

Opublikowano

­Każdy z tej listy jest trochę inny i ciężko je porównywać czasem ze sobą. Mimo to według mnie dobrze mieć Brauma, Thresha i Alistara. Od dłuższego czasu te picki królują, więc dobrze je ogarnąć sobie. Generalnie króluje głównie meta tankowatych supportów. Fajny jest też Bard, uwielbiam nim grać, ale może być uznany za bezużytecznego przez wielu graczy.

Dobrze też jest ogarnać Zyre. Sporo bronzów, silverów i goldów nie umie na nią grać. :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Blitzcrank w silverze zawsze robił easy gierki. W sumie prosta postac a sporo presji robi z którą słabsi gracze sobie niestety nie poradza.

Opublikowano

Blitzcrank w silverze zawsze robił easy gierki. W sumie prosta postac a sporo presji robi z którą słabsi gracze sobie niestety nie poradza.

Nie chcę supporta do dywizji. :) Chcę DOBREGO supporta. 

Opublikowano

Alistar, Braum, Thresh z tych, co podałaś. Obecnie są w mecie, bardzo wytrzymałe postacie, najbardziej nie lubię grać przeciwko Threshowi - łapie, przyciąga, dociąga się do przeciwnika, spowalnia, podrzuca (przez co Jinx może rzucić pułapki i złapać przeciwnika. Ostatnio gram Nautilusem, grałam nim również bodajże w sezonie 4 i w dalszym ciągu jest bardzo dobrym supportem: 
 Wytrzymały (tarcza na "W", która absorbuje obrażenia, podstawowe ataki zadają więcej obrażeń)
 Krótkie unieruchomienie przeciwnika w pasywce
 Umiejętność "E" zadaje obrażenia oraz spowalnia przeciwników
 "Q" przyciąga przeciwnika do Nautiego (oraz Nautiego do przeciwnika), można przyciągnąć się do tekstury (np.: do turreta, miniona, "ściany")
 Bardzo fajny ult, którym można dobić, łatwo trafić w adc podczas tf (podrzuca w powietrze cel oraz ogłusza)
 Może być ciężko trafić z "Q" na początku, ale to kwestia wprawy
 Jeżeli zainicjujesz walkę poprzez użycie "Q", to nie będziesz mieć jak wycofać się (brak escape poza "Q" - przyciągnięcie się do tekstury)
 Wolny autoatak ~.~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...