Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ciągłe reklamy

'Harper

Pytanie

Opublikowano

Witam, ostatnio po pobraniu czegoś ciągle wyskakują mi reklamy, co 2 kliknięcia myszką (nawet po użyciu scrolla) wyskakuję mi od 1-3 reklam, wytrzymuje tak od kilku tygodni i więcej nie mogę.
System skanowałam jednorazowo combofixem, ale biedaczek sobie nie poradził i tego nie usunął, licencja na kasperskim mi się skończyła.. także czekam na jakieś sensowne porady od was :c

FRST.txt

Addition.txt

Shortcut.txt

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedyne co to pendrive, którego używamy raz do roku oraz domową sieć wifi.
Nareszcie się tego gówienka pozbyłam, strasznie dziękuję <3
Do zamknięcia.

Opublikowano

inne komputerki mnie nie obchodzą, zresztą samo włączenie ich trwałoby z 10min :D
ale jbc pewnie jeszcze kiedyś sie odezwe, dziękuję za pomoc.

za 2 dni : D

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngrawrHarper oprócz adware jest też dosyć stary wirus Win32/Jeefo.

S2 PowerManager; C:\Windows\svchost.exe [36352 2001-08-24] (Microsoft Corporation) [File not signed]

Dodatkowo był używany ComboFix, w jakim celu? Dostarcz log z niego (znajduje się tutaj C:\ComboFix.txt)

Odinstaluj SupTab. Pobierz http://speedy.sh/rhzSx/fixlist.txt umieść ten plik w tym samym folderze gdzie znajduje się FRST.exe (program którym robiłaś logi) następnie otwórz FRST i kliknij FIX, po restarcie komputera utworzy ci się FixLog, zapisz go sobie na pulpicie i wykonaj nowe logi FRST które dołączysz do tematu wraz z FixLogiem.

Opublikowano

Log z combofixa w załączniku, a używałam go dlatego, że  praktycznie zawsze pomagał mi ze wszystkimi wirusami jakie były na moim komputerze, ale niestety z tym sobie już nie radzi.
Po zrobieniu tego całego fix'a usunęło mi całą historie w przeglądarce, co nie jest pocieszające, a wirusik dalej siedzi :P

+ ten svchost jest na każdym z moich komputerów, próbowałam to usunąć milion razy, ale po 3 próbach formata i po tym jak to coś wracało po paru dniach, miałam już dość i mam w niego wylane. Tylko te reklamy mnie denerwują :c

ComboFix.txt

Fixlog.txt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...