Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki najbardziej lubicie tryb serwera? SkyBlock czy EasyHC?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Mam zamiar stworzyć niesamowity serwer ze skryptami, autorskie pluginy, funkcie i inne atrakcje. Tylko mam jeden problem. Nie wiem na jakich serwerach gracze lubią najbardziej grać!

Proszę o wasze opinie :)

Np. Skyblock + fajne aktrakcje

Z góry dziękuje. Fajnie by też było jakbyś napisał co bym mógł na ten serwer zrobić :)

Opublikowano

­Minecraft po woli upada, jest pelno serwerow z roznymi trybami, wiec radze wymyslic cos orginalnego co nie ma tego nigdzie jakiś nowy tryb. Z czego co wiem, najlepiej zrobić hardcore lub jakiś dobry PVP z awansami eq typu zabijesz 10 osob masz eq zelazne zabijesz 20 i zelazne prot 1 itp.

784091427630431250239.png

Opublikowano

Po prostu zrób jakiś nowy typ który nie był jeszcze na żadnym serverze.

Proponuje. 

1.Etapowy parkour ze skrzyniami z itemami + możliwość rozbudowania nimi swój dom/budynek. Zrobić też arenę i tam walczyć o swoje itemy. 

Lub coś podobnego zrobić. 

@Edit 

jak by taki projekt został zaakceptowany przez ciebie to proponuje dodać do servera też plany na budowle dla graczy. Lub coś w tym stylu.

---

Bądź bezludna wyspa dla każdego, i każdy się buduje xD

Footballplayer.pl <- Nowa gra piłkarska! :D

Opublikowano

Obecnie jest tak dużo serwerów każdego trybu, że przebicie się przez nie i zdobycie stałych graczy graniczy z cudem. Jednak jeżeli chcesz robić serwer to polecałbym skyblocka z "fajnymi" dodatkami (cokolwiek kryje się pod słowem fajne). Na taki serwer możesz dodać:

• Książka z zadaniami,
  • nowy sposób pozyskiwania surowców,
  • dostęp do głów dekoracyjnych,
  • nowe, silniejsze potwory,
  • sklepy administracji jedynie z podstawowymi przedmiotami,
  • możliwość walki z innymi na wyspach i okradanie graczy tylko wtedy, gdy są dostępni,
  • nowe zastosowanie dla surowców takich jak redstone, lapis,
  • nowy schemat wyspy.

Oprócz tego jakieś czasoumilacze w postaci tematycznie dopasowanej minigry lub parkoura z nagrodami.

Opublikowano

Nie lepiej Bezludna wyspa? każdy miałby swoją wyspę i musiałby ją rozbudowywać?

• Nowy typ,
  • Jak kolega wyżej, zadania,
  • jakieś nowe rzeczy/materiały, 

Footballplayer.pl <- Nowa gra piłkarska! :D

Opublikowano

­Minecraft po woli upada, jest pelno serwerow z roznymi trybami, wiec radze wymyslic cos orginalnego co nie ma tego nigdzie jakiś nowy tryb. Z czego co wiem, najlepiej zrobić hardcore lub jakiś dobry PVP z awansami eq typu zabijesz 10 osob masz eq zelazne zabijesz 20 i zelazne prot 1 itp.

Nie wiem skąd wziąłeś informację, że Minecraft upada. Upadają może serwery, ale gra się nadal rozwija.

Opublikowano

Dzięki za wszystkie propozycje. Po jakimś czasie powstanie serwer SeaBlock z dodatkami typu drop (punkty to waluta) quizy, eventy, orginalne wyspy, wyspy do kupienia. Możliość kupienia permisji do stawiania bloku, kupna efektów itd.

Opublikowano

Jeżeli już zamiar masz tworzyć serwer, to wybierz do zrobienia tryb SkyBlock ze względu na to, że tryby EasyHC, czy inne Survivale + Gildie są już znudzone i potrzeba dosyć trochę się natrudzić, aby taki serwer ''zaistniał''.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...