Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić serwer na VPS

TerriorPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 4 pytania:

1.Jaki hosting z VPS mi polecacie ważne aby był tani 2.macie jakiś poradnik jak postawić serwer minecraft na Vps /bo nie umiem

3.Słyszałem żeby taki serwer działał 24/7 trzeba mieć włączoną konole na komputerze. To oznacza że gdy wyłącze komputer on przestanie działać.

4. Jak myślicie jest sens bawic się z tym Vps czy nie lepiej kupić serwer na hostingu.

Opublikowano

1. SoYouStart.PL
2. Oglądnij jakiś poradnik na youtubie.
3. Jest tak gdy serwer, jest postawiony u Ciebie na komputerze. Dedyki i VPSy są włączone 24/7.
4. Maszyna -- Większy serwer, jeśli robisz serwer dla kolegów użyj EnderChestu lub LVLup.Pro.

Opublikowano

1. ovh.pl

2. x

3. Dedyki i VPS działają 24/h

4. Oczywiście, że warto robić serwer na VPS jeśli chcesz robić serwer na którym będzie grało 100 osób + jeśli planujesz serwer mniejszy tak dla ok. 80 osób polecam hostingi.

Opublikowano

Jeżeli myślisz o założeniu serwera to dobrym wyborem będzie maszyna z ovh. Tutaj masz jeden z wielu poradników jak zainstalować potrzebne rzeczy na vpsie i utworzyć na nim serwer.

Jeżeli jest to mały serwer dla kolegów, a Ty nie masz zielonego pojęcia o stawianiu serwerów to bezpieczniejszym wyborem będzie hosting w innym wypadku lepiej zakupić maszynę.
Opublikowano

Nazwa.pl oferuje darmową domenę .pl na rok, a co do konfiguracji domeny jest sporo poradników... W niestandardowej konfiguracji domeny musisz dodać rekord typu A.

graphic.png

76561198059318618.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o łatwe postawienie na VPSie bez bawienia się w screena to przetestuj mój panel http://www.mpcforum.pl/topic/1473047-aimpanel-panel-dla-serwer%C3%B3w-gier/tworzyłem go tak aby było wygodnie nawet dla początkujących.
OVH z tymi tanimi VPSami jest całkiem spoko, tanio jak na KVM.
Jakbyś chciał coś z niższym pingiem w Polsce (np. aby TS3 miał mniejszy lag) to mogę Ci załatwić zniżkę w lvlup.pro ale to musiałbyś napisać na support i zapytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...