Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać i rozwój

Dygo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem początkującym graczem i nie wiem którą postać wybrać, poradzicie? Zastanawiam się nad: Ara, Elsword, Elises i Rena. Chciałbym aby postać była łatwa do ogarnięcia i miała spory atak. Wypiszcie mi, która według was jest najlepsza i dlaczego oraz pokierujcie jak ją rozwijać (klasa).

Opublikowano

Hmmm... postać łatwa na początek... hmm... z wymienionych na początek najlepsza będzie Ara moim zdaniem. Najlepsza na początek będzie Asura (proste combo + duuuże dmg oraz fajny hyper :3). Jedyne co będzie trochę trudniejsze przy Arze to ogarnięcie jej tzw. arta, jest to mocny atak złożony z wcześniej użytych skilli, w skrócie Ara używa 3-4 skilli i robi takie efektowne coś co zadaje spory dmg xD (Wendax i te jego wyjaśnienia...). Co do problemów, typu wybór skilli/combo/eq/inne bzdety, polecam zarejestrować się na polskim forum Elsworda i pytać się o wszystko związanego z Arą w tym temacie:

http://board.pl.elsword.gameforge.com/board23-elsword/board40-klasy-postaci/board470-ara/37420-nietypowy-poradnik-dla-ary-by-yakuine-od-graczy-dla-graczy/

Yakuine to chyba najlepiej ogarnięta Ara z polskich graczy :), jeśli jednak masz też inne pytania, np. jeśli wybierzesz inną postać niż Ara, kieruj swe pytania także na polskie forum, tam otrzymasz najbardziej szczegółowe i najszybsze odpowiedzi :D Starzy wyjadacze, z pewnością pomogą.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

No zależy od preferencji i od wybory gry - PvP czy PvE.

Elsworda nie polecam jako pierwszą postać, bo mało osób wykorzystuje jego pełen potencjał ;p

Ara na jakiejkolwiek klasie powinna być ok, bo dużo nią nie trzeba robić (nie licząc kombinacji skilli, ale to też nie jest trudne), a każda jej ścieżka jest OP.  

oh, kolega wyżej mnie wyprzedził

No to żeby się troszkę różniły wypowiedzi - Rena też jest okej, tylko nie robi aż tak dużego dmg jak Ara, gdy jej nie ogarniesz. Na początek Grand Archer, bo Rena to postać dystansowa i chyba najłatwiej ją sobie tak podporządkować.

Polecam też portal elwiki, na którym znajdziesz praktycznie wszystko.

http://elwiki.net

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja bym wybrał osobiście Chunga, bo mi się najbardziej podoba, jeśli chodzi o styl gry.

Mimo wszystko postacie naprawdę nie różnią się poziomem trudności, najlepiej wybieraj pod preferencje - pograsz 10 minut i będziesz wiedział praktycznie wszystko o postaci xD Aisha nawala magicznymi atakami, Elsword mieczem, Rena łukiem, Chung działem, Raven łapą i ostrzem, Elesis mieczem, Ara włócznią itp., także różnice są ogromne - chyba sam wiesz najlepiej czego oczekujesz. Gra ma się spodobać, a nie zniechęcać postacią, której nie lubisz xD

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja bym wybrał osobiście Chunga, bo mi się najbardziej podoba, jeśli chodzi o styl gry.

Mimo wszystko postacie naprawdę nie różnią się poziomem trudności, najlepiej wybieraj pod preferencje - pograsz 10 minut i będziesz wiedział praktycznie wszystko o postaci xD Aisha nawala magicznymi atakami, Elsword mieczem, Rena łukiem, Chung działem, Raven łapą i ostrzem, Elesis mieczem, Ara włócznią itp., także różnice są ogromne - chyba sam wiesz najlepiej czego oczekujesz. Gra ma się spodobać, a nie zniechęcać postacią, której nie lubisz xD

Ja mam swoje preferencje, ale chciałbym również stestować postać polecaną przez Was.

Opublikowano

Ja mam swoje preferencje, ale chciałbym również stestować postać polecaną przez Was.

Tak też i my możemy polecić Ci wszystko, czym nam fajnie się grało, bo mamy swoje preferencje ;p 

Jedynie możemy wspomnieć o postaciach, którymi naprawdę nie trzeba nic robić, jak wspomniana wyżej Ara. Ile ludzi tyle zdań, nie warto kierować się innymi.

Ponadto jeśli jesteś ciekaw gry, to może i nawet każdą postacią zagrasz - ja tak zrobiłem, kwestia tego, że niektórymi doszedłem tylko do 40 poziomu i odechciało mi się grać.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Szczerze, mi najlepiej gra sie Addem (LP dla ścisłości). Postać szybka i ze świetnym dmg + jest najtrudniejszym Addem, ze wszystkich jego klas :D Ale tak jak mówi KlauS, to czym będzie się grało ci lepiej, zależy tylko i wyłącznie od ciebie, jedni wolą napierdzielać mieczem, drudzy wola ogromne działo, a jeszcze inni magią.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Witam po przerwie!

Co do postaci na start NIGDY NIE WYBIERAJ ŁATWEJ POSTACI!

Zagraj Elsis ale jako bezklasowiec (nie zmieniaj klasy) nauczysz się budowania coomba i gra będzie ciekawsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...