Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Galeria 3D] Atacama

Atacama

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Nadszedł ten historyczny moment założenia pierwszej galerii w subforum Grfiki 3D. To tutaj zamieszczane będą wyśmienite dzieła, krytykowane przez krytyków sztuki i historyków.

Niech ta wyniosła chwila, towarzyszy w życiu każdego z nas. Nie przechodźmy obojętnie po zalogowaniu.

Tymczasem pierwsza grafika ;) To bezcenny argentyński kaktus

gRkBvxB.jpg

Wybaczcie jakość, plik źródłowy mi przepadł. Następne będą już tylko rendery.

Zapraszam do oceny ;)

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Opublikowano

Mam w domu kaktusa ale Twój wygląda jak penis :v

Jakbym miał sprzęt to też bym się pobawił w 3D, wszystko sam robiłeś czy potrzebne elementy znajdowałeś w internecie?

Opublikowano

­Ogólnie to mnie się tak średnio podoba. Słaba jakość i jeszcze jakiś obcy element w lewym górnym rogu obrazka.

Zdjęcie było robione telefonem. Aparat + ekran = nic dobrego ;v

Mam w domu kaktusa ale Twój wygląda jak penis :v

Jakbym miał sprzęt to też bym się pobawił w 3D, wszystko sam robiłeś czy potrzebne elementy znajdowałeś w internecie?

Do tego nie trzeba żadnego sprzętu ;p Wystarczy program, mysz i klawiatura.

Wszystko robiłem sam od podstaw ofc.

Opublikowano

Nigdy mi jakoś nie podchodziły grafiki 3D takie jak ten twój kaktus, ale wyszedł Ci całkiem spoko, w sumie Burned ma racje, wygląda bardziej jak penis aniżeli kaktus, mogłeś go bardziej rozłożystego zrobić. ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Zdjęcie było robione telefonem. Aparat + ekran = nic dobrego ;v Do tego nie trzeba żadnego sprzętu ;p Wystarczy program, mysz i klawiatura.Wszystko robiłem sam od podstaw ofc.

A nie mogleś wyrenderowac i zapisac do jpg lub bitmapy? xD wlasnie zastanawialam sie, czemu on taki niewyraźny i rozmazany :p

Edit. Ustawiles swiatlo, ale zapomniało ci sie chyba o cieniach? :p czy specialnie je wylaczyłeś?

igNMhIy.png

Opublikowano

A nie mogleś wyrenderowac i zapisac do jpg lub bitmapy? xD wlasnie zastanawialam sie, czemu on taki niewyraźny i rozmazany :p

Edit. Ustawiles swiatlo, ale zapomniało ci sie chyba o cieniach? :p czy specialnie je wylaczyłeś?

Jak pisałem, plik źródłowy mi przepadł a miałem tylko zdjęcie z telefonu które wysyłałem kumplowi na GG xD

Cienie są, doniczka nie jest osadzona na plane'ie więc go nie widać. (nie ma obiektu na który cień byłby rzucany)

Opublikowano

kawa (płyn) i kubek wyglądają strasznie nierealistycznie i ogólnie kubek jest za bardzo jasny

kawa wygląda nawet spoko, użyłeś clonera do powielenia kawy?

co do podłoża, wydaje mi się, że lepiej wyglądałby jakiś zwyczajny stół, to jest zbyt abstrakcyjne

całościowo mi się podoba

:) 

Opublikowano

kawa (płyn) i kubek wyglądają strasznie nierealistycznie i ogólnie kubek jest za bardzo jasny

kawa wygląda nawet spoko, użyłeś clonera do powielenia kawy?

co do podłoża, wydaje mi się, że lepiej wyglądałby jakiś zwyczajny stół, to jest zbyt abstrakcyjne

całościowo mi się podoba

:) 

Fakt, dopiero zaczynam zabawę ze światłem i opcjami renderingu ;-)

Ziarna zrobiłem z jednego obiektu który powieliłem 20x i poukładałem każdy osobno, pojedyncze również przeskalowałem.

Opublikowano

Widzę tutaj wyraźnie wpływy futuryzmu dynamicznego Giacomo Balli. Z pozoru statyczna kompozycja kaktusa będącego przykładem martwej natury w pełni oddaje dynamizm sił natury, a dzięki poziomym liniom rozmytym w centralnym punkcie tego wybitnego dzieła śmiało możemy stwierdzić, że jest to praca artysty śmiałego, niekonwencjonalnego i odchodzącego od szablonów. Bezcenny argentyński kaktus jest dziełem sztuki z pogranicza hiperrealizmu, neofiguracji, dynamicznej sztuki ziemi i ready mades Duchampa. Istny majstersztyk, przewiduję świetlaną przyszłość!

Pozdrawiam, Mexantine.

xD

Opublikowano

Widzę tutaj wyraźnie wpływy futuryzmu dynamicznego Giacomo Balli. Z pozoru statyczna kompozycja kaktusa będącego przykładem martwej natury w pełni oddaje dynamizm sił natury, a dzięki poziomym liniom rozmytym w centralnym punkcie tego wybitnego dzieła śmiało możemy stwierdzić, że jest to praca artysty śmiałego, niekonwencjonalnego i odchodzącego od szablonów. Bezcenny argentyński kaktus jest dziełem sztuki z pogranicza hiperrealizmu, neofiguracji, dynamicznej sztuki ziemi i ready mades Duchampa. Istny majstersztyk, przewiduję świetlaną przyszłość!

Pozdrawiam, Mexantine.

xD

jebłem 

@topic

światło kubka zwaliłeś trochę biały xD

­

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Pozdrawiam, Mexantine.

xD

xD @1361622928-U485574.pngqwe23 mature z interpretacji dzieła masz zdaną

Opublikowano

xD @qwe23 mature z interpretacji dzieła masz zdaną

Sto lat temu xD

Co do kubka z kawą - całość wyglądałaby znacznie lepiej, gdyby kubek był, przykładowo, czarny. Podłoże jest fajne, wygląda jak lakierowany, sękowaty blat, ogólnie całość mocna, acz mogłaby być jeszcze mocniejsza. Inspiracją do tego dzieła był obraz Casa de loco Goi, prawda? Idealnie przedstawiłeś męskie proporcje w ziarnach kawy. Kompozycja niezwykle wciągająca, a sama forma przedstawienia kawy jako płynu (dam głowę, że myśląc o sposobie zaprezentowania płynności cieczy dokładnie przypatrywałeś się twórczości Chagalla) dodaje animuszu całej pracy. Tak.

Qui est le prochain?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No, po dłuższym już czasie wrzucam kolejne prace ;)

Mockup wizytówki. Takie przedstawienie projektu, jest świetną kartą przetargową dla zleceniodawcy ;) Polecam każdemu nauczenia się tego.

Wszystko krok po kroku znajdziecie w tym tutorialu od GSG: http://greyscalegorilla.com/tutorials/create-embossed-business-cards-with-cinema-4d/

236831447523148945952.jpeg

118981447523148945952.jpeg

848481447523148945952.png

Opublikowano

w sumie mockup bardzo zwyczajny, ale zawsze jest satysfakcja z stworzenia go samemu, tak mi się przynajmniej wydaje :)

trzeci średnio mi się podoba, ale dwa pierwsze bardzo fajne

Opublikowano

w sumie mockup bardzo zwyczajny, ale zawsze jest satysfakcja z stworzenia go samemu, tak mi się przynajmniej wydaje :)

trzeci średnio mi się podoba, ale dwa pierwsze bardzo fajne

Przede wszystkim plus jest taki że perspektywa jest idealnie zachowana ;-) Można też zastosować uszlachetnienia na poszczególne elementy wizytówki.

Tutaj zabawa z modelowaniem, materiałami i światłem ;)

692261447883123945952.jpeg

Opublikowano

Podoba mi się, jedynie zmieniłbym podstawę tego wszystkiego, gdyż nie pasuje mi tutaj (wydaje się być zbyt jasna).

PS. Jak długo zajmujesz się grafiką 3D? Ja od października siedzę w poradnikach i jakoś bez nich sobie na tę chwilę nie radzę.

d2oLM0M.png

Opublikowano

Podoba mi się, jedynie zmieniłbym podstawę tego wszystkiego, gdyż nie pasuje mi tutaj (wydaje się być zbyt jasna).

PS. Jak długo zajmujesz się grafiką 3D? Ja od października siedzę w poradnikach i jakoś bez nich sobie na tę chwilę nie radzę.

Tak konkretnie, grafiką 3D zajmuje się od początku września, wtedy też stało się to moim przedmiotem szkolnym ;-) Wszystko zależy od opanowania podstaw i intensywności treningu. Bez znajomości interface'u i narzędzi nie poradzisz sobie ze złożonymi procesami jakich wymaga ta dziedzina.

Opublikowano

No jest mega, zawsze propsuję twoje pracę, czuję że zaczniesz robić intra z C4 :) ­

Myślałem nad tym ;) Na razie staram się skupić na nauce programów/zasad jakimi rządzi się grafika 3d. Później być może zabiorę się za animacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...