Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

skladanie komputera

kanohren21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko chcialem przerobic swoj stary komputer na troche nowszy  :v

SZUKAM RZECZY UZYWANYCH  chce wiedziec co pasuje mi kupic aby wszystko wyniosło max 600zł

A więc tak narazie mam: 

Karte graficzna GeForce 9600 GSO 512 MB oraz Geforce 210 1GB ( ktorej uzywać?  :s )

Procesor Intel Core i3 530 LGA 1156 oraz Intel Pentium E2220 ( i3 dobra? wiem musialbym wymiec plyte glowna aby jej uzywac)

Plyte głowną GIGABYTE EG31M-S2 

2 pamięci RAM po 1 GB DDR 2

Zasilacz Mustang ATX KY-450W

Komputer ma głównie służyć do gier  typu: LeagueOfLegends,CS:GO,BF3

DAJE LIKE ZA POMOC ! A TY ?

Opublikowano

Siemanko chcialem przerobic swoj stary komputer na troche nowszy  :v

SZUKAM RZECZY UZYWANYCH  chce wiedziec co pasuje mi kupic aby wszystko wyniosło max 600zł

A więc tak narazie mam: 

Karte graficzna GeForce 9600 GSO 512 MB oraz Geforce 210 1GB ( ktorej uzywać?  :s )

Procesor Intel Core i3 530 LGA 1156 oraz Intel Pentium E2220 ( i3 dobra? wiem musialbym wymiec plyte glowna aby jej uzywac)

Plyte głowną GIGABYTE EG31M-S2 

2 pamięci RAM po 1 GB DDR 2

Zasilacz Mustang ATX KY-450W

Komputer ma głównie służyć do gier  typu: LeagueOfLegends,CS:GO,BF3

Co do karty to sam nie jestem pewien, mysle ze gso choc 210 bedzie zapewne mniej energi pobierala. Zacznijmy od zasilacz poszukaj corsaira vs 450 lub anteca vp 500, uzywanego bedzie ok 100zl, potem 4gb ddr3 to do 100zl kupisz + i3 2120 + plytka na 61. Brakuje tylko karty graficznej, pozniej nazbierasz na nia, co najmniej gts 450/gtx 460 by pasowal, tak do cs go etc. Jak nie chcesz zbierac to zamiast i3 2120 bier pentiuma g8xx + gts 450

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Tam każdy wiadomo wie swoje,jednak do cen 400/600 proponowałbym poszukać już jakiegoś lepszego w okolicy..

I jest właśnie kilka takich tyle,że do zmian to zasilacz/grafika..

Interesowałoby cię zaś kupowanie poszczególnych osobnych części używanych,czy jeden komputer+ew.coś zmienić ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...