Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Starbound, a terraria.

RoyalvFULL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem już sporo w terrarie z kolegą. Prawie już przeslismy, brakowalo nam tylko ubicia moon lorda, kolega sie znudzil, a sam nie dałem rady. Cóż, z*******a gierka, sporo no-lifowalem przy niej. Jest rozbudowana i w miarę trudna. Jest duzo bossow, gra posiada duzo itemow i fajną mechanike. Jak jest ze starboundem? Szukam podobnych doswiadczen, bo na prawde, zajebiscie mi się grało z kolega, ale coz, terraria juz mnie nudzi, bo ją znam. Starbound to coś nowego, powiedzcie mi więc, czy warto? Czy starbouind jest równie rozbudowany? Na czym polegają główne różnice? Czy ta gra też ma bossów i zapewnia zabawę na około 100 godzin, jak to było u nas w przypadku rozgrywki w terraria. No tak mysle, ze 50-100h pykalismy. Pisze w tym dziale, bo jednak chce, zebyscie porownali starbound do terraria, no i starbound to podobna gra.

@Edit

powiedzcie mi też o co chodzi z tą terrarię otherworld. kiedy premiera i czy gra poza grafiką będzie się znaczacoróżniła od terrari. No i kiedy bedzie jakis duzy update do normalnej terrari

6108514433687761429644.png

Opublikowano

No, nareszcie ktoś się zainteresował Starbound'em!

Więc tak:

- [+] W Terrarii masz tylko jeden świat, a w Starboundzie masz (prawie) nieskończoność światów! Możesz podróżować między planetami, i każdą zasiedlić.

- [+] Masz własny statek kosmiczny!

- [-] Jeżeli liczysz na bossy, to się przeliczysz, w Starboundzie występuje ich chyba czterech. Tak jak w Terrarii możesz ich pokonywać ile chcesz razy ;)

- [+] Masz podobny system kolonizacji; jednak masz możliwość posiadania nieograniczonej liczby NPC, nawet na statku!

- [+/-] Masz równie dużo miejsc craftingowych, jak nie więcej!

- [+] Masz więcej dungeonów, jak więzienie, wioski czy też bunkier!

- [+/-] Gra jest pomieszana czasowo (gra jest ogólnie w przyszłości, ale możesz znaleźć średniowieczną wioske, czy też świątynie Majów)

Podsumowując polecam Starbound każdemu. Według mnie jest znacznie lepszy od Terrarii, ale to już jak kto woli ;). I zapraszam też na stronę główną gry, tam kilka razy w tygodniu pojawiają się posty ;)

playstarbound.com

Jeżeli chcesz jeszcze coś wiedzieć o Starbound, to pisz mi na pw :-)

Jak mi się coś przypomni, to dopiszę ;)

Opublikowano

No, nareszcie ktoś się zainteresował Starbound'em!

Więc tak:

- [+] W Terrarii masz tylko jeden świat, a w Starboundzie masz (prawie) nieskończoność światów! Możesz podróżować między planetami, i każdą zasiedlić.

- [+] Masz własny statek kosmiczny!

- [-] Jeżeli liczysz na bossy, to się przeliczysz, w Starboundzie występuje ich chyba czterech. Tak jak w Terrarii możesz ich pokonywać ile chcesz razy ;)

- [+] Masz podobny system kolonizacji; jednak masz możliwość posiadania nieograniczonej liczby NPC, nawet na statku!

- [+/-] Masz równie dużo miejsc craftingowych, jak nie więcej!

- [+] Masz więcej dungeonów, jak więzienie, wioski czy też bunkier!

- [+/-] Gra jest pomieszana czasowo (gra jest ogólnie w przyszłości, ale możesz znaleźć średniowieczną wioske, czy też świątynie Majów)

Podsumowując polecam Starbound każdemu. Według mnie jest znacznie lepszy od Terrarii, ale to już jak kto woli ;). I zapraszam też na stronę główną gry, tam kilka razy w tygodniu pojawiają się posty ;)

playstarbound.com

Jeżeli chcesz jeszcze coś wiedzieć o Starbound, to pisz mi na pw :-)

Jak mi się coś przypomni, to dopiszę ;)

a fajne budowle mozna zrobic, czy w tej grze nikt to sie nie bawi? Jaki jest ogolny cel tej gry? Jakis rozwoj jest? Bo w terrari chodzi o to, zeby zdobywa itemy, zeby pokonywać kolejne bossy, a w starbound?

Opublikowano

W Starboundzie masz questy. Patrząc po mapach użytkowników można coś tam wybudować ale na pewno trzeba mieć więcej wprawy niż w Terrarii. 

Ta gra jest o tyle ciekawa, że jest mocno rozbudowana. Niestety jak to bywa przy produkcjach tego typu, Polskie Community kuleje :/

Opublikowano

W Starbound możesz mieć jedna najważniejszą planetę i tam zbudować dużą bazę. W statku też możesz budować. Na każdej planecie możesz znaleźć inne przedmioty oraz walczyć z różnymi bossami. 

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

W Starboundzie masz questy. Patrząc po mapach użytkowników można coś tam wybudować ale na pewno trzeba mieć więcej wprawy niż w Terrarii. 

Ta gra jest o tyle ciekawa, że jest mocno rozbudowana. Niestety jak to bywa przy produkcjach tego typu, Polskie Community kuleje :/

Co masz na myśli mówiąc, że polsakie community w starbound mocno kuleje?

Opublikowano

@RoyalvFULL Nie jest na tyle rozbudowane co np. polskie Terrarii. Słabo się przyjęła w naszym kraju.

Scena serwerów praktycznie u nas nie istnieje, jedynie zagraniczne. Po prostu ta produkcja miała swoje 5 minut i ucichło, nie dąży się do tego żeby to jakoś szerzej promować ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...