Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy metin2 jest jeszcze grywalny?

tytekspirytek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak dla mnie global upadł już dawno temu, jakiś czas grywalem jeszcze na privach typu avalonmt2 poźniej jednak zrezygnowalem i patrzac na to co sie dzieje w publikacjach to jakis sam syf, jest jeszcze jakis ciekawy serwer z duza iloscia osob online czy nikt w to juz nie gra?

Opublikowano

Mnie też ostatnio naszła ochota na jakiegoś metina. Ale na jakiegokolwiek priva nie ma nawet co liczyć. Każdy prywatny serwer, tak naprawdę, mimo zapewnień ma na celu jedynie wyssać od Ciebie cała kasę jaką się tylko da i zamknąć biznes. Następnie powrócić pod innym nickiem, inną nazwą serwera, itd. 

Zainteresowałem się również globalem. Wcale nie ma tam jakiejś tragedii, na większości serwerów jest BUSY. Mam tam dość ładne konta. No ale odpychają strasznie te yangi w itemshopie. Nie wiem co oni odpierdolili z tym. Przecież normalny handel yangami (na allegro przykładowo) odbywał się na yangach które już na serwerze defacto były. A ItemShop generuje te yangi. Czyli zwiększa ich ilość na serwerze, czyli podnosi ceny. Już nawet nie ma za bardzo jak 'zarabiać' na globalu bo kto będzie chciał ryzykować utratą pieniędzy na allegro, bezpieczniej ItemShopem. 

No ale tak... Te czasy świetności już nie wrócą... I te expienie w 10osób na BO :(

//

Ale jeśli ktoś lubi tego typu gry to czemu nie. Wciąż jakąś fajną ekipe można skleić, mimo wszystko. 

Opublikowano

Fajniej było jak nikt nie był tak obcykany jak teraz, ale czas idzie do przodu i tego nie zmienisz.

Warto pograć sobie na takim projekcie, gdzie masz pewność że będzie stał i stał.

Takie serwery są najczęściej angielskie, typu WOM2

­

Opublikowano

Metin2 ma się dość dobrze jak na jego wiek. Jest grywalny. Dużo osób, wspomina, że nie ma tego klimatu. Jasne, winą są prywatne serwery. Gdyby tak zebrać graczy z wszystkich prywatnych serwerów, które się teraz pojawiają jak grzyby po deszczu, to globalne serwery dalej byłby zapchane jak kiedyś. Nie wspominając już o tym, że teraz Metin2 jest oklepany, odkąd można postawić prywatny serwer na Hamachi dla swoich kumpli i wszystko sprawdzić.

Od jakiegoś czasu panuje stereotyp wśród graczy: pograć 2 tygodnie na jakimś "fajnym prywatnym serwerze", później miesiąc przerwy i znowu pograć na jakimś "ale już innym" prywatnym serwerze. Przez co, prywatne serwery podupadają i pojawiają się nowe. Gracze tak robią, bo nie mają ochoty stać w mieście, na środku placu i nic nie robić. Gdy utrudnimy grę, to redukujemy liczbę graczy, bo za trudno. Dodatkowo zabroniłbym jakiekolwiek wymiany na serwerze. Zauważyłem, że gdy na czacie kilka osób pisze (a najczęściej ta sama osoba), że sprzeda ekwipunek, odda go za ekwipunek na innym serwerze, to w oczach graczy zaczyna pojawiać się panika. Taka jest prawda, że to osoba, która tylko wchodzi na każdy nowy serwer aby zarobić dodatkową kasę, psując renomę. Wymienia się, bo na innym serwerze, nikt go nie ściga za lichwę czy wyłudzenia i sprzedaże.

2887814279715911366194.png

To jest prawdziwe Metinowe Pierdo*nięcie. EasY/MediuM Serwer z 5 Klasą Postaci.

Opublikowano

Mnie też ostatnio naszła ochota na jakiegoś metina. Ale na jakiegokolwiek priva nie ma nawet co liczyć. Każdy prywatny serwer, tak naprawdę, mimo zapewnień ma na celu jedynie wyssać od Ciebie cała kasę jaką się tylko da i zamknąć biznes. Następnie powrócić pod innym nickiem, inną nazwą serwera, itd. 

Zainteresowałem się również globalem. Wcale nie ma tam jakiejś tragedii, na większości serwerów jest BUSY. Mam tam dość ładne konta. No ale odpychają strasznie te yangi w itemshopie. Nie wiem co oni odpierdolili z tym. Przecież normalny handel yangami (na allegro przykładowo) odbywał się na yangach które już na serwerze defacto były. A ItemShop generuje te yangi. Czyli zwiększa ich ilość na serwerze, czyli podnosi ceny. Już nawet nie ma za bardzo jak 'zarabiać' na globalu bo kto będzie chciał ryzykować utratą pieniędzy na allegro, bezpieczniej ItemShopem. 

No ale tak... Te czasy świetności już nie wrócą... I te expienie w 10osób na BO :(

//

Ale jeśli ktoś lubi tego typu gry to czemu nie. Wciąż jakąś fajną ekipe można skleić, mimo wszystko. 

Trochę to bez sensu. Stawiam serwer , trzymam go do końca a nie tylko przez pierwszy miesiąc..

Opublikowano

Trochę to bez sensu. Stawiam serwer , trzymam go do końca a nie tylko przez pierwszy miesiąc..

Pomyślała garstka osób, a reszta? Stawiam nowy! Nic tylko się..  :((

2887814279715911366194.png

To jest prawdziwe Metinowe Pierdo*nięcie. EasY/MediuM Serwer z 5 Klasą Postaci.

Opublikowano

Ogólnie są serwery, na których jest po +1000 online lecz ciężko znaleźć serwer, który będzie długo stał i jesteś tego pewien. 

Grać moim zdaniem tylko się opłaca z jakąś ekipą, samemu słabo. 

denzel.png

Opublikowano

Jeżeli szukasz dużo osób na serwerze prywatnym to jest vesteris medium/hard około 1k on invoria około 2k online easy/medium lub virtual 1.3k online medium/easy

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...