Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Stworzyć Klienta Pod Kilka Channeli?

Othello

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pytanie do "modderów" klientów, mam problem ze stworzeniem klienta który obsługiwałby dwa channele, problem tkwi w tym że podczas wybierania postaci wyrzuca mnie spowrotem do logowania, myślę że jest to sprawa pliku bin/exe który uruchamia grę, gdyż serverinfo mam poprawnie zrobione. Czy mógłbym mi ktoś to wytłumaczyć? Serwer jest na zew IP. Pozdrawiam, Othello.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Bambus3k próbowałem używać pliku bin z triadica oraz serverinfo (skonfigurowałem pod swój serwer) lecz u mnie (router + komputery + komputer serwerowy [czyste freebsd]) i u mnie po lanie klienta pięknie działał włącznie ze statusami (NORM, BUSY itp), lecz w innych miejscach [po za lan np.sql] efekt był zły, ponieważ ani nie było statusów, ani nie działał serwer poprawnie, tzn logowanie do wyboru potaci, i powracało do wyboru serwerów :F

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

odblokuj albo dodaj porty w freebsd te na ktorych pracuje dany channel

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

W tym problem że router nie puszczał na żadne ch, router ma opcję DMZ z której korzystam, Cerberus P6341.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Posiadam 2 CH na jednym komputerze serwerowym oraz jednych plikach, "zmajstrowanych" przeze mnie, tzn wykorzystałem standardowe pliki "raina" dorobiłem folder channel2 zmieniłem mu porty oraz item range, podpiąłem pod wspólne questy, i na localu wszystko działało poprawnie lecz z zewnątrz jest problem, jak na jednym tak i na drugim channelu.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...