Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich czytajacych.... jezeli jest ktos co dlugo gra w Cabal Online moglby napisac dla noobow takich jak ja co dopiero zaczynaja mega noobski poradnik od a do z co i jak robic na poczatku? czyli jakie skille brac czy rozdawac pkt skilli ktora postac jak rozwijana ma byc czy kupowac skille czy nie.... ktore misje sie najbardziej oplaca robic... z gory dzieki...

Opublikowano

Co do skilli to zależy jaką postacią grasz ... Jak się zdecydujesz na jaką to w spisie tutków jest poradnik dla większości postaci : )

Co do misji to rób wszystkie oprócz tych ze zakładki "normal quest"

1190824157.png

Opublikowano

no to gram na Merkury i postacia Blader ... wiem ze sa posty juz z opisem postaci ale nie kumam nic w nich... dlatego prosze poradnik dla nooba ;p zaczalem dopiero 3 dni temu grac... pytalem sie graczy 100+ i mowili zeby do 50 nie dodawac skill pkt nie kupowac skilli itp i dlatego mam prosbe do was czy mozecie napisac o co chodzi z tymi skillami itp co najlepsze dla bladera jakie potem skille brac jak je rozdawac itp?

Opublikowano

Uhh. Na sam początek tylko musisz expić. Ewentualnie u Nauczyciela wybierz z zakładki Upgrade skills Vitality Mastery.

Rób rank-UP'y i tylko exp. Questy tylko z zakładek oprócz "Normal"

Co do rank-UP'ów to mój poradnik masz w mojej sygnie ;)

Skilli nie dodawaj bo później żeby usunąć się płaci ;)

Opublikowano

rób wszystkie questy to dużo kasy zarobisz, skille kupuj na stall network'u, na początku spróbuj zaoszczędzić parę groszy żeby mieć później za co kupić sobie jakieś w miarę przyzwoite itemy, dropy, które ci się nie przydadzą sprzedawaj na network stallu (innym graczom)...

Opublikowano

hmm dopiero od 50 skille brac? a Regular dobre sa? a i jak ulepszac bronie.np ? na +1 +2 +3 +4 +5 +6.... i jak dodawac cos do nich np. wiecej hp itp jak ma sie slot wolny?

Opublikowano

Na regular możesz chwycić 1 skill. Itemów na tym poziomie gry nie ulepsza się, to nie Metin ;D A jak masz wolny slot to gdzieś od Aramidów możesz wrzucić. Idziesz do Core Alchemist i klikasz Force Upgrade. Wkładasz itemek i Force Core, i klikasz Upgrade. Może spalić, ale nie niszczy items.

Opublikowano

Buffy bierz wszystkie oprócz Resist Intension ;)

Tam są :

Blade Force, >>> Blade Aura>>> Soul Blade

Iron Skin

Aura Barrier

Mirage Step

Concentration niekoniecznie ;)

Reszta to krótkotrwałe buffy. Na 17 CR ok. 120 sek jeżeli dobrze pamiętam. :)

Przydają się na bossy, zwłaszcza Intuition

Pomogłem, Daj + :) Pozdro, Beowulf

Opublikowano

Jak ci sie tak cały czas będa nudzic postacie to daleko niezajdziesz najlepiej od poczatku grać ejdną postacią i expic (jbc weź wizza)

1356885104-U84203.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...