Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mentalny przegryw, czyli jak temu zaradzić.

Gość unknownuser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie i od razu uprzedzam że poradnik ten będzie dla tych którzy lubią sobie poczytać. Naturalnie zdaje sobie z tego sprawe, ze ta forma prezentowania tresci jest przez was bardzo niemile widziana ale proszę, postarajcie się wytrzymać do konca. W ogóle bym tego nie robił bo mi sie nie chce, ale 5% na pasku wypadało by zbić.

Mój nickname w grze to Basille, a swoją gre zacząłem przed sezonem czwartym. W te dwa sezony, tj czwarty i piąty zagrałem grubo ponad 2k rankedów  z czego połowa to czas spędzony w silverze i goldzie. Nie ukrywam, graczem znakomitym nie jestem, ten sezon już na 100% skoncze w platynie więc mimo wszystko jest to jakiś wynik, zwłaszcza jeśli wziąc pod uwage ze  czwarty sezon skonczyłem w silverze pierwszym bardzo blisko promocji do golda. Ale do czego zmierzam? Próbuje wam uświadomić niezbity fakt, ze bede wiedział o czym mówie, bo ten poradnik jest kierowany w gruncie rzeczy do graczy z nizszych dywizji, posiadających spore problemy z wyjściem.

Przez ten długi czas, spotkałem naprawde przeróżne rodzaje graczy, z niektórymi graczami grałem nawet duo przez chwilę bo jako typek mainujący supporta czasami, a raczej w większosci przypadków po prostu nie da sie wygrać gry w nizszej dywizji grając własnie na tej pozycji. Moja pierwsza rada dla was oparta na moim własnym doświadczeniu, jeśli chcecie wyjsc z silvera i golda, koniecznie nauczcie sie grać w dobrym stopniu na każdej roli. Nie jesteśmy pro graczami którzy sa sławni i którzy zawsze dostaną swoją role. W soloq chodzi o przetrwanie, jeśli chcesz przetrwac musisz sie przystosować, a więc musisz być uzyteczny zawsze i wszędzie. To wbrew pozorom nie jest takie trudne, ta gra zwłaszcza jeśli ktoś namiętnie w nią mówiąc wprost napier.dala, może być bardzo prosta. Wystarczy chciec. Człowiek jest tak skonstruowany, ze jeśli robimy coś cały czas, to mimowolnie stajemy się w tym dobrzy. I to sie tyczy wszystkiego, od nauki matematyki; im więcej cwiczeń zrobimy tym lepsi będziemy aż po no nie wiem, walenie konia. Nowe techniki, zmiana szybkosci, wiadomo.

Teraz przejde do jednej rzeczy o której mam wrażenie ze nikt nie wie, otóz rankedy moi drodzy, to tryb gry dla tryhardów. Tam się nie idzie po to żeby sie rozluznic, sprobować nową postać albo grać i sie bawić jak to niektórzy mówią. To jest tryb dla prawdziwych dominatorów kolejki, flamerów i ludzi którzy jak zagrasz słabo, zabiją Ci matke. I wiecie co? To jest całkowicie normalne. Otóz wyobraz śobie taka sytuacje ze masz promocje, a tu Ci wbija typek i pickuje Teemo w dodatku mówi ze to jego pierwsza gra i chciał ją sprobować. Ja bym mu zabił matke.

Nastawienie do gry też jest bardzo wazne. W silverze panuje takie przedswiadczenie, że po prostu w każdym meczu wręcz spodziewasz się trola i to podminowywuje Cie jeszcze zanim klkniesz aby Ci szukało meczu. Trzeba być pozytywnym. Ja to JUŻ WIEM. Bo jako osoba która miała bana na rankedy, trzy razy ban na czat i ponad 5 razy zbanowane konto na tydzien lub dwa tygodnie  w zeszłym sezonie, ja naprawdę wiem o czym mówie. No i oczywistym jest fakt że nie wygrasz prawie każdego meczu. No chyba ze jesteś Bang z SKT, pozdro dla kumatych.

Ok, trashtalk overload to koncze i zmykam. Do zobaczenia przywoływacze, piszcie co o tym sądzicie, może sie jakaś fajna dyskusja wywiąze, może coś do uzupełnienia macie, to chętnie dopisze. GG WP.

PS: Jak tak czytam to co napisałem to troche gówno a nie poradnik, no ale spoko.

Opublikowano

przeczytałem całe i straciłem 3min życia w opisie pisze jak zaradzic przegrywaniu ale wyczytałem tylko ile razy bana dostałeś i w jakiej byłeś dywizji w czym ma to pomoc ludziom ?

Opublikowano

przeczytałem całe i straciłem 3min życia w opisie pisze jak zaradzic przegrywaniu ale wyczytałem tylko ile razy bana dostałeś i w jakiej byłeś dywizji w czym ma to pomoc ludziom ?

Myślałem ze to w podstawówce uczą wyciągania logicznych wniosków z tekstu który sie przeczytało no ale w porządku. Mam dzis wyśmienity dzień więc postaram się i Tobie go umilić, tak więc słuchaj!

Już własnie teraz, dowiesz się w jaki cudowny sposób przestać przegrywac w gre League of Legends. Jestes gotowy? Tak?

Przestan w to k***a grać.

A tak na serio.

1. Graj wtedy kiedy jestes w dobrym humorze i wierzysz w siebie i swoja druzyne.

2. Graj tylko postaciami z ktorymi czujesz sie pewnie.

3. Zawsze myśl o tym co Ty robisz, skup sie na swojej własnej grze i na swojej własnej rozgrywce zamiast doszukiwać się błędów w grze towarzyszy.

Opublikowano

witam captain obvious

Zaloze sie ze wiecej spedzilem w silverze i goldzie niz ty i to w samym 5 sezonie.

Co do tematu. Jedyna rada na wygrana. Nauczyc sie grac trudnymi postaciami jak np. nidalee, oriana, riven, zed,yasuo, lee sin, twisted fade, ahri, diana, elise. Te postacie maja przewage w grze ze wzgledu na skillshoty i mobilnosc.

Wymajnowac sobie pare trudniejszych postaci. 

Co do atmosfery w grze. Oczywiste jest ze gracze tworzacy negatywna atmosfere przegrywaja gry czesciej.

W skrócie:

- majnowac trudniejsze postacie

- dostosowywac sie do teamu

- uzywac wizji wg zasady: NIE MAM WIZJI NIE PUSZUJE

i tyle. Nie kazda gre da sie wygrac. Ale zdecydowana wiekszosc gier da sie wygrac 1vs9

Opublikowano

^ Riven trudną postacią? XDDDDDDDD
To samo Diana, która po 6 ora wszystko jak gówno, hp większe od reszty bruiserów robi swoje + tarcza. :v
Co do reszty postaci się zgodzę. :)

Opublikowano

Czemu go hejtujecie? Łał. Serio..

Cały czas czytam na tym forum praktyczne tipy, a tu macie super przekaz, który trafił do mnie jako supporta i jako boostera. Świetna robota!

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Czytaj więcej książek, bo mi to zajęło 15s.

@topic 

Wbiłem 30lvl, po 3 miesiącach miałem d1. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo się ciesze, ze postanowiłes nam to opowiedzieć. Co do rankedow również polecam grę, gdy ma się dobry humor. Od razu to lepiej wygląda. Polecam także aby dopingować swój team pisząc "gj" jeśli uda im się zabić. Chyba ich to motywuje, tak czy tak - działa. Jeżeli trafi się troll to go olej, może odpuści i zacznie grać jak należy. Jak ktoś zacznie flamic - zmutuj i nie w dawaj się w dyskusję. Easy "rady", a pomagają w jakims stopniu w wygranie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...