Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Aimpanel - panel dla serwerów gier

SystemZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałbym wam przedstawić rozwiązanie odwiecznego problemu uruchamiania serwerów MC w sesji screena i braku autorestartu, nie wspominając o problemach obsługi tego na telefonie.

Panel jest obecnie skierowany głównie do administratorów serwerów MC, ale będą też inne gry.

Obecna wersja to v0.85, brakuje jej jeszcze kilku rzeczy do 1.0 ale ma już większość potrzebnych funkcji i potrafi już zaoferować wygodę i zaoszczędzić czas.

Póki co jedyny wspierany system to Debian 7 Wheezy 64bit, do wersji 1.0 pojawi się obsługa Debiana 8 oraz Ubuntu 14.04. 

API panelu jest dość rozbudowane i jest przewidziana także aplikacja na telefony.

Kilka przykładowych zrzutów ekranowych:

post-651431-0-83195100-1444500087_thumb.png
post-651431-0-05918800-1444499825_thumb.png

post-651431-0-76423700-1444499898_thumb.png

post-651431-0-89335200-1444499921_thumb.png

post-651431-0-89578100-1444500097_thumb.png

Panel jest instalowany i aktualizowany bezpośrednio z repozytorium, więc jego aktualizacja wraz z systemem to kwestia jednej komendy apt-get update && apt-get upgrade.

Skan AV to wszystkie paczki .deb zapakowane w .tar.gz, można to zobaczyć na liście plików. Nie miałem za bardzo jak zrobić tego inaczej.

https://www.virustotal.com/pl/file/980953fc5d581d0e0a1e2210489702663ace039558cb2e2040f40a909157fde2/analysis/1444495077/

Strona projektu

http://aimpanel.pro

Obsługę forum proszę o zostawienie tego wątku w dziale Minecraft lub przeniesienie do projektu użytkowników, nie chciałem spamować postów aby móc tam założyć wątek a panel jest głównie dla serwerów Minecraft.

Opublikowano

@SystemZ
Zainstalowałem wszystko (prawie) ładnie działa tylko po dodaniu serwera TS3 został on zainstalowany da się na niego wejść ale po odświeżeniu strony panelu znika z listy. Podobnie z serwerem MC.­

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

@Steforek99 Dziwne, nie spotkałem się jeszcze z tym.
Napisałem do Ciebie na PM, uzgodnimy termin i pomogę Ci na serwerze.
Jeśli to będzie coś po stronie panelu to wypuszczę łatkę w następnej wersji, jeśli to coś po stronie VPSa/dedyka to umieszczę rozwiązanie problemu w tym wątku i w dokumentacji panelu na

http://aimpanel.pro/pl/dokumentacja/

tak aby na przyszłość każdy mógł łatwo to rozwiązać.

Opublikowano

Fajny panel, dodaj ilość graczy online i obok nich przycisk do zbanowania/kickowania

Cieszę się że się podoba :)

Póki co jeśli chodzi o MC to następne będzie edytowanie server.properties.

Lista graczy i ich zarządzanie oczywiście będzie jak najbardziej :)

Opublikowano

Problem który miał @Steforek99 został już zdiagnozowany i rozwiazany.

Standardowy Debian 7 instalowany z iso ma paczkę psmisc wymaganą przez panel, przy tej instalowanej przez OVH jej nie ma i wystarczyło ją doinstalować.

Skrypt instalacji już został zaktualizowany i doinstalowuje co trzeba również w takiej konfiguracji VPSa, więc wszelkie nowe instalacje będą wolne od tego przeoczenia.

Dla osób które mają panel już zainstalowany wystarczy wykonać komendę

apt-get install psmisc gawk procps mawk
Opublikowano

Ciągle czekam na tą beta licencję...

Wybacz, wiedziałem że o czymś zapomniałem, jak widać była to skrzynka e-mail :)

Klucz właśnie do Ciebie poszedł.

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...