Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak resellować?

mxmxmx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy piszą że najlepszy zarobek jest na resellowaniu. Ale żadnych konkretnych podpowiedzi nie mogłem się doszukać na forum. Stąd moje pytanie jak zarabiać na resellowaniu. Próbowałem kiedyś coś uszczknąć mając 250 kk ale kończyło się to tak że po 1-2 godzinach dzień w dzień  nic nie zarobiłem tylko traciłem czas. Być może dlatego że nie wiem co, jak i za ile sprzedawać. Na dzień dzisiejszy mam około 400 kk i znowu próbowałem w ten sposób zarabiać. Oczywiście skończyło się to tak że byłem na minusie a nie na plusie. Może ktoś podpowiedzieć jak ustalać ceny za ile kupować itp. 

Z góry dziękuje :D

Opublikowano

Resell jest to bardzo prosty sposób zarobienia $$$ Wystarczy chwila i okazja sama się nasunie, jeżeli nie chcesz czekać kupuj nd, i za te nd np zapieczętowany pojemnik :D
Oprócz pojemników jest masa rzeczy które można kupić tanio o sprzedać drożej, zniżaj trochę ceny kupowanych przedmiotów, pisz np. kupie pióra anioła - handel, ktoś Ci daje 5 piórek to ty mu dajesz 100k :D 
Najlepszym resellem według mnie jest sp, czyli szukasz okazji, np. rang 99j +12 patrzysz - 30kk, bierzesz i sprzedajesz na nb po 45kk :D 
Zależy od okazji, Twojej negocjacji ze sprzedawcą oraz szczęścia nie kiedy :D

Opublikowano

Zanim zaczniesz cokolwiek resellać musisz zbadać rynek, czyli co opłaca się skupić, a czego nie. Gdy kupujesz jakieś rzeczy to oferuj w zależności od wartości, od 20 do 50% niższą cenę niż jest na NB i wiesz, że po cenie NB spokojnie sprzedasz. Nie skupuj rzeczy typu zapieczętowane pojemniki, błogosławieństwo kamienia duszy i innych, które schodzą bardzo długo, możesz to skupić jeśli cena jest naprawdę atrakcyjna (max. 60% ceny nb moim zdaniem). Jeśli kupujesz od kogoś nb to ustal sobie próg ceny za 1nd np. 100k i po tyle maksymalnie skupuj, nie licytuj się z innymi powyżej swojego progu. Za kupione ND bierz tylko rzeczy, które nie zamrożą twoich pieniędzy na długi czas, czyli pudła, zwoje, perfumy, ancki itp. Bardzo opłacalne jest resellanie SP, ale trzeba uważać, bo ceny mocno się wahają, więc trzeba od minimalnej ceny danego SP na NB liczyć sumkę, którą możesz zapłacić. To są podstawy, warto mieć też pod ręką kalkulator żeby szybko przeliczyć opłacalność danego zakupu :P

Opublikowano

Pamiętaj żeby zawsze pisać niższą cene niż chcesz zaoferować :D czasami kupisz coś taniej a i tak zawsze możesz utargować na swoje.Tak jak pisał endziu musisz wiedzieć jakie przedmioty oraz sp dobrze schodzą i ile za nie oferować bo w każdym momencie może być spadek cenowy lub zmiany w cenach sp.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Jak chcesz to możesz też skupywać eq ale to raczej jest mniej opłacalne wg mnie. Najlepiej sp w dobrej cenie, piórka, fmy, eliksiry, nd.

Edit:// Nie zapominaj że medal to jest podstawa do resselu.

Opublikowano

Tak wiem ale wcześniej mój resel wyglądał tak że nawet mi się nie zwracało za medal xD

Jak będziesz kupować mleko tak w cenie ~2k/szt to możesz robić lody w rożku ale policz sobie czy będziesz coś zarabiać bo czasami się to nie opłaca ja tak robiłem na samym początku i z medalem miałem 10 stron lodów w rożku w miedzy czasie kupowałem pióra fmy i eliksiry jak już miałem więcej sztuk ok. 80 to wystawiałem na drugiej postaci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...