Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po upływie czasu spadki fpsów i lagi

Ziomalxxz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram aktualnie na invori s1 oraz  trochę na globalu wyjaśni mi ktoś, czemu pod upływem czasu spada mi liczba fpsów i pojawiają się u mnie lagi ? I żeby to naprawić wstarczy wyłączyć metka i włączyć od nowa i wszytko działa. I znowu po 30 min może troche więcej przestaje się dać grać  bo to pokaz slajdów -.-

Mam laptopa. nie przegrzewa się.  Win 10 Pro 64bit ale to samo było na Win 8 i Win 8.1  

Opublikowano

zawsze tak było jest i będzie z metinem, jest on za słabo zoptymalizowany, nawet jeżeli miałbys maszyne z nasa to by Ci lagował :D 

ale dzieje sie tak wtedy kiedy stoisz postacią i sie nie ruszasz, jeżeli normalnie expisz, biegasz/jeździsz i tak Ci sie dzieje to zmień ustawienie karty graficzne (wiem że masz zintegrowaną) moze coś da

ae1d1005fe.png

Opublikowano

zawsze tak było jest i będzie z metinem, jest on za słabo zoptymalizowany, nawet jeżeli miałbys maszyne z nasa to by Ci lagował :D

ale dzieje sie tak wtedy kiedy stoisz postacią i sie nie ruszasz, jeżeli normalnie expisz, biegasz/jeździsz i tak Ci sie dzieje to zmień ustawienie karty graficzne (wiem że masz zintegrowaną) moze coś da

nw czy w metku działa zintegrowana czy dedykowana ale to by chyba był stały problem a nie po upływie czasu? , nie ma znaczenie czy expie czy stoje gdzieś na zadupiu i np. mixuje itemy

Opublikowano

Metin jest strasznie słabo zoptymalizowany. Działa na takiej zasadzie wczytuje itemy/moby/mapy ale jak już wychodzisz z danej mapy nie czyści Ci tej pamięci tylko dokłada kolejne i dopiero po restarcie się resetuje.

Opublikowano

Metin jest strasznie słabo zoptymalizowany. Działa na takiej zasadzie wczytuje itemy/moby/mapy ale jak już wychodzisz z danej mapy nie czyści Ci tej pamięci tylko dokłada kolejne i dopiero po restarcie się resetuje.

ale wiesz dzieje się to jak nawet zaloguje ustawie bs i włączy i sobie pójde gdzies potem wracam i mam pokaz slajdów xD

Opublikowano

Tak było od zawsze nic z tym nie zrobisz.

Słaba optymalizacja gry, wystarczy zostawić na chwile metina w miejscu gdzie jest dużo ludzi mobów albo zminimalizować klienta na jakiś i masz ogromny spadek fps ("czarny ekran") nic z tym nie zrobisz... :)

Opublikowano

Tak już jest niezależnie od sprzętu.

W Metinie znajdziecie mnie pod nickiem:

-GiorgioLoco

-Rodrigo

-Rodrigos

Spodobała Ci się moja wypowiedź? Pomogłem Ci? Strzel lajka...Może będzie z tego coś więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...