Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana ustawienia cl_updaterate/cmdrate

Zdzichu321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem internetu Orange CDMA. Do grudnia poprzedniego roku grałem całkiem przyjemnie na 120 ms. Jednak od nowego roku strasznie spadła jakość tego internetu i gdy grałem pingi były cholernie wysokie. Jedynym sposobem, aby ustabilizować ping, było ustawienie w konsoli cl_updaterate 16 i cl_cmdrate 16. Dobrze się grało dopóki aktualizacja wprowadziła to, że wspomniane wartości "cl" ustawiają się na równo z ticketami serwera. I tutaj chciałbym się zapytać czy istnieje w ogóle jakaś szansa na ponowną zmianę tych ustawień. Raczej w mojej miejscowości nie ma szans na zdobycie lepszego internetu więc to jest jedyna szansa na zagranie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niestety, nie działa. Wszyskie te wartości dostosowują się do tikcetów serwera. Gdy oglądam jakiś mecz na GOTV ping jest dosyć stabilny, a tam są ustawienia cl_updaterate/cmdrate 32. Nie wiem po co wprowadzono tą aktualizację. Nawet gdy gram z botam,i bez połączenia z internetem caly czas te wartości dostosowują sie do 64 TICKETÓW.

Pozdrawiam

Opublikowano

Teraz gdy próbuje grać ping skacze do nawet 2000 ms (a raczej utrzymuje sie na tym poziomie tylko czasami spadnie do normalnej wartości). Ping w cs 1.6 jest wporzadku i w Battlefield:Bad Company 2 rownież. Raczej bez zmiany tych ustawień nie pogram. Około rok temu gralem prawie 2 miesiące na zwykłych ustawieniach cl_updaterate 64 i cl_cmdrate 64, jednak gdzieś przed świętami, podczas grania rankeda, ping stał się bardzo niestabilny. Myślałem, że będzie tak pare dni, jednak jest tak do teraz.

Bardzo proszę o pomoc.

http://www40.zippyshare.com/v/ao8W62Wx/file.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...