Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wrócić na Globalny Metin2 PL?

٠•● Snorlax ●•٠

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam, od jakiegoś czasu są przeróżne akcje z prywatnymi serwerami, chodzi mi o tą że są one robione przez nie własciwe osoby i nie mają po prostu prawa bytu, ale i tak jest prezentacja/zapowiedz umieszczona na Forum -.-.

Co myślicie o powrocie na serwer globalny?

Od jakiegoś czasu Gameforge w końcu daje znaki że nie straciło zainteresowania serwerem globalnym.

Chciałbym aby wypowiadali się gracze którzy grają i są na bieżąco z życia globala.

GG: 55125182 // Skype: Snorlax // Gra: Snorlax // TS: Snorlax

Jeśli szukasz osoby do pomocy na forum zapraszam do mojej oferty !

Snorlax - Oferta pomocy na forum

Opublikowano

Na globalu niby się trochę zmienia, ale w jednej sprawie jest nadal to samo, nie masz is'a to nie masz po co grać. Reszta w sumie wygląda tak samo, robisz wp, wbijasz mu ostrze, zbrojkę oraz strach i latasz nd dt na metki mordu, aż zarobisz na eq. W międzyczasie oddajesz biologa na głównej postaci, expisz ją i wbijasz na niej skille książkami z metków. Co do robienia eq, to bez podręczników kowalstwa nie opłaca się nawet ulepszać eq na wyższe lvle, bo szanse na wbicie są okropnie małe. No i oczywiście trochę kaski można ugrać na alchemii, ale jest to bardzo długi proces. Fajnie, że ostatnio są jakieś eventy inne niż te cykliczne. Wyciągnij wnioski z tego co napisałem i zdecyduj czy chce ci się grać w taki sposób.

Opublikowano

Na Pl ostatnio jest bardzo duzo eventów. Już zaraz jest hallowen, święta pełno zarobków/wybonować eq.

Moim zdaniem się opłaca teraz będzie ten okres, gdzie ludzie bedą wracać na PL i będzie więcej on.

Z mojej perspektywy PL lekko się "ozywił"

Opublikowano

Nie rozumiem tych farmazonów odnośnie PLa, że trzeba wydawać pieniądze na IS. Wszystko aktualnie można zdobyć podczas gry, jest sporo eventów, które umożliwiają zdobycie prawie wszystkich przedmiotów z ISu. A nawet jeśli potrzebujesz przedmiotu, którego nie dostaniesz normalnie w grze - możesz kupić kupon SM od graczy, bo dość często się pojawiają ;). PL jest teraz spoko, jeśli nie masz chorych ambicji i grasz sobie godzinę-dwie dziennie, to jest to bardzo przyjemne ;).

Opublikowano

PL lipa, idź na woma - administracja jest tam online cały czas, można z nimi sobie popisać, pośmiać się, eventy są codziennie, zmianki i dodania można łatwo zdobyć. Taki łatwiejszy global. IS jest w sumie za darmo, bo codziennie możesz głosować i dostać razem 5 DC - kostium na 30 dni kosztuje bodajże 18 DC.

tenor.gif

Opublikowano

jak nie masz hajsy zeby kupic yangi to nie ma co wracac bo zeby zrobic konto i eq i zeby w miare zarabiac na eventach itd dropic dorobic sie a potem sellac np itemki na allegro i byc na + wiec jak masz kase na yangi to polecam grac a jak nie masz to nie ma co bo 2 lata grac zeby cos zdobyc to inna bajka.No chyba,ze grasz zeby postac w m1 :)

/niereg. sygna

Opublikowano

­

PL lipa, idź na woma - administracja jest tam online cały czas, można z nimi sobie popisać, pośmiać się, eventy są codziennie, zmianki i dodania można łatwo zdobyć. Taki łatwiejszy global. IS jest w sumie za darmo, bo codziennie możesz głosować i dostać razem 5 DC - kostium na 30 dni kosztuje bodajże 18 DC.

Tak WoM świtny serwer, grałem i moge polecić.

Przypomina pl'a z roku 2009/2010.

jak nie masz hajsy zeby kupic yangi to nie ma co wracac bo zeby zrobic konto i eq i zeby w miare zarabiac na eventach itd dropic dorobic sie a potem sellac np itemki na allegro i byc na + wiec jak masz kase na yangi to polecam grac a jak nie masz to nie ma co bo 2 lata grac zeby cos zdobyc to inna bajka.No chyba,ze grasz zeby postac w m1 :)

Masz racje na tą chwile na globalu nawet jak będziesz grał 2 lata to i tak nie będziesz kimś.

Szkoda tego globala, GF przez dosłownie 4 lata wprowadza aktualizacje które nic nie wprowadzają do rozgrywki i nie przypadają do gustu graczą.

Jak to było z Fuzją albo z Katakumbami w pierwsze 2 dni tłumy a potem pustki.

Opublikowano

­

Warto do czasu kiedy nie wyjdzie serwer od MPC, tak naprawdę serwer od mpc będzie ostatnim stabilnym serwerem według mnie

No nie wiadomo zobaczymy jak to będzie...

Wiele serwerów miało być ''serwerem roku'' a padały po starcie, przykład : RestynidMT2

Opublikowano

­

No nie wiadomo zobaczymy jak to będzie...

Wiele serwerów miało być ''serwerem roku'' a padały po starcie, przykład : RestynidMT2

Albo axeria , która nawet nie wystartowała

Nie warto wracać i tyle. Jeżeli nie wydasz kupy kasy na yangi czy IS to myślę , że "coś" osiągniesz za mniej więcej 5lat.

Opublikowano

Nie polecam, niby zmiany są... ale to i tak jest chore... Polecam Ci prywatne serwery, ale stabilne.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...