Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

One piece vs Bleach

Evergreen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

żadne

Na te pytanie łatwo jest odpowiedzieć - jeśli chcesz ogarnąć tytuł szybko, to Bleach, bo krótszy, a jak chcesz lepszego anime, to OP wydaje się być dobrym wyborem. I tak podobno manga OP > anime. Pytanie się o to jest trochę bez sensu, bo fani Bleacha będą go wychwalać i to samo tyczy się OP.

Ogółem lepiej zacząć od tego, co bardziej Ci się podoba tematycznie, no chyba, że oglądasz, aby mieć wpisy na MALu.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

żadne

Na te pytanie łatwo jest odpowiedzieć - jeśli chcesz ogarnąć tytuł szybko, to Bleach, bo krótszy, a jak chcesz lepszego anime, to OP wydaje się być dobrym wyborem. I tak podobno manga OP > anime. Pytanie się o to jest trochę bez sensu, bo fani Bleacha będą go wychwalać i to samo tyczy się OP.

Ogółem lepiej zacząć od tego, co bardziej Ci się podoba tematycznie, no chyba, że oglądasz, aby mieć wpisy na MALu.

MAL'a nie posiadam (a właściwie od 5 lat nie używam), a to "żadne" mogłeś sobie darować, bo ani to śmieszne, ani potrzebne.

A tematycznie oba mi się podobają.

Liczę po prostu, że ktoś napisze dlaczego właśnie to anime mu się bardziej podoba. Nawet jak to będzie jakiś fan tylko jednej z tych serii to jest szansa, że napisze coś obiektywnego.

Opublikowano

Bleacha ci z miejsca nie polecam.. Jestem na ~150 odcinku i szczerze nic ciekawego.. Jest walka, dostaje w dupe, 10 odcinkow treningu, wygrana. I tak caly czas tylko z inna osoba.. One Piece nie polece, bo nie ogladalem, ale za Bleacha nie radze sie zabierac.

Opublikowano

Zawsze gdy myślę o Bleachu nasuwa mi się jedna myśl: "ten świat jest taki mały!". Nie chce nic mówić, ale ogólnikowo akcja dzieje się między miastem rodzinnym mc a soul society (tym "miastem" shinigami). Jest to bardzo ograniczone pomysłowo i poza tym że od czasu do czasu jebną coś innego typu tam nie pamiętam jak to szło - piekło, miasto quincy (które o dziwo nie pojawiło się w anime jeszcze), czy jakąś pro elo wieżę (w filmie kinowym) to naprawdę czuje się, że autor tworzył to typowo dla bezmózgich fanów kochających super wyjebiste walki w kosmos, już nawet nieważne że mc zawsze pokonuje swoich przeciwników czy to z treningiem czy z power upem, ważne że sobie mordy obijają!

One Piece zaś to bardzo przyjemna przygodówka, gdzie emocji też nie zabraknie, a świat jest szeroki i każdy znajdzie coś dla siebie. Problemem tutaj jest znowóż to, że prawie w każdym - albo nawet i każdym - przypadku mc kończy pokonując typa który zmienił się w bestię, jest zwierzątkiem już od początku, bądź nie jest już dłużej człowiekiem! Do tego im dalej, tym bardziej dłużą się wątki, bo załoga się powiększa, a każdy z załogi musi dostać swój czas antenowy - co skutkuje ciągłą zmianą kamery na dane postacie przez 50 epów, gdzie w ostatnim każda finishuje swojego przeciwnika.

Opublikowano

Jestem na 56 odcinku Bleacha i szczerze mówiąc, nie zaczynaj. Cóż, gość jest mega cienki w jednej walce, ktoś go nieprawdopodobnie ratuje, tydzień treningu, i tego gościa który go rozwalił pokona paroma ciosami. Tu jest pełno walk, każdy z każdym. Dodam jeszcze że niektóre odcinki są straszne nudne, oraz nie polecam oglądać jednoodcinkowych fillerów. ;)

One Piece - Nie wiem, nie znam się, nie oglądałem.

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Oglądałem Bleacha i jestem na aktualnym odcinku One Piece. Przy One Piece uśmiejesz się, wzruszysz postawą bohaterów, pooglądasz poważne oraz komiczne walki. Przy Bleachu tylko na walkach się dobrze bawiłem.

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Ciężko tutaj coś konkretnego wysnuć, a raczej coś czego nie napisali poprzednicy. Wybielacza mógłbym polecić jedynie osobie, która nie miała za dużo styczności z Anime ze względu na prostą fabułę. Dla kogoś kto widział sporą ilość tytułów o podobnym wydźwięku, powtarzalność i umiejętność przewidywania niczym wróżbita Maciej fabuły Bleacha sprawi, że nie będzie to przyjemny odbiór. Zaś co się tyczy One Piece, cóż... z czasem robi się z tego opera mydlana, godna żartów porównywalnych z "Modą na Sukces", gdzie to postać upada i przez 3 odcinki otrzepuje się z kurzu. Nie mniej jednak jeżeli zostałbym postawiony przed wyborem Bleach vs OP, to ten drugi zdecydowanie wygrywa.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Bleach i One Piece są bardzo dobrymi anime. Szczerze powiedziawszy jest szansa że zaczniesz oglądać obydwie serie po czasie, dlatego na początek bym Ci polecił Bleacha. Jest krótszy na 100% Ci się spodoba a One Piece będzie wychodził przez 12 lat dlatego też warto poczekać i obejrzeć po bleachu. Ogólnie fabularnie obie serie jak mówie są miażdżące :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...