Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 - kupno.

st3fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. ;)

Mam takie pytanie, w przyszłym tygodniu, lub jeszcze następnym, ale w tym miesiącu, zamierzam kupić Windowsa. Zastanawiałem się nad 7 i 8, denerwują mnie te kafelki i wybrałem 7.

Powiedzcie mi, czemu wersja Windowsa Home Premium na morele.net kosztuje 400 zł - http://www.morele.net/system-operacyjny-microsoft-windows-7-home-premium-64-bit-pl-dvd-oem-gfc-02737-620627/ 

A na allegro waha się cena od 144 do 250 zł - można rzekomo kupić, czy to nie żaden fake? Co oznacza wersja OEM? Chcę windowsa tylko pod 1 komputer. Windows 7, a wersja nwm. Chyba 64 bit wybiorę. Zresztą sam nie wiem, podam płytę główną.

Płyta Główna: http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h81m-p33-h81-dualddr3-1600-sata3-dvi-matx-h81m-p33-604814/

Proszę, powiedźcie czemu Windowsy na allegro są takie tanie?

Gdybym chciał kupować, to czy ten by się nadał? http://allegro.pl/windows-7-home-premium-64bit-sp1-pl-oem-sklep-fvat-i5729157368.html

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Na allegro niby są legalne ale ze sprzętem do którego są przeznaczone np laptopy Dell, HP które zostały uszkodzone albo złomowane itp Czasem to licencje grupowe, komuś zostały seriale z puli jakie zakupił. W każdym przypadku kupna kupujesz system nie legalnie , no może wpół legalnie czyli nie masz wsparcia supportu i nie masz podstaw do żadnych reklamacji itp 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To gdzie kupić tanio i legalnie.

Na allegro niby są legalne ale ze sprzętem do którego są przeznaczone np laptopy Dell, HP które zostały uszkodzone albo złomowane itp Czasem to licencje grupowe, komuś zostały seriale z puli jakie zakupił. W każdym przypadku kupna kupujesz system nie legalnie , no może wpół legalnie czyli nie masz wsparcia supportu i nie masz podstaw do żadnych reklamacji itp 

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Najtańszego na ceneo kupisz:

http://www.ceneo.pl/27486712

Ewentualnie licytacja na allegro, polecam ten sposób.

A to czym różni się tamten za 200 zł? Mój znajomy kupił w VICO za 250 zł, ale to z rok temu.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Tylko jaki sens ryzykować jak możesz wylicytować oryginał z pudełkiem, DVD?

Okej, ale co jest złego w tym co wam podałem? Mnóstwo komentarzy u tej osoby pozytywnych, więc raczej nie oszust. Czemu oni mają takie tanie Windowsy. Czym się różni ich od tego sklepowego, przecież też jest rzekomo nowy.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Dedykacja? Czyli? To co ja wam podałem to to nie jest zapakowany system od nowości? Tylko wgrany pirat z oryginalnym kluczem?

@Ktosiu ci wyjaśnił.

Ja bym kupił tylko jeśli jest to cały komplet w pudełku, bez dedykacji i z oryginalną płytą. Aukcja tylko od firmy, z fakturą.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Dedykacja - system do komputerów konkretnej marki np. Dell, HP.

Płyta może być, ale nie musi być oryginalna, dobrze piszesz.

Czyli polecasz dołożyć 150 zł i kupić w sklepie z tego typu rzeczami za 350-400 zł?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Tak, ponieważ jest na 100% oryginalny, bez kombinowania.

Okej, a na ceneo choćby ten po 365 zł już pewniak? A jaką wersję systemu wybrać, od czegoś to zależy? Płytę główną podałem w 1 poście.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

4 gb, w przyszłości dokupię jeszcze jedną kość, ale na razie nie zamierzam. 

Tak, ten za 365 zł jest dobry.

Ile masz RAMu?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Okej, gdyby coś to będę pisał PW, czyli 64 bit, 7 OEM w granicach 350-400 zł?

Zrobiłem coś źle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...