Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1500 zł.

FuuCk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale nie napisał, że do gier a wątpie żeby na kompie do takiej kwoty chciał grać w wymagające gry. 8GB ramu do takiego kompa jest bez sensu, bo komputery za 4k rzadko tyle wykorzystają a co dopiero taki. Jak chce niech dołoży do karty podanej przez Cb ale nie wiem czy ma to sens.

Opublikowano

Proszę o złożenie komputera stacjonarnego do gier do 1500 zł.

@Tymin Taaa, wcale nowe gry nie wymagają 8gb ramu. Fallout mu pójdzie tylko z 8gb, mmo też często tyle wymagają. Nie wiem czemu masz zamiar topić 200zł w obudowę w takim budżecie, do tego droga mobo i drogi zasilacz. Po co mu 500gb dysku jak za 25zł więcej ma 1tb. Na 1 miejscu stoi zawsze procesor i karta graficzna, nie zasilacz czy mobo.

Opublikowano

Ale nie zagra w nowe gry na takim sprzęcie nie czarujmy się, faktycznie dysk może wziąć ten od Cb tego nie dopatrzyłem, obudowę w sumie też można dać którąś z twoich. Tylko nie wiem czy jest sens dawać procesor z odblokowanym mnożnikiem i 8GB ramu, jak nie wiemy do czego komputer ma służyć, bo może się to okazać nie potrzebne. 

Opublikowano

Panowie zamiast pierdzielić to weźcie łaskawie poczekajcie aż autor wypełni wzór i wtedy się będziecie mogli przekrzykiwać kto mądrzejszy, bo jak na chwilę obecną to autor napisał jedno lakoniczne zdanie i tyle, które w sumie nie daje wielkiego obrazu na to czego on faktycznie potrzebuje.

Opublikowano

- Jaki posiadasz budżet na kupno?              Ponad 1500 zł

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?            Jest to stary komputer nie warto o nim pisać.

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?             Chciałbym komputer do CS:GO i jakby dało rade to do GTA 5.

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?         Do gier.

- Czy komputer będzie rozbudowywany?            Możliwe, że tak.

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?          W ciągu najbliższych dni.

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).  NIE

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera)           NIE

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu?                cisza

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.       -

Opublikowano

- Jaki posiadasz budżet na kupno?              Ponad 1500 zł

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?            Jest to stary komputer nie warto o nim pisać.

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?             Chciałbym komputer do CS:GO i jakby dało rade to do GTA 5.

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?         Do gier.

- Czy komputer będzie rozbudowywany?            Możliwe, że tak.

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?          W ciągu najbliższych dni.

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).  NIE

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera)           NIE

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu?                cisza

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.       -

Napisz jaki masz zasilacz w starym kompie, obudowe oraz dysk czy na sata

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Napisz jaki masz zasilacz w starym kompie, obudowe oraz dysk czy na sata

Ale po co? Przecież napisał, że chce kupić a nie zmodernizować sprzęt.

I zwracam honor @mikser38 , ja złożyłem bardziej uniwersalny zestaw jednak pod gry twój będzie lepszy ;) 

Opublikowano

Ale po co? Przecież napisał, że chce kupić a nie zmodernizować sprzęt.

I zwracam honor @mikser38 , ja złożyłem bardziej uniwersalny zestaw jednak pod gry twój będzie lepszy ;)

200zł dysk, 100zł obudowa i 150zł zasilacz, jeśli te części będą dobre to można zaoszczędzić ewentualnie dopłacić do lepszych podzespołów.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...