Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Dział Dota2.

charlie120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio przeglądając dział doty stwierdziłem że on podupada. Raz na kilka dni zostanie napisany temat i tyle z tego. Wogóle się nie rozwija (stoi w miejscu). Nie wiem po co jest tutaj moderator jak i tak prawie się tutaj nie wypowiada (żeby nie było że wogóle masz wyyebane ;d).  Może zrobić jakiś konkurs lub coś związanego z tym działem by zachęcić innych ?

IDcncno.png

Opublikowano

Większa część forum po prostu gra w LoLa.
Łatwiejszy, szybciej przyswajalny i więcej gra w niego więcej znajomych.
Ja np. Staram sie zawsze wypowiadać w tematach jak tylko jest jakiś nowy, ale zazwyczaj jest tak że mój post
 jedynym ostatnim przez pare nastepnych dni T_T

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

No dokładnie, co ten @Burned123 sobie myśli :v

Prawda jest taka, że community doty jest strasznie kruche w Polsce. Nawet na forach poświęconych tylko tematyce Dota2 aktywność naszych rodaków jest bardzo mała dlatego na forum, gdzie znajdują się różne gry o wiele bardziej popularne, będzie ich jeszcze mniej. 

Ja się trzymam tego, że jeżeli Polska Dota wzbije się na poziom europejski i pokażą coś naprawdę fenomenalnego, wtedy community tak jakby ożyje, zwiększy się. Chociaż nie można mówić, że jest jakieś strasznie słabe. Nie wiem czy ktoś się orientuje ale Polska drużyna ATN (grająca pod niemiecką marką) bierze udział w turnieju The Defense i wczoraj grało z Virtus.Pro osiągając wynik 1:1, więc mozna powiedzieć, że coś tam sie powoli kształtuje biorąc pod uwagę fakt, że drużyna zajmująca 7 miejsce w rankingu joindoty zremisowała z (nie chce nikogo obrażać, ale dla europejskich/światowych drużyn tak to wygląda) kimś zupełnie nie znanym, ze świeżakami. ;)

No tak trochę się rozpisałem, ale do czego zmierzam. Myślę, że dział może stać się bardziej popularny i aktywniejszy ale potrzeba czasu, czasu aby Polska Dota2 się rozwinęła. 

Sugestie dotyczące działu kierujemy do tego tematu: http://www.mpcforum.pl/forum/611-sugestie-dotycz%C4%85ce-forum/tak więc przenoszę temat i tam (teraz mogę powiedzieć, że tu ;) ) będzie kontynuowana dyskusja.

Opublikowano

Trochę chęci i pomysłu, a dział będzie odwiedzany dużo częściej.

Sam konkurs nic nie da, ponieważ jest to tymczasowe promowanie działu.

Opublikowano

Popularność działu nie zależy od moderatora, a konkursy mało dają (niestety). Chyba, że oferują jakieś ciekawe nagrody. ;)

Czy ja coś, gdzieś napisałem że moderator odpowiada za popularność działu ? :> Poprostu ten dział stoi w miejscu, nie rozwija się. Więc trzeba coś zrobić żeby to zmienić.

IDcncno.png

Opublikowano

@Calme

Powiem Ci, że całkiem mądre posty piszesz. Props

Co do sugesti - szczerze to rzygam tymi plakietkami na forum. Kiedyś to było unikatowe jak golda/blue membera miało łącznie może 100/200 userów na forum, teraz to takie nagrody nie zachęcają do wzięcia udziału w konkursie. A moderator nie musi i nie będzie raczej chciał sponsorować nagród za własne pieniądze.

Ogólnie te konkursy to wielka lipa - wszystko polega na tym samym, a zamiast skupić się na np stworzeniu jakiś rozgrywek ligowych właśnie w MOBA czy strzelanki to są konkursy wedle jednego schematu -  "opisz postać, opisz tryb gry, najlepszy wierszyk"

@DualMedia - jesteście właścicielami forum, rynek Doty w ciągu sezonu to 30/35 mln dolarów z nagród pieniężnych. Macie pieniądze i chęci na stawianie serwera, który się nie zwróci i na starcie jest hejtowany, to zaaranżujcie ligę MPC. Koszt jest żaden a na twarzy userów pojawi się większy banan niż wam się wydaje, a może traficie na jakieś perełki, które zasponsorujecie i pojada na mejdżora. Team Alternate pokazuje, że Polacy też w MOBA grać potrafią.

NIE POZDRAWIAM tego gównianego moderatora z Doty (który się nie znal na docie, typowy karierowicz - najebać jak najwięcej działów, żeby szybciej awansować na GMa) który dawniej zrobił konkurs "Opisz postać dota 2". Na poczekaniu wymyśliłem kilka bardziej adekwatnych konkursów

*1v1 mid only

*Turniej 5v5

*Turniej Ability Draft

*Custom games (w rebornie nawet lepiej dostępne niż w starej docie)

No ale to trzeba grać, zanim się napisze o kolejny dział. I pozdrawiam @"Burned 123", bo sie nadaje i nawet szanuje, chociaż ogląda anime.

Opublikowano

@Calme

Powiem Ci, że całkiem mądre posty piszesz. Props

Co do sugesti - szczerze to rzygam tymi plakietkami na forum. Kiedyś to było unikatowe jak golda/blue membera miało łącznie może 100/200 userów na forum, teraz to takie nagrody nie zachęcają do wzięcia udziału w konkursie. A moderator nie musi i nie będzie raczej chciał sponsorować nagród za własne pieniądze.

Ogólnie te konkursy to wielka lipa - wszystko polega na tym samym, a zamiast skupić się na np stworzeniu jakiś rozgrywek ligowych właśnie w MOBA czy strzelanki to są konkursy wedle jednego schematu -  "opisz postać, opisz tryb gry, najlepszy wierszyk"

@DualMedia - jesteście właścicielami forum, rynek Doty w ciągu sezonu to 30/35 mln dolarów z nagród pieniężnych. Macie pieniądze i chęci na stawianie serwera, który się nie zwróci i na starcie jest hejtowany, to zaaranżujcie ligę MPC. Koszt jest żaden a na twarzy userów pojawi się większy banan niż wam się wydaje, a może traficie na jakieś perełki, które zasponsorujecie i pojada na mejdżora. Team Alternate pokazuje, że Polacy też w MOBA grać potrafią.

NIE POZDRAWIAM tego gównianego moderatora z Doty (który się nie znal na docie, typowy karierowicz - najebać jak najwięcej działów, żeby szybciej awansować na GMa) który dawniej zrobił konkurs "Opisz postać dota 2". Na poczekaniu wymyśliłem kilka bardziej adekwatnych konkursów

*1v1 mid only

*Turniej 5v5

*Turniej Ability Draft

*Custom games (w rebornie nawet lepiej dostępne niż w starej docie)

No ale to trzeba grać, zanim się napisze o kolejny dział. I pozdrawiam @"Burned 123", bo sie nadaje i nawet szanuje, chociaż ogląda anime.

Jak chcesz kogoś z DM żeby post zobaczyli to oznaczaj @techse, bo on przynajmniej żyje, chociaż to tylko technik.

Ogólnie lepiej byłoby zrobić tak jak napisałeś jakieś turnieje. To jest o wiele większa frajda granie w grę niż rysowanie obrazka, bądź pisanie fabuły do gry. 

turnieje > konkursy

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Zavetti w takie konkursy musi tez ktoś brać udział. Z drugiej jednak strony, lepsze takie coś, niż gówna obecnie organizowane konkursy.

Dużo jest takich działów, np. Serie GTA, których moderatorzy nie robią nic w celu ich wypromowania. Jestem za organizowaniem takich lig itp. jak napisał Zavetti, ale dla większej ilości gier.

Tak nawiasem, może czas zacząć same MPC promować?

Opublikowano

Taki konkurs to po prostu półśrodek, który pomoże jedynie na chwilę albo w ogóle nic nie zdziała. Na forum są gry, które cieszą się popularnością, ale dota jak widać nie odnalazła tutaj zbyt dużego grona graczy.

674071459604241683421.gif

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...