Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proble z clientem

olszakkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam niewielki problem z clientem a mianowicie a mianowicie gdy postać osiągnie np. 240 lev i jego hp przekroczy 65k klient wyświetla tylko 1500hp ale gdy wchodzę do bazy danych i sprawdzam dane postaci to normalnie pokazuje health 65000 i helthmax 65000 więc jestem w 90% przekonany że problem tkwi w kliencie ?
Mam problem również ze skilami, znalazłem w sieci creaturescripts o nazwie skill stage polega na zmniejszaniu skil rate po osiągnięciu danego skila 
0-25 x 10

25-50 x 8 

...

itd.
na początku jest wszystko pięknie ładnie lecz po osiągnięciu np 50 skila sworda i 50 axa sword leci zgodnie ze skryptem a axe znacznie wolniej nie wiem czym jest to spowodowane  o.O 
Pozdrawiam. 

Dziękuje za odpowiedz pomogło.

Temat do zamknięcia.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1.

hp jest zapisane na 16 bitach czyli może pomieścić 65535 znaków

1111 1111 1111 1111 - w binarnym

stąd to ograniczenie w wyświetlaniu hp

przerobienie tego w cliencie będzie ciężkie wiec łatwiej zamienić hp na procenty w source silnika

2.

co do skilli sprawdz czy masz jednakowo ustawione przyrosty skilli w data/xml/vocations.xml

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...