Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra dzięki której polepsze moją umiejętność posługiwania sie angielskimgi

14darek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam do was prośbe czy moglibyście podać jakąś ciekawą gierke,gdzie istnieją gildie,gdzie jest komunikacja między graczami.Głównie chodzi mi o to żeby rozwijać sobie j.angielski poprzez taką gre , póki co wypatrzyłem sobie Guild Wars 2.Czy to dobry wybór ? Z góry dzieki za odpowiedzi 

Opublikowano

Po pierwsze musi to byc gra Multiplayer dająca możliwość komunikowania sie z innymi.
Po drugie najlepiej by to była gra dosyć rozbudowana, tak byś miał WIELE do nauki i potem
WIELE z tego co nie dotyczy tylko gry.

Każda gra, w której istnieje komunikacja z innymi jest szalenie pomocna w nauce języka.
Sam upatrzyles sobie GW2, mogę zaproponować CS; GO oraz World of Warcraft.

Mnie granie w Cs 1.6 i WoWa bardzo pomogło w płynnym posługiwaniu się językiem.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

CS GO, można z ludźmi nawet pogadać nie na temat gry a na przykład o głupotach.

Najlepiej się rozmawia z anglikami i szwedami (zawsze dobrze po angielsku mówią z moich doświadczeń).

A jak nie cs to każda inna gra multiplayer, nawet na zagranicznym metinie dużo się możesz nauczyć.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Odpal sobie Dwarf Fortress. Tam nawet rodowity anglik ma problemy z językiem. 

Poza tym jakieś moby, zawsze się nauczysz czegoś nowego o swojej matce.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na angielski najlepsze są rozwinięte fabularnie single z dużą liczbą mówionych dialogów. Włączasz sobie PL napisy i słowa same wpadają, nawet nie wiesz, kiedy.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

­Jeśli chodzi o gry to prawde mówiąc każda gra posiadająca tryb multiplayer będzie dobra. Odpal sobie język angielski gry i dodatkowo komunikuj się w tym języku z innymi. Z czasem zobaczysz, że jest coraz lepiej.

Dodatkowo oglądaj filmy po angielsku, ale bez polskich napisów. Moze na początku wszystkiego nie zrozumiesz, ale spokojnie. To jak z dzieckiem - nie wie co to znaczy - najpierw mówi, a później rozumie. Z czasem wszystko przyjdzie. ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

CSGO

Minecraft (srsly z czego słyszałem to wolny świat to tam pewnie jest dużo nazw i jest mp ;P)

HLTV.org - forum, ale nie gra. Tam można tylko po ang gadać.

LoL.

Dota

TWD

TWAU

Opublikowano

Niczego nowego nie wniosę do dyskusji mówiąc, że najbardziej pomogą Ci MMORPG. Najlepsze będą takie w których wymagana jest duża współpraca pomiędzy graczami, gdzie będziesz mógł pogadać z ludźmi na TS.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Jeśli mowa o grach singleplayer i filmach (ktoś wyżej o tym wspomniał), to nie polecam włączać polskich napisów, bo nauka będzie trwała wtedy o wiele dłużej.

Lepiej włączyć napisy angielskie, aby później w razie potrzeby sprawdzić dane słówko w słowniku. Czasami ciężko jest zrozumieć postaci w grach, czy też aktorów w filmach ze słuchu i warto przynajmniej wiedzieć, jak pisze się dane słówko.

Zresztą jestem pewna, że wiele słów znasz właśnie ze słuchu, a nie kojarzysz, jak się je pisze. Zerkanie na angielskie napisy pomoże Ci także zapamiętać pisownię.

Jeśli chodzi o gry MMO, hmm.. czy to naprawdę dobre źródło nauki języka? W większości grach ludzie posługują się bardzo "łamaną" angielszczyzną, a przez to możesz wyrobić sobie błędne nawyki w pisaniu, czy mówieniu danych wyrażeń.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

@LittleBlack

Taka właśnie łamana angielszczyzna jest chyba częściej używana niż to, czego uczą w szkołach. 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Szukasz jakiejś angielskiej ekipy w WoWie, chodzisz z nimi na rajdy i język sam wpada. Podczas takich rajdów czasem fajne tematy wpadają.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Od małolata grywałem w Tibie, Metina (kiedys byly tylko zagraniczne) i od paru lat w LoLa. Najlepiej wyszedlem na LoLu, bo jednak tam czesciej poslugujesz sie angielskim nizeli w Tibii. W Tibii zbyt duzo brazoli itp a oni sa po prostu tepi i chocbys ich zmuszal by pisali po angielsku to nic to nie da.

Opublikowano

Podano Ci prawie same gierki do pobrania..

Znajdź lepiej jakąś na www, przejdź z wersji polskiej na UK, oszczędzisz komputer i będziesz mógł grać w swoją ulubioną gierkę, zerkając tylko na przeglądarkę. ;)

Opublikowano

Ja nauczyłem się w Tibii, z tym, że to były czasy gdzie grało się całymi osiedlami. Teraz w sumie na serwerach takich jak Antica, gdzie gra po 800 osób też da rady coś pogadać, czaty wiecznie żywe. W sumie, to bardzo dobrze ogarniam angielski dzięki podstawom z Tibii.

167161466687770313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...