Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus.

'Harper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem pewna, że zainfekowałam swój komputer jakimś wirusem, ponieważ przy każdym uruchomieniu, wraz z nim uruchamia kilka innych zbędnych aplikacji(widzę je w menadżerze zadań, muszę je wyłączać ręcznie) + przy ponownym uruchomieniu komputera, wyskakuje małe okienko w lewym górnym rogu, mówiące o dodawaniu nowych spersonalizowanych praw, przykładowo dla Windows media player, jestem przerażona :((  Combofix sobie z tym nie radzi.

Log z niego w załączniku. Po prostu wrzuciłam na wklej.to - prościej.
Proszę o jakąś pomoc.
+ ikonka, która pojawiła się na ekranie:
WFHnez3.png

http://wklej.to/xdUAW

Addition.txt

FRST.txt

Shortcut.txt

Opublikowano

Pomieszałaś logi: dzisiejszy jest tylko FRST.txt, natomiast Addition.txt oraz Shortcut.txt są sprzed niemal roku, wykonane na potrzeby tego wątku.

Uruchom fixa, udostępnij fixlog.txt oraz nowy komplet aktualnych logów.

Opublikowano

Infekcja rozrasta się na przeglądarkę oraz instaluje programy, opadają mi ręce :v

Poprzednia fixlista była wykonana na podstawie tylko części logów, więc było pewne, że nie usunie infekcji, jeśli to masz na myśli.

Odinstaluj:

• AnySend,
  • Bonanza Deals,
  • CinemaPlus,
  • GamesDesktop,
  • IePluginService,
  • jogotempo,
  • MyBestOffersToday,
  • MyBrowser,
  • Mysearchdial,
  • Plus.HD,
  • Search Protect,
  • Setup,
  • SmartWeb,
  • Term Tutor,
  • Update_for_BonanzaDeals.

Uruchom tego fixa, po zakończeniu czyszczenia udostępnij fixlog + nowy komplet logów.

Opublikowano

Poprzednia fixlista była wykonana na podstawie tylko części logów, więc było pewne, że nie usunie infekcji, jeśli to masz na myśli.

Odinstaluj:

• AnySend,
  • Bonanza Deals,
  • CinemaPlus,
  • GamesDesktop,
  • IePluginService,
  • jogotempo,
  • MyBestOffersToday,
  • MyBrowser,
  • Mysearchdial,
  • Plus.HD,
  • Search Protect,
  • Setup,
  • SmartWeb,
  • Term Tutor,
  • Update_for_BonanzaDeals.

Uruchom tego fixa, po zakończeniu czyszczenia udostępnij fixlog + nowy komplet logów.

Musiałam niestety sformatować system, infekcja się rozrastała, zostawiłam komputer włączony na 5 minut, po czym miałam kolejne nowe 12 zainstalowanych programów.

Twoja odpowiedź zajęła jeden dzień więc to było zbyt długo - ale i tak doceniam chęć i próbę pomocy!

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...