Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ściny w metinie

4sweet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GPU: GTX 650Ti

CPU: i3-4160 3,6

8GB RAM

Co jakiś czas (jest to bardzo często) zacina mi metin na ok. 5-10 sekund

Mam najnowsze sterowniki, windows jest nowy(5 dni), nie ma problemu w innych grach, na każdym serwerze tak jest, temperatury są ok, w ustawieniach zmieniałem z auto na gpu i na cpu, zmieniałem na external czy jakoś tak, sprawdzałem na fullscreenie.

wygląda to tak, 30 sekunda : https://www.youtube.com/watch?v=YWfbXUkJrw8&feature=youtu.be

temperatura procesora jest nieco wyższa bo nagrywałem.

wjub1h.jpg

Opublikowano

Sprawdzałeś czy Ci się ten metin nie odpala na zintegrowanej karcie graficznej z procka? :D  Ja tak miałem że metin odpalał sie na zintegrowanej zamiast na dedykowanej. Ewentualnie zainstaluj jeszcze Microsoft Visual C++

Opublikowano

Sprawdzałeś czy Ci się ten metin nie odpala na zintegrowanej karcie graficznej z procka? :D  Ja tak miałem że metin odpalał sie na zintegrowanej zamiast na dedykowanej. Ewentualnie zainstaluj jeszcze Microsoft Visual C++

Wątpie że odpala się na zintegrowanej bo raczej nie grałbym na stałych 60fps z nagrywaniem w 60fps. Zainstaluje Microsoft Visual C++

//pograłem chwilę i nie było żadnego zacięcia.

błąd dalej występuje

wjub1h.jpg

Opublikowano

Na filmiku widać, że metin zacina się gdy biegniesz (textury/moby się wczytują).

Powodów do takich zacięć jest mnóstwo.

Może być tak, że masz słaby dysk i 'ciężko' przepuszcza on swoje dane - na którym dysku masz zainstalowanego metina?,

drugim co raz częstszym powodem są sterowniki do karty graficznej (jak są nowe to powodują dziwne bugi w starszych grach),

trzecim z powodów może być lipny zasilacz, który w przeszłości naskrobał mi tyle figli że głowa mała (zacięcia gry, blue screeny itp.) - z jakiej firmy jest Twój zasilacz?

­

Opublikowano

Na filmiku widać, że metin zacina się gdy biegniesz (textury/moby się wczytują).

Powodów do takich zacięć jest mnóstwo.

Może być tak, że masz słaby dysk i 'ciężko' przepuszcza on swoje dane - na którym dysku masz zainstalowanego metina?,

drugim co raz częstszym powodem są sterowniki do karty graficznej (jak są nowe to powodują dziwne bugi w starszych grach),

trzecim z powodów może być lipny zasilacz, który w przeszłości naskrobał mi tyle figli że głowa mała (zacięcia gry, blue screeny itp.) - z jakiej firmy jest Twój zasilacz?

Metina mam zainstalowanego tam gdzie system, mam tylko 1 dysk. Nie mam żadnych problemu z zasilaczem, te zacięcia występuje tylko w metinie... W wiedzminie 3 i innych grach nie ma tego w ogóle...

wjub1h.jpg

Opublikowano

­Wyłącz sklepy bo one sie caly czas renderuja i jest to bez sensu, jak sklepy nie pomoga to sprawdź czy tabela bonusów, bs czy inna belka nie przeszkadza. Bowiem były kiedyś takie problemy z oknem tabeli bonusów. Jeżeli nie pisz dalej, coś się zrobi.

eriosgkmk.gif

Opublikowano

Po co mam wyłączać sklepy jeżeli zacina mi poza miastem ehh.. Wyłączyłem wszystkie te opcje w metinie procesy też... Nic się nie polepszyło, formata nie zamierzam robić gdy wszystkie gry działają płynnie tylko metin tak się ścina 

wjub1h.jpg

Opublikowano

­

Po co mam wyłączać sklepy jeżeli zacina mi poza miastem ehh.. Wyłączyłem wszystkie te opcje w metinie procesy też... Nic się nie polepszyło, formata nie zamierzam robić gdy wszystkie gry działają płynnie tylko metin tak się ścina 

Tak jak wskazałem rendering sklepów tworzy się na całej mapie. Ja osobiście na mapie dungeonowej miałem 45 fps przed wyłączeniem sklepów, a po 80.

eriosgkmk.gif

Opublikowano

f5, btw ograniczenie fps w metinie jest do 60

Jak zmienisz frequency to mozesz miec wiecej..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...