Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie optymalne ustawienia gry?

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, posiadam sprzęt (żadna rewelacja)

Intel Core Duo 2 1,8Ghz

2GB ram

GeForce 430 1GB

Monitor LG Flatron W2242S  22 Cale

Jak ustawić cs by były stałe 40-60 fps ? bez skoków i żeby gra była płynna ??

Oraz

Jaką ustawić rozdzielczość dla takiego monitora ?

4:3 rozciągnięty ? ale jaka rozdziałka??

Czy standardowy dla niego 16:10  tylko jaka rozdzielczośc ??

Bardzo serdecznie proszę o pomoc!

Opublikowano

Jeżeli chcesz mogę na PW podesłać Ci mój cfg. Ja osobiście gram 4:3 z black bar'armi (1024x768) na monitorze 24 calowym. Wpisz sobie także te parametry startowe: -threads 2 -high -novid -nod3d9ex -freq (tutaj wpisz jakie masz odświeżanie). Ja mam wpisane 75 bo na tej rozdzielczości mam akurat takie odświeżanie natomiast gdy zwiększę rozdziałke no to już wracam do 60Hz :v

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

procesor 1.8ghz 5 minut ładowania confirmed.

Co do rozdziałki 800 x 600 or 1024 x 768

Mniejsza rozdziałka = więcej fps

Jak chcesz grać na domyślnej to będziesz miał mniej fps.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Chciał bym najlepiej stałe te 40- max 60... i tak moje oko widzi 30 :)

Chodzi tylko o komfort, nie o wygląd i cyferki :)

Ogólnie cs chodzi bardzo fajnie ale czasem potrafi się przyciać w nie odpowiednim momencie.

Opublikowano

czyli jak rozumiem że jak zmniejszy się rozdziałke to fpsy mogą się zwiększyć a czy trzeba na pulpicie zmienić rozdziałkę np na 800 x 600 czy wystarczy tylko w grze?

Tylko w grze. Fpsy wzrastają bo wyświetla się mniej pixeli.

Opublikowano

Kiepsko 800 na 600 slabo widac i chyba juz nikt nie gra na takiej rozdzielczosci

4;3 to tylko chyba 1024 na 768 nie mniej nie wiecej

Ja tak gram i widze wszystko czesto ktos przechodzi kolo kogos a ja mowie typowi ze sie minol z przeciwnikiem mimo ze jest przydko to gra sie lepiej
Opublikowano

Wejdz sobie na jakis serwer np. Dm jak widz i potestuj sobie ustawienia graficzne. Tekstury to najlepiej na srednie bo na low skiny zle wygladaja. Popatrz w ustawienia karty graf. Wyczysc kompa bo moze go cos zamula

Opublikowano

Dziwna historia bo gy gram na full detalach gra chodzi płynnie a konkretnie moja postać podczas gry zaś inny niestety klatkują teleportują się inni gracze...

jak gram na mniejszej, gra żle wygląda...

Wszyscy przechodzą na 16:9, ja chętnie przeszedł bym na 16:10 bo moj monitor tak obsluguje by nie miec ramek ale nacieszyc sie wygladem skina i map, w koncu po to to tez jest.

Jak ustawić ustawienia gry zeby byla ladna grafika a wydajna jednoczesnie ?

Opublikowano

Ustaw sobie rozdzielczość 1024x768 i wszystko na low, sprawdź ile będziesz miał fpsów i wtedy zwiększaj sobie ustawienia po troszeczku, możesz zacząć od Cieni, chociaż one zjadają najwięcej fpsów niestety.

Opublikowano

Dziwna historia bo gy gram na full detalach gra chodzi płynnie a konkretnie moja postać podczas gry zaś inny niestety klatkują teleportują się inni gracze...

jak gram na mniejszej, gra żle wygląda...

Wszyscy przechodzą na 16:9, ja chętnie przeszedł bym na 16:10 bo moj monitor tak obsluguje by nie miec ramek ale nacieszyc sie wygladem skina i map, w koncu po to to tez jest.

Jak ustawić ustawienia gry zeby byla ladna grafika a wydajna jednoczesnie ?

Kto niby przechodzi na 16:9? 90% najlepszych graczy z supermocnymi komputerami gra na 4:3

"Jak ustawić ustawienia gry zeby byla ladna grafika a wydajna jednoczesnie ?"

Te dwie rzeczy się wykluczają, albo ładna grafa albo wydajność.

Opublikowano

Ja przeszedłem po 8 latach gry na 16:9 :) Komputer pozwalał mi na to już dawno. Co prawda nie jestem w żadnym teamie ale jeździłem na lany tylko po polsce :) Ale to były czasy 1.6

Opublikowano

Tzn jeśli mam piękną grafike gra chodzi płynnie zaś przeciwnicy się teleportują klatkują, nie jest to spowodowane pingiem i łączem, zaś gdy dam niejsza rozdziałkę problem znika... ale zauważyłem że nawet na minejszej zaczęło podczas trybu widza klatkować, ale sama gra jaką prowadzę jest płynna, nic z tego nie rozumiem

Opublikowano

Witajcie, posiadam sprzęt (żadna rewelacja)

Intel Core Duo 2 1,8Ghz

2GB ram

GeForce 430 1GB

Monitor LG Flatron W2242S  22 Cale

Jak ustawić cs by były stałe 40-60 fps ? bez skoków i żeby gra była płynna ??

Oraz

Jaką ustawić rozdzielczość dla takiego monitora ?

4:3 rozciągnięty ? ale jaka rozdziałka??

Czy standardowy dla niego 16:10  tylko jaka rozdzielczośc ??

Bardzo serdecznie proszę o pomoc!

Nie bede pisal o rozdzielczosci, kazdy gra pod siebie, ale przy Twoim sprzecie raczej 4:3 by pasowalo. Grafika to wszystko najnizsze, wylaczone etc tylko cienie na NISKIE, nie najnizsze, ani wysokie etc, bo wyzsze niz nizsze tylko przeszkadza, pogoda etc. Jest tak na pewno bo widzial u duzo pro graczy takie ustawienia, raczej to nie jest przypadek i potwierdza to moja teze.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

za to klatkowanie odpowiadał potrójny antyaliasing, wszystko hula gram na 640x400... gra chodzi płynie ale co śmieszne 80 fps to max, zmienić procesor na dual 3ghz ? to cos da ?

Opublikowano

za to klatkowanie odpowiadał potrójny antyaliasing, wszystko hula gram na 640x400... gra chodzi płynie ale co śmieszne 80 fps to max, zmienić procesor na dual 3ghz ? to cos da ?

co ty... nic!

Glupie pytanie -.- Chyba ku#wa wiadomo że da -.-

Jak ty na takim kompie gralem full detale? ja sie wgl dziwie ze csgo odpaliles -.-

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Właśnie zmieniłem procesor na dual core 2  2,5ghz :) jest lepiej

Miałem po 900fps w cs:go, teraz mam 100, ponieważ w komputroniku mi debile spalili procesor i kartę graficzną, a że komputer już nie był na gwarancji, to kupiłem ten procesor co ty.

@topic

Polecam razer cortex, przyspiesza trochę gry o kilka fps

76561198230710648.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...